Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Problémy s PC (HW/SW): nevim proc

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: chechus

    Znění dotazu:
    Ahoj mam problem s PC. CPU-1GHZ PentiumIII,RAM-256MB,HDD-30GB,Windows XPP SP2,graf.Karta-GE FORCE 440-64MB.Pokazde kdyz jsem na Netu,tak asi po 15minute se to kousne.Na monitoru je bila plocha a nahore jen linka-modra s Mozilou,restartnu to alt+ctrl+Delete.No a po chvili zas bila obrazovka s poslednim odkazem,v modre lince. Uz fakt nevim cim to JE???Mam wifi pripojeni,Asus Utility WLAN card.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    PC. CPU-1GHZ PentiumIII,RAM-256MB,HDD-30GB,Windows XPP SP2,graf.Karta-GE FORCE 440-64MB.

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Virus, HW poškození, SW poškození... Může být cokoliv. Nejdříve bych asi zkusil všechno záílohovat a přeformátovat disk, abych vyloučil chybu SW. Když to nepomůže, dělal bych kompletní diagnostiku HW a kdyby se tam našly chyby, prodal bych to PC na součástky a koupil nové.



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    No pokial sa mu prave nechce do reinstalacie, moze skusit antivirak / antispyware, cim by vylucil aspon virovu nakazu, ten problem vyskoci len ked si na internete ?
    Zeby daky browser hijack?
    co pouzivas na prehliadku inetu ? IExplore ?

    EDIT: inak ako vraví Intri, pokial je to virus, a mas to hodne zavirene, bude lepsia reinstalacia,
    no podla toho co vravis ze ostavas vysiet s bielym oknom s odkazom na mozillu, tak asi daka adware pliaga
    Stiahni si AdAware personal a prescannuj to
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 10-01-2008 v 23:52

  4. #4
    Neregistrovaný

    ano,jsem PC zacatecnik. Mam Avast antivirusovy program.VDAKA!

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Avast by měl virům zabránit průnik docela dobře, potíž je dneska v tom, že viry nejsou skoro žádná hrozba. Hlavní probémy příchazejí cestami, které antivirus neohlídá - na ty je zapotřebí použít firewall.

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    ok, Avast sa ti stara o virusiky, no na Spyware a podobne veci bude lepsia ochrana ktora sa na to priamo zameriava
    ------
    prebehni to niektorym z tychto programov:
    Kód:
    http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a_site/bezpecnost/ostatni/spybot-search-and-destroy/?g[hledano]=spybot&g[oz]=1.5.1
    http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/bezpecnost/ochrana_pocitace/adaware/?g[hledano]=adaware&g[oz]=7.0.2.5&g[up]=Free
    ------------
    pokial to bude v nejakom bordeli ako je spyware/malware malo by to pomoct

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    I tak bych ale doporučil v případě nalezení bordelu přeformátovat disk, i když je to pracnější operace. Nevím, jak jsou na tom viry dneska, ale dříve celkem rády napadaly samotné antivirové programy a vyřazovaly jejich rozpoznávací funkce. Viry pak mohly být klidně 2 roky staré a stejně je antivirus nezachytil, přitom se tvářil, že funguje bezchybně.

    Adware nebo třeba hackerský útok ti klidně mohl takový virus do PC zanést - člověk nikdy nemá jistotu, co se vlastně po napadení PC dělo.



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    sice jsem z toho popisu prd poznal, ale pro zacatek bych skusil jiny web prohlizec... nejjistejsi overeni bude opera, jestli se po par hodinach nesesype, tak mas jiste zapraseny system a pokud nepouzou nektere vyse uvedene programy tak reinstal systemu a davat bacha kam na intrentu jdu a automaticky vsechno neodklikavat...

    http://www.opera.com/download/index....indows&local=y

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Avast je sice dobrý antivir, ale měl bych k němu jednu výtku. Bere si dost z HW na svuj provoz. 256MB na provoz W XP je asi tak to minimum, tak pokud ho chceš dále používat, tak rozšiř pamět, nebo ho vyměň. Mohu vřele doporučit NOD 32. Jak píše Intri o tom napadání virů samotné antiviry, tak jenom perlička. Otec měl AVG 7, pravidelně aktualizované a nehlásil mu vir. Nahodil jsem tam NODa a hned tam bylo 28 trojských koní.... Výborný je prý taky Kasperák. Zkus sehnat noda nebo kaspera a projet PC jedním z těchto antivirů

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    no na skusku si moze stiahnut nod trial verziu
    Kód:
    http://www.eset.sk
    pripadne aj cely security suite od esetu (Antivir, Antispyware, Firewall, Antispam) v jednom
    keby si si ho objednal (smart security vs. cisto nod32), vychadza len o stovku ci dve na rok drahsie

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ja bych v prvi rade zkusil odinstalovat moozilu a smazat po ni vsehcny stopy .. hlavne cache .. stahnout nejnovejsi verzi a nainstalovat .. pokud se po tomhle bude problem opakovat zkus to co radil mech .. Reinstal bych volil az jako posledni moznost ..

Podobná témata

  1. Proc mam tak zatizenou?
    Od cuaron v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-03-2013, 16:33
  2. Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 17-04-2010, 11:00
  3. Nefunguje sitovka, nevim proc...
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-08-2009, 00:14
  4. Xonar DX - problémy, nevím si s tím rady
    Od Eso Rimmer v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 11-10-2008, 01:00
  5. Ostatní: Matrox. co s cim a proc?
    Od Subtech v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-09-2006, 13:10