Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Brutální snížení výkonu AMD Athlon 6400 64 X2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Původní sestava: AMD Athlon 6400 64 X2/ ASUS M2N-E/ 2x1GB DDR2 Corsair_CM2X-6400C4DHX/ ASUS EN7950GT 512MB DDR3. Výkon v AkvaMark3 byl cca 115.600 bodů. Zhledem k tomu, že MB ASUS M2N-E dávala málo voltů RAMkám vyměmil jsem ji za ASUS CROSSHAIR která dá RAMkám víc voltů. Jenže výkon kompu šel brutálně dolů. V AkvaMark3 cca 80.500 bodů!!!!! Trochu výkonu šlo dolu z GPU, ale z CPU šel dolu o cca 50% !!!!! Kde je chyba a co s tím??? Za rady moooc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Mrkni se na taktování, jestli nemáš někde nízký násobič, nízké frekvence apod. K tomu můžeš použít BIOS nebo třeba program CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Hod sem screeny z CPU-Z....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Hod sem screeny z CPU-Z....
    toš babo raď
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu_z01.jpg 
Zobrazení: 270 
Velikost: 58.4 KB 
ID: 2253   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu_z02.jpg 
Zobrazení: 198 
Velikost: 41.4 KB 
ID: 2254   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu_z03.jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 44.8 KB 
ID: 2255   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu_z04.jpg 
Zobrazení: 171 
Velikost: 39.1 KB 
ID: 2256   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu_z05.jpg 
Zobrazení: 161 
Velikost: 45.8 KB 
ID: 2257  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    co tak skusit nejakou utiliktku ktera meri jen vykon CPU? treba super-pi? pozoroval jsi propad i jinde?

    //doufam ze jsi preinstaloval system pri te vymene
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli to jde, tak Command Rate nastav 1T. Ale se snížením výkonu CPU to souvislost nemá. BIOS a ovladače máš aktuální? Nic se nepřehřívá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    S novou deskou mám i přeinstalovaný Wokna. Ovladače aktuální, bios je z 11/07/1007. Tak doufám že je aktuální. V case mám docela průvan, takže se nic nepřehřívá. T1 jsem na této desce ještě nezkoušel, ale na na té starší s T1 se komp nerozjel.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: super_pi.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 38.7 KB 
ID: 2261  
    Naposledy upraveno uživatelem VGR_AMP: 03-01-2008 v 15:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Můžeš mi vysvětlit proč máš HT Link na 200MHz? Proč je nastaven v BIOSu na 1x, když by měl být na 5x? Tohle je příčina tvého problémů.

    RAMky si nastav na 5-5-5-15-20 800MHz 2T 1.8V
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 03-01-2008 v 17:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Můžeš mi vysvětlit proč máš HT Link na 200MHz? Proč je nastaven v BIOSu na 1x, když by měl být na 5x? Tohle je příčina tvého problémů.

    RAMky si nastav na 5-5-5-15-20 800MHz 2T 1.8V
    V biosu mám nastaveno: CPU<->MCP55H Speed [5x]
    Ale cpu-z stále ukazuje HT Link 200MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jakou máš verzi BIOSu?

    EDIT:
    Athlon 64 X2 6400+ (CZ),2MB,rev.F3,125W,SocketAM2
    je podporován až od verze 0702, který vyšel 10.7.2007 (na CROSSHAIRu)
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 03-01-2008 v 19:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Jakou máš verzi BIOSu?

    EDIT:
    Athlon 64 X2 6400+ (CZ),2MB,rev.F3,125W,SocketAM2
    je podporován až od verze 0702, který vyšel 10.7.2007 (na CROSSHAIRu)
    bios je z 11/07/1007. Tak doufám že je aktuální. Verze 0904. Pls co dále???
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu_z03.jpg 
Zobrazení: 122 
Velikost: 44.8 KB 
ID: 2264  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jdi do BIOSu a uveď ho do defaultu (load optimalized default - tak nějak), pak save and exit a mrkni do CPU-Z na ten HT-Link, musí fičet na 1000MHz

    btw. tvůj nynější BIOS je z data 7.11.2007 a je aktuální

    EDIT: Tak jak to vypadá?
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 03-01-2008 v 22:58
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Bios nastaven na default a žádná změna.
    Takže tam je někde nějaká "fičůra". A mimochodem v manuálu biosu jsou jiné položky nežli v biosu kompu!!!!????
    Jak se dají pořídit obrázky biosu??
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 132 
Velikost: 50.4 KB 
ID: 2268  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    tak to mas docela zajimavy...

    to ze jsou v manualu jiny moznosti nez v biosu - bud mas novsi bios, kde je to proste trochu jinak, nebo ma bios nejaky "zamek" pokrocilejsich funkci. napriklad u gigabyte se ti pokrocila nastaveni zobrazi po stisku CTRL+F1, jak je to u tvoji desky skus zkonzultovat s manualem

    obraky biosu se daji poridit jedine fotakem....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    U tehle desky se dá v BIOS přepnout na nějaký Force BIOS, takže možná, že ta odlišnost je tím, zřejmě se dá upravit grafika BIOSu, nevím, nikdy jsem to nezkoušel.

    K tvému problému: ještě bych vyrestartoval CMOS jumperem na desce, pokud ani to nepomůže což asi určitě ne, zkusil bych přeflashovat BIOS na starší verzi, popř. na novější ale beta verzi.

    Jednomu kámošovi jel HT Link na auto na 800MHz, samo mu ti BIOS nastavoval (měl nejnovější verzi), když jsme tam dali natvrdo 1000MHz, PC byl nestabilní, takže mu to šlape na 800MHz, asi má nějakou vadnou desku (zkoušeli jsme víc CPU).

    Divné ale je, že se s tou hodnotou nedá vůbec hýbat, tam je prostě asi nějaký bug, flash by měl určitě pomoct (třeba zkus přeflashovat na stejnou verzi).
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 04-01-2008 v 13:37
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Snížení výkonu PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-05-2014, 22:44
  2. Snížení spotřeby ale zachování výkonu
    Od zelenysatan v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 15:20
  3. snížení výkonu
    Od Honza.4.ever v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 09-03-2009, 20:43
  4. A64 Athlon 6400 +E
    Od HeLL_Killer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 15-03-2008, 19:50