Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Kabel internet+wifi+3pc/ntb s wifi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    18

    Dobry den tak jsem neco malo precetl a nejak se ztracim... mam kabel upc nyni prez nejaky router(spis modem) od motoroly zenu kabelem internet do pc... Ale ja i kamarad chceme notebook s wifi kvuli sdileni netu. Potrebuji tedy koupit wifi router a pak se poprat s nastavenim??? nemylim li se?? pevnou ip mi dali ale po nastaveni techto 2roky starych dat mi pripojeni klekne a hotovo... Takze pripojeno prez dhcp...
    Uvitam rady co koupit a jak potom co nastavit dekuji...

    nasel jsem treba toto
    http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460a...bps-d56554.htm
    nebo
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46093
    Naposledy upraveno uživatelem Khejpa: 04-01-2008 v 19:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Ja koupil toto a zadny velky nastavovani neceho nebylo potreba. Fachcilo to behem peti minut a setup byl hodne intuitivni. Potom jsem se akorat jeste 5 minut zaobiral nastavenim zabezpeceni wi-fi (vypnuti SSID, zapnuti WPA2, filtr na MAC adresy, apod.). Od ty doby to jede naprosto spolehlive a ani o tom nevim (take i diky tomu, ze se jedna o miniaturni krabicku). Nekde na netu bylo i kompletni pruvodce nastavenim v cestine, ale ted ho nemuzu najit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    18

    Diky ale to je v podstate to same jako jsem nasel ja jen drazsi nemylim li se?? ja jsem pro toho asuse...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Jo, ten Asus bude take dobra volba. Jen nezapomen potom po zapojeni routeru mezi modem a pc ten modem restartovat (staci vytahnout napajeci snuru a dat zpet). Modem si potom nacte po restartu MAC adresu routeru. Bez toho by to neslo ac by jsi mel vsechny ostatni nastaveni ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    18

    Diky to jsem tu tak nak vycetl... budu to muset udelat poprve i kdyz budu chtit pripojit treba notas prez wifi?? myslim ten reset...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Dodám, že pokud zakážeš SSID, což je hodně diskutabitní bezpečnostní prvek, tak ve Vistách při konfiguraci Wifi musíš zatrhnout volbu "připojit i pokud síť nevysílá", jinak budeš muset SSID vždy při nalezení sítě, která ho nevysílá, zadávat znovu a znovu a to si ani nejsu jistej, jestli se Visty připojí k takové síti automaticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    18

    Ok vsem moc diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    eraser

    Citace Původně odesláno od Khejpa Zobrazit příspěvek
    Diky to jsem tu tak nak vycetl... budu to muset udelat poprve i kdyz budu chtit pripojit treba notas prez wifi?? myslim ten reset...
    DSL/Cable pripojenie a zdieľanie (+wifi)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak převést wifi signál na kabel
    Od ketivab v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2014, 13:23
  2. Prodlužovací kabel pro wifi anténu
    Od ketivab v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2014, 20:50
  3. Wifi karta vs USB adaptér vs síťový kabel
    Od dracihnev v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 22:43
  4. Spojení routerů přes kabel a wifi?
    Od DJ.Houba v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-08-2010, 01:09
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2010, 00:35