Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Drivery ATi

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Zdar, chtel bych vedet, zda je dobre si stahovat rekneme kazdej mesic nove ovladace na kartu (Radeon HD 3870 512MB) a jestli se tim automaticky preinstaluji ty stare.. Taky nevim jestli jsou ovladace uiverzalni pro vsechny ATiny nebo ma kazda svuj, co jsem se docetl, vypada to ze jsou univerzal.. Kdyz hraju treba Call of duty 4 na max rozlis co dam 1400x1050 a full detail tak pri akcich docela sekana, jakoze tam jsou akce hodne akcni.. plynule mi hra jela snad az na 1024x768 s vypnutim nejakejch detailu.. Nevim mozna ze ta hra je narocna na hardware, ale myslel jsem ze to bude plynulejsi... Porad mam pocit, ze me sestava nebo grafika nejede ani zdaleka na plnej vykon co muze.. takt zadny nemam. niceho..

    sestava:
    gigabyte P35-DS3
    C2D 2,66GHz
    Radeon 3870 512MB
    2x1024MB 800MHz
    Chieftec 500W
    win xp sp2
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    U nových karet se instalace nových ovladačů každý měsíc určitě vpylatí. Pro příklad se mrkni třeba na seznam změn v novém Catalystu 7.12. Uvidíš, že ty změny nemusí být vůbec zanedbatelné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Samozrejme ze ano, ved je to to najnovsie co od nich vyslo, a minimalne rok to este bude mat celkom slusnu podporu a kazdy novsi driver prinasa optimalizacie ktore pridavaju na vykone
    -
    ako pisal intri, kukni si release notes a uvidis az kolko % vykonu sa podarilo pridat ...
    -
    co sa tyka preinstalovania, myslim ze sam instalator ta vyzve najpr stare odinstalovat ak to nespraví aj sam
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    To ti asi nejede. COD4 je mimoradne dobre optimalizovana a na to, ze je to nova hra, beha i na daleko horsich sestavach, nez mas ty....

    ATI drivery je celkem veda nainstalovat, vyzaduji taky odinstalovani puvodnich (ne jen instalaci novych) a potrebuji .NET Framework atd.
    Ale tohle uz ti presne neporadim, snad se ti nejakej ATInar ozve a poradi....

    Zkus jen tak cvicne projet 3DMark06, podle poctu dosazenych bodu se da priblizne urcit, jestli ti to jede jak ma (imho neee)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    husky14: Jo, pred instalaciou ATI Catalyst, je potrebne nainstalovat .NET Framework 2.0, ak nahodou zacnes instalovat bez neho, tak sa to v strede sekne, a potom to treba cele znovu odobrat ... a nainstalovat framework a pak ovladace
    ale zeby to bola daka veda nemyslím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Framework je potreba pouze pro control center nikoliv pro drivery tedy aspon driv tomu tak bylo ... ted uz neni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    ...ale zeby to bola daka veda nemyslím
    No oproti Forceware urcite, ty se jen preinstaluji novyma, restart a hotovo.
    Catalysty> puvodni odinstalovat -> restart do nouzaku -> DriverCleaner -> restart -> instal novych driveru -> restart (aspon takhle nejak se to vetsinou doporucuje, ale treba kecam, jak rikam, osobni zkusenost nemam)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Drivery musí jet 100% i bez Frameworku. Framework je jen pro CCC.
    Bylo to tak a je to tak stále.

    Btw. v takové situaci, kdy jsem chtěl jen updatovat driver ATi grafiky, jsem byl už nespočet krát.
    Postup byl vždy stejný:
    Stáhnul jsem nové oficiální drivery a pustil. Instalátor udělá všechno potřebné, odinstaluje staré a nainstaluje nové. Po instalaci se potřeba restartnout PC. Po restartu zkontroluju jestli tam nové drivery opravdu jsou a jdu domů.
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 05-01-2008 v 13:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    NO prave ze COD4 beha i na daleko horsich sestavach, kamos ma p4 3ghz, nejakou nvidii gt 6600 a hraje to na stejne detaily jako ja a pritom ma sestavu najake 2 roky.. zkusim ten 3d mark a predelat ty drivery, predpokladam, ze kdyz naistaluju catalyst 7.12 a mezitim vysel jeste nejakej (treba 7.11) tak to nemusim delat postupne, ale muzu rovnou ten nejnovejsi, je tak?!A ten 3D mark je nejlepsi ktery, je to fuk nebo tu 06ku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Drivery nemusis instalovat postupne, kdyz chces 7.12, nainstaluj 7.12....

    3DMark zkus 05 nebo 06, 03 uz asi ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Tie Catalysty ti stačí nainštalovať tie najnovšie, teda momentálne 7.12. A ten 3DMark - je to jedno (05 alebo 06)- je to len pre porovnanie výkonu s podobnými zostavami, či ti všetko šlape tak ako má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Mám skoro stejnou sestavu jako máš ty, grafiku mám HD3850 256MB, na rozlišení 1280x1024 a CoD4 na plný detaily s 4xAA jede nádherně. FPS 60 - 70, v akcích neklesne pod 45 i s velkým výhledem. To bylo na catalystech 7.10, se 7.12 se to ještě o něco málo zlepšilo. Takže v tvém případě to sekání asi normální není. A když dáváš novou verzi Ati ovladačů, tak postupuj podle toho co napsal husky14, když nové nainstaluješ přes staré, vznikají problémy, z vlastní zkušenosti.

    //například přebarvování modré na hnědou až červenou v prohlížečích
    Naposledy upraveno uživatelem Andrasin: 05-01-2008 v 19:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    No uz jsem tam dal ty catalysty 7.12 tak uvidim (stare jsem neodinstalovaval, ale nahral pres ne, podle rady toho s tim modrym Firebladem pod prezdivkou), ja uz to cod4 dohral, ale to ze se to sekalo me trochu desi, hlavne treba na te lodi nebo zkratka tam, kde se to rezalo, nebylo to nijak drasticky, ale sekalo se to a obtezovalo me to.. Jinak v tom 3d marku stahl jsem 06, jak poznam podle vysledku, jak jsem na tom? S cim je mam srovnat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Nepřetaktovaná HD 3870 by měla v 3DMarku06 dát okolo 10300 bodů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    To nezalezi jen na grafice .. nemuzes se ridit dle testu ktere se delaji na nejnovejsich sestavach a jeste vysoce pretaktovanych
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Drivery na notebook
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-09-2011, 21:35
  2. Drivery na zvuk
    Od winie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 26-09-2010, 15:36
  3. Ovladače: Kde sehnat drivery?
    Od bregedon v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 11:21
  4. Usb drivery
    Od petelin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-10-2009, 13:34
  5. SATA drivery
    Od Cayro v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-10-2009, 09:37