Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Blue Screen

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    Dobrý den , mám úplně nový počítač ( IntelCore2Duo E6750 2.66GHz, GeForce 8800GTX , 2046 RAM...)
    A asi tak 3-4 za den se mi objeví modrá obrazovka a restartuje se PC , co je tam nasapné , to nestihnu přečíst , jen to problikne , asi je to něco s pamětí.Tak vás prosím o radu a nápady , čím a proč je to způsobené , popřípadě jak tomu zabránit. Předem děkuji
    Zde je ještě výpis z Windowsáckého hlášení chyb:
    Problem caused by Device Driver

    You received this message because a device driver installed on your computer caused the Windows operating system to stop unexpectedly. This type of error is referred to as a "stop error." A stop error requires you to restart your computer.

    More information

    --------------------------------------------------------------------------------



    Problem report summary


    Problem type
    Windows stop error (a message appears on a blue screen with error code information)

    Solution available?
    No

    What does this problem mean?
    Windows has encountered a problem it cannot recover from and it needs to be restarted

    Cause
    Unknown

    Computer symptoms
    A message appears on a blue screen with error code information (for example: 0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED)

    Additional steps for you to take
    Please continue to send problem reports so analysts at Microsoft can study and try to correct the problem as quickly as possible
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    BSOD může vyvolat cokoliv: HW, ovladače, jakýkoliv SW... Chtělo by to vyfotit, co to píše, a dát to sem, třeba je tam napsaný modul, který BSOD způsobil. Jinak otestuj celé PC, začal bych s pamětmi. Na ty si stáhni Memtest86+ a nech ho běžet minimálně 8 hodin. Paměti nesmí vyhodit jedinou chybu.

    Taky jsi nenapsal zdroj, jaký máš, může být na sestavu slabý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    přečti si FAQ
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    A s tým zdrojom zaujíma nás aj ZNAČKA!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Musíš vypnout automatické restartování a napsat co je to za problém, jelikož jsem na Vistě tak už nevím jak je ta cesta na XP. Asi: Ovládací panely, systém, upřesnit, zotavení systému a odškrtnou automaticky restartovat
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 02-01-2008 v 20:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nee nic neodstranuj, jen si vypni ten automaticky restart, jak pise tgfh, a zjisti, co zpusobuje ten problem
    Tento pocitac -> Vlastnosti -> Upresnit -> Spusteni a zotaveni systemu/Nastaveni -> odskrtni Automaticky restartovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    Takže zdroj mám: COLORS-IT ATRIX / 500W , je to docela možné že to je zdrojem, protože jsem četl že GTXka by měla mít alespoň 600 , ale nechám to na vás Jinak mám Windows Vista 32bit , už jsem odškrtl ten restart , tak teď jen doufat že ten blue screen zase brzo naběhne
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, je fakt, že na BSOD možná najdeš přímo ovladač, který to způsobuje.

    EDIT: Colors-it je na prd, na takovou sestavu rozhodně minimálně Fortron. Spíš ale Seasonic, Corsair, Enermax a takové, podle sestavy soudím, že nepotřebuješ šetřit každou korunu. Vyplatí se těch pár stovek rozdílu mezi Seasonicem a Fortronem připlatit.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 02-01-2008 v 20:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Guga Zobrazit příspěvek
    Takže zdroj mám: COLORS-IT ATRIX / 500W
    To sis koupil novy dobrovolne? Do toho kompu, co mas nahore vypsanej? To se o ty novy veci aspon malicko nebojis?
    Ja bych to s takovymhle zdrojem vubec nepoustel, a jeste cekat na BSOD....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ten zdroj má na 12V vetve LEN 24A!!! to je strašnéééééé a 88GTX. Tomuto sa vraví šetrenie.
    24A (288w) by samozřejmě stačilo pokud by nebylo jen na papíře. Ten zdroj je opravdu velmi špatý a pokud se nepotvrdí problém s ovladači, viděl bych to jako nejpravděpodobnější příčinu vašich problémů

    //Tak sem mrknul na štítek svýho fortrona 350W a na 12V mam v součtu max 300W.. (zvlášť 18+16A) jak to ty kluci u ColorShitu dělaj?

    //klinga takovýhle výkřiky se sem moc nehoděj..
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 02-01-2008 v 21:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    EDIT by P@pi: tento ColorSit má na 12 V větvi 24 A.

    tých 24A som bral trocha s rezervou ale COLORShit u 500W zdroja dá takú slabú 12V vetvu Ja na VX450 mám 33A to je už poriadny rozdiel

    Piš srozumitelně. Lidi, kteří se nevyznají a neznají tě si to po tobě přečtou tak akorát s velkou námahou...
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 02-01-2008 v 22:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    Tak se mi podařilo ten blue screen konečně vyfotit:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, ta ti toho moc neřekla, snad jen to, že se máš zaměřit na paměti. Selhává to při jejich správě, takže Memtest86+, vypálit na CD a nabootovat z něj. Nechat běžet 8 hodin minimálně, nesmí se objevit jediný error.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Projet Memtest a pak sem napis presne jaky mas ramky a prip. sem hod screeny z CPU-Z....

    Mozna mas jen nejaky lepsi pameti, ktery od vyrobce vyzaduji vyssi napeti (treba 2V) a tobe do nich deska dava jen standard 1,8V a proto to haze chyby.

    Mas neco pretaktovany?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    dneska to projedu , nn nic přetaktovaného (alepsoň zatím) nemám
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. blue screen
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 11-06-2012, 16:55
  2. Blue screen
    Od Nesh1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-05-2010, 18:27
  3. Blue screen
    Od vojty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-05-2009, 22:08
  4. Win blue screen
    Od Tanajmic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-05-2008, 15:47