Notebook 20-25tis kč
Dobrý den,
rád bych se zeptal, na vaše doporučení na notebook v cenové ketegorii od 20 do 25 tisic s DPH. Preferoval bych značku HP ale klidně změním názor:). Dále bych rád,aby grafická karta neměla sdílenou paměť s operační pamětí. Děkuji za váš názor a tip :)
rád bych se zeptal, na vaše doporučení na notebook v cenové ketegorii od 20 do 25 tisic s DPH. Preferoval bych značku HP ale klidně změním názor:). Dále bych rád,aby grafická karta neměla sdílenou paměť s operační pamětí. Děkuji za váš názor a tip :)
Zkuste trošku upřesnit požadavky na NB. Velikost displeje, požadavek na výdrž baterie, programové využití atd. Tohle je příliš obecné. Na jedné straně jsou 14.1" modely s hmotností kolem 2kg které jsou vhodné i na každodenní nošení, mají slušnou výdrž na baterie (4-6h), na straně druhé 17" modely vhodné na stálou práci a jen občasné přenášení (převoz) s výdrží do 1h.30, a někde mezi kompromisní 15.4" s hmotnosti kolem 3-3.5kg a výdrží kolem 2h.
Jen bych trochu poupravil standardní výdrž 15,4" notebooku. Pouhé dvě hodiny vydrží celkem hodně výkonné notebooky, u nichž jde hlavně o ten výkon, ne o mobilitu. Standardní výdrž těch mašin bývá o hodinu větší. Přes 2 hodiny vydrží i moje Toshiba Satellite Pro A200-1MI ( bohužel už se neprodává, ale stejně byla mimo tvůj rozpočet ), a ta má v sobě celkem dost výkonné komponenty.
Notebook je určený pro studenta a proto bude využíván neustále. Nechci na něm hrát hry,je především pro práci. Displey bych rád nějaký širokoúhlý,ale konkrétni velikost nevim. Asi by bylo dobrý,aby baterka vydržela co nejvíc (ve škole na přednášce a na cestě mezi kolejema a domovem :-), asi tak dvě a více hodin.
1. Jestli nebudete hrát hry tak nechápu požadavek na grafiku bez sdílené paměti. Její výkon nevyužijete, jen vám bude žrát baterku. Tak jak teda s tou grafikou? :)
2. Zkuste se zamyslet nad tím jak často budete notebook tahat na přednášky do školy. Většina lidí ho do školy nosí tak 1x týdně a pak cestou domu. K tomuhle využití bude lepší 15.4". Pokud ale víte že budete notebook nosit každý den tak bych se zaměřil na 14.1" modely. Bylo by super kdyby ste si zašel do prodejny a nechal si velikosti nb ukázat.
// A s tou výdrží.. Původně psal požadavek na nesdílenou grafiku, a s tou 15,4 za 25 asi 3h nedá. Bez grafiky jsou 3h reálné.
2. Zkuste se zamyslet nad tím jak často budete notebook tahat na přednášky do školy. Většina lidí ho do školy nosí tak 1x týdně a pak cestou domu. K tomuhle využití bude lepší 15.4". Pokud ale víte že budete notebook nosit každý den tak bych se zaměřil na 14.1" modely. Bylo by super kdyby ste si zašel do prodejny a nechal si velikosti nb ukázat.
// A s tou výdrží.. Původně psal požadavek na nesdílenou grafiku, a s tou 15,4 za 25 asi 3h nedá. Bez grafiky jsou 3h reálné.
S méně výkonnou grafikou, kterou dostane v té ceně do 25 tisíc, určitě vydrží.:-)
Nicméně speedsnail má pravdu v tom, že pokud nechceš hrát hry, není vůbec žádný důvod tam mít nesdílenou grafiku. Opravdu by pouze žrala baterii.
Pro pracovní notebooky snad není lepší značky než Lenovo: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nicméně speedsnail má pravdu v tom, že pokud nechceš hrát hry, není vůbec žádný důvod tam mít nesdílenou grafiku. Opravdu by pouze žrala baterii.
Pro pracovní notebooky snad není lepší značky než Lenovo: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A co rikate na tento typ HP Pavilion dv6680 ?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No pravda je, ze by ta graficka pamet mohla byt sdilena. Pracuji v aplikacích jako je VisualStudio .NET, Eclipse a tak podobne...
No pravda je, ze by ta graficka pamet mohla byt sdilena. Pracuji v aplikacích jako je VisualStudio .NET, Eclipse a tak podobne...
Ten by šel taky, proč ne, ale pokud vím, Thinkpady od Lenova mají kovově vyztužené tělo, čímž získavají hodně na odolnosti. Navíc je levnější, i když je fakt, že má slabší procesor.
a co toto.. docela slusne na aplikace co potrebujes bohate postaci a i ma tu grafiku nesdilenou..
+ slušná disk, přislušenství, 2Gb RAM a volil sem 15,4 možnost...
nebo pak levnější bez té grafiky
+ slušná disk, přislušenství, 2Gb RAM a volil sem 15,4 možnost...
nebo pak levnější bez té grafiky
Odkazy jsou dvakrát ty stejné. Ale i když sám mám Toshibu a oproti Aceru po 4 měsících dost náročného provozu stále bezchybně funguje, volil bych pro kolegu určitě spíš Lenovo. Integrovaná grafika mu bude stačita a vyztužená konstrukce je obrovské plus, které mu Toshiba v této třídě notebooků nedá.
no ale když sou ty peníze k dispozici je lepší koupit co nejlepší počítač co když se najednou rozhodne zahrát si nějakou hru ale bude mít lenovo s ultra vystuženou konstrukcí bez výkonu... Navíc lenovo nemá ani z poloviny tak uchvatnej design jako konkrétně tyto toshiby.. Nikdy bych si nekoupil lenovo i když stále raději nežli acer ale nemám je rád od od té doby co IBM notebooky koupilo Lenovo už nikdy design se velmi zhoršil a pro mě je design jednou z položek které mají vliv rozhodně bych si nekoupil notebook který mi musí vydržet 2roky + a bude vypadat hnusně...
pardon za ten odkaz myslel sem tenhle ten druhej
pardon za ten odkaz myslel sem tenhle ten druhej
No, osobně mě například design mé Toshiby docela zklamal, na obrázcích vypadala hodně dobře, naživo mě pak překvapila levným dojmem... Ale design je vždycky otázka vkusu a osobních preferencí. Já osobně taky vybíral notebook podle výkonu, protože jsem věděl, že jím nahradím stolní PC, ale tady jde zase o to, ať si každý určí, k čemu ten notebook bude používat.
no ale každopádně pokud chce mít někdo 3roky na stole ntebook tak by mě myslet trochu na design já bych nechtěl mít na stole 3 roky lenovo protože je to tlustá "kráva"