Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Jak snížit teplotu u HDD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Mám HDD WDC WD3200YS-01PGB0 s Nexus disk twin v 5,25 pozici, nad i pod HDD je volné místo
    přesto je teplota v klidu 49stupňů. Měřeno Speed fanem a Everestem.
    Když sundam bočnici teplota spadne na 40stupňů. CPU dokonce z 38 na 26.
    Jak mám přichladit HDD když okolo nemůžu dát žádný větrák

    Na CPU je AC freezer 7pro (1100), na vstupu Noctua NF-S12 800, zdroj Corsair má 120mm větrák
    Case Eurocase MLI 1351 + stišení asi 1cm silná hmota
    Naposledy upraveno uživatelem Brecht51: 05-01-2008 v 13:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Je potreba udelat pruvan ve skrini .. nelze namontovat vetrak pred ten disk? Jaky mas typ skrine? Dulezite je vyfukovat teply vzduch ze skrine nejlepe nejakym 120mm fanem vzadu smerem ven ze skrine dalsi vetrak by mel jit pred disk ktery by hnal vzdych smerem pres nej ..

    Dalsi moznosti je nejaky silencer (hlinikovy box do ktereho das hdd ..) toto je bohuzel drazsi reseni pocitej tak 700- 1000
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1. Máš ve skříni uklizené kabely aby nic nebránilo proudění vzduchu?

    2. Evidentně se ti to přehřívá protože teplý vzduch se hromadí v case. Dej další větrák pod zdroj, aby ho vyháněl ven. Ta 120 ve zdroji to asi nestíhá.

    3. Dokud nezajistíš v bedně optimální průvan, nepomůže ani hliníkový box na disk, akorát bude trvat o něco dýl než se ten disk zahřeje stejně jako teď.

    4. pokud si troufneš, můžeš vyřezat díru na větrák v horním plechu, stačí 80 mm na 5 V. Ta by mohla odtáhnout i teplý vzduch z horní části, kde máš teď disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Dobrý nápad. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    20

    Vetrak muzes dat nekam vzdycky! Muzes si troufnout neco rezat ale je tu i jinci reseni treba toto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0BU0CKD1K jinak mam jeden disk WD doma a i s ventilatorem primo pred diskem mam teploty okolo 50° zajimavy je ze dalsi disky co mam v kompu Seagate tak jsou na omak stejne teply a maj 26°
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ja bych skusil prehodit tu noctuu dozadu. asi mas v bedne kolem hdd nejakou kapsu s teplym vzduchem, je potreba to rozhybat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    2. Evidentně se ti to přehřívá protože teplý vzduch se hromadí v case. Dej další větrák pod zdroj, aby ho vyháněl ven. Ta 120 ve zdroji to asi nestíhá.
    Ten ventilátor v zdroji do 400W záťaže sa skoro ani netočí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele hruskin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Beefeater-64 Zobrazit příspěvek
    Vetrak muzes dat nekam vzdycky! Muzes si troufnout neco rezat ale je tu i jinci reseni treba toto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0BU0CKD1K jinak mam jeden disk WD doma a i s ventilatorem primo pred diskem mam teploty okolo 50° zajimavy je ze dalsi disky co mam v kompu Seagate tak jsou na omak stejne teply a maj 26°
    Někeré disky WD měly vadné teplotní čidlo, takže ukazovaly několik stupňů víc, než to ve skutečnosti bylo. Sám mám jeden kousek, který ukazue o 16°C víc. Konkrétně jde o WDC WD2500KS-00MJB0.

    Co se týče chlazení, tak já mám disky zavěšené na gumách v 5,25" pozicích a před nimi 12 cm ventilátor. Je to jednoduché a tiché řešení, teplota je krásných 36°.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od hruskin Zobrazit příspěvek
    Co se týče chlazení, tak já mám disky zavěšené na gumách v 5,25" pozicích a před nimi 12 cm ventilátor. Je to jednoduché a tiché řešení, teplota je krásných 36°.
    Na to, že tam máš 12cm ventilátor tak sú teploty "vysoké" ale 36° je pre životnosť disku akurát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    K chlazení jsem použil Scythe viz. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0BU0CKD1K
    HDD je na 32 stupních.
    Ještě potřebuji poradit jak snížit otáčky u Scythe DFS92 viz. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48190
    Když použiju redukci kterou dodávájí např. k Noctua NF-S12 větrák se při startu roztočí a hned vypne.
    Bez redukce jede na 2500 otáček což se nedá poslouchat.

    Beefeatr-64 dík za dobrý typ na HW.

    Už jsem to vyřešil - připojeno přes molex.
    Naposledy upraveno uživatelem Brecht51: 24-01-2008 v 13:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Já hodil před hdd větráky vymontované ze starších zdrojů. A pokud umíš pájet nemáš problém. Ale na tichosti to pc nepřidá. I když oba HDD šli z šílených 50 na nějakých 30max35
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    286

    Kte dire ve strope.
    Neni tam potreba zadny vetrak.
    Teply vzduch stoupa sam.

    Staci tam otvor a na nej nejaka pekna mrizka.
    Kdyz si projdes zelezarsvi nebo OBI urcite nejakou peknou malo ventilacku najdes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    Bohužel výrobci PC skříní moc s chlazením HDD nepočítají. Já jsem u bočnice v místě disků vykroužil 2 otvory na ventilátorky průměr 8 cm. Tyto jsem překryl chromovanými mřížkami, které se dají jako součást ventilátorů dokoupit. Ventilátory jsem zapojil do série, čili dostávají poloviční napětí, vrtí se zhruba polovičními otáčkami a prakticky neslyšitelně. Teplota disků i při nepřetržitém provozu PC kolísá mezi 35 a 37 stupni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    kup si lepsi bednu. v tehle budes chlazeni disku bastlit jak nigga... tehle skrini pomuze totiz jenom pilka... Vpredu na bocnicich na urovni disku vyriznout po obou stranach perforaci.

    vetraky se dopredu nedaji dat nijak rozumne a efektivne... Snad leda vzit kousek merkuru, pribastlit na nej vetrak (s troskou sily projde ockem na dilu merkuru i ta vetrakova samorezka) a cely to prisroubovat pod disk... hm.. nedavno jsem to delal a teplota slezla ze 49°C na 42°C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    286

    Radeji mam variantu vyhodit puvodni kos na disky a pridelat novy kde dnu skrine pred vetrak.
    Jeste radeji mam kdyz jsou disky v boxu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Software: Jde snížit 64bitový OS na 32 bez formátu?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-03-2012, 18:14
  2. AMD X2 120C, jak snížit napětí a uchladit?
    Od 22joke11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-11-2010, 23:43
  3. Procesory: Nevím jak snížit voltáž CPU
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 12:11
  4. S.M.A.R.T. nezobrzuje teplotu.
    Od roboj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2009, 10:37
  5. Jdou snížit otáčky ventylátoru na zdroji ?
    Od lsony v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 05-12-2008, 12:59