Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problém se harddiskem

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    Zdravim, mam takovej problem a nevim cim muze byt zpusobenej a proto zadam o pomoc... Mam harddisk Samsung HD321Kj 320GB SATA/300. Ale kdyz me nabehne Windows, tak se mi HD zobrazi jako odnimatelne zarizeni (napr. jako flashdisk), ale nejde odebrat. A vzdy, kdyz pustim pc, tak nasledne asi po 5 minutach se mi kousne, ale kdyz ho restartuju, tak pak bezi vpohode... (nevim jestli to nejak nesouvisi s tim harddiskem). Nevite nahodou nekdo, co s tim? Dik.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 15-03-2009 v 15:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    To, že se HDD zobrazuje jako odnímatelné zařízení je naprosto v pořádku, právě je dobře, že ho tam máš protože ti "kvalitně" funguje SATA, na kterou je HDD napojen.

    Ohledně toho problému bych to na HDD neviděl.
    Jako první věc při nestabilitě systému se pouští memtest
    http://www.memtest.org/
    je to prográmek, který ti otestuje RAMky. V downloadu si můžeš vybrat jestli chceš bootovat z diskety nebo CD, podle toho stáhni soubor memtestu a bootuj
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    to ze sa zobrazuje ako odnimatelne zariadenie je v poriadku
    SATA by mala podporovat HOT-Swap, co by som na tvojom mieste neskusal pokial sa jedna o systemovy disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    jestli mas chipset desky VIA a vadi ti ta ikonka ojimatelneho zarizeni, zkus nove ovladace chipsetu. Taky se mi zobrazovala, po instalaci noveho balicku ovladacu uz ji tam nemam. www.viaarena.com
    Ale jak uz ti tu psali, stim ze se ti sekne PC, nema disk na 99% nic spolecneho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    No s tím odnímáním, je to asi jak u jakýho chipsetu. Měl jsem starý chipset VIA kT800, tam jsem to neměl, ted mam inteláckej, tam ho taky nemam, ale viděl jsem to u NFORSE, ale tím se netrap. TO zamrzání bud paměti nebo CPU. Zkontroluj teplotu CPU. Se zamrznutím jsem měl problém vždy když se mi přehál procesor, tak jsem do bočnice udělal díru, přidělal větrák a tunel a hned jsem měl teploty v zátěži o 20°C níž a nezamrzal jsem :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Tico_BJ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    45

    Zkontroluj teplotu CPU, je dost možný, že se ti přehřívá CPU. Pokud nemáš nějakej ukazatel teploty na case, tak zkus po tom, co se ti pc restartuje najet do biosu a mrknout tam. Pokud bude teplota vysoká(60 stupňů a víc) vypni pc, otevři ho a pořádně vyčisti. Často se mi u zákazníků stává, že mají totálně zacpanej chladič na cpu prachovou vrstvou a diví se, že se jim pc restartuje. Z 90% to bude v tomhle... Můžeš si pak třeba i koupit nějaký větráček na zadní stěnu skříně.
    Pokud to tímto nebude, tak bych zkusil vrátit zálohu win XP z doby, kdy si myslíš, že se ti tohle nedělo. Pokud by to nepomohlo, zkusil bych přeinstalovat XPčka...
    Ale jak říkám, myslím si, že je to tím přehříváním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Pravdepodobne mas MB s chipsetem nVidia. Spust instalaci ovladace pro chipset a odskrtni (neinstaluj) driver pro zarizeni k ukladani dat, je to uplne spodni polozka. Hotswap je sice pekna vec, ale e-SATA funi jen pod Vistama a jeste je navic nutne v BIOSu aktivovat AHCI.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    No tak prehrejvanim CPU to neni, pze kdyz se mi opet seknul pc, tak jsem se podival do biosu a CPU mel teplotu 28 stupnu! No a jak tedy odstranim driver pro zarizeni k ukladani dat, kdyz uz je nainsatlovanej? Jo nevim jestli to s tim souvisi, ale kdyz chci restartovat pc, tak se mi pocitac vypne (sice bezi, ale obrazovka se vypne) a ja musim pouzit resetovaci tlacitko!
    Naposledy upraveno uživatelem zvoniva1: 14-01-2008 v 12:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Pravdepodobne mas MB s chipsetem nVidia. Spust instalaci ovladace pro chipset a odskrtni (neinstaluj) driver pro zarizeni k ukladani dat, je to uplne spodni polozka. Hotswap je sice pekna vec, ale e-SATA funi jen pod Vistama a jeste je navic nutne v BIOSu aktivovat AHCI.
    [OT]ne zase tak uplne, me hot swap funguje i kdyz mam SATA disky jako IDE a XP nechapu jak, jednou jsem to potreboval skusit, ani jsem presne nevedel jak to mam v bios nastaveny ale AHCI rozhodne ne (stara instalacka XP bez driveru) a stacilo disk napichnout, ve win dat vyhledat novy HW a jelo to po sprostym vytrzeni kablu z desky to vesele jelo dal. ted jsem to jeste pro jistotu zkousel, za chodu jsem odpojil nesystemovyho samsunga, po chvilce zmizel z Tento Pocitac, po zapojeni se zase objevil a jede dal, muzu na neho kopirovat...[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s Harddiskem
    Od Tomasson123 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-07-2012, 00:47
  2. Externí HDD: Problém s externím harddiskem
    Od Roboter v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 13:16