Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Základní deska - jakou?

Netmonitor (11)|11.1.2008 11:39
Zdravím, můžete mi hodit názor jakou desku zvolit ? Chci 775 socket , ale ted nevím zda se vyplatí investovat do desky s čipsetem P35 nebo vzít levnější s P965 protože si myslím, že sice 35 má podporu novějších procesorů plus vyšší sběrnici i paměti (DDR2 na 1066 a některá i DDR3) ale zase vzhledem k ceně těchto pamětí tam stejně dám klasiku 800Mhz a procesor mi stačí na oficce věci, plus fotky, úprava, sem tam video , což by mohl stíhat procesor DC E2140 - 2200Mhz, a kdybych chtěl apgrejdovat třeba za 2-3 roky až spadnou ceny těch vyšších procesorů zase na ceny low endu tak už budou určitě jiné paměti,třeba i rozhraní takže ta deska mi umožní jen takový částěčné zvýšení výkonu takže se vyplatí možná koupit zase novou. A druhý dotaz, je nějaká deska s integr.grafickým čipem, tak aby oproti stejné desce byla tak maximálně o 500kč dražší ? Sem našel ty s čipem vidia ale to je asi jiná kvalita než intel tak nevím, hra moc nehraju, tak myslím že by mi to utáhlo ty graf. věci čipset a kdyžtak se dá koupit karta, ale zatím jí nepotřebuju , takže bych tam dal stejně nějakou za 800kč co jsou ty nejlevnější, na video by to mělo stačit že ?

Jinak zatím uvažuju GA P35DS3L ale alternativu s graf.čipem nemám a jaký hdd byste doporučili aby byl hlavně tichý? WD či Seagate mi časem přijdou takový chroupavější
johny__g (6387)|11.1.2008 12:01
A co tuhle?

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Popřípadě verze microATX je o 300 levnější, pokud by stačila.
husky14 (4214)|11.1.2008 12:03
O upgradu za 2-3 roky vubec nema cenu ted uvazovat, to bude totalne jina situace a kdovi, jestli vubec bude existovat s. 775....

Podle toho, na co to PC potrebujes, bych asi volil Gigabyte s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (vyber si podle ceny a osazeni) s integrovanou grafikou. ;)

HDD: co sem slysel, tak docela tichy jsou Hitachi, ale projdi nejaky recenze....
Netmonitor (11)|11.1.2008 13:03
Jo kouknu na ně, sem to zredukoval na bud GA P35 DS3L nebo GA G33 DS3R, rozdíl je pět stovek tak možná bude výhodnější koupit do té 35tky nějakou low end třeba Gigabyte GeForce 7200GS, měla by být lepčí než ten čip že a cenově je to na stejno skoro. A nevíte, vyplatí se 4 GB paměti nebo stačí 2GB ? Zatím jsem viděl že s 2GB jede v pohodě při práci s videem , a ještě nevím jestli E2140 bude ok nebo radši 2200.
Black tgfh (143)|11.1.2008 13:07
Kup desku bez integrované grafiky, nějaká zmiňovaná 7200GS bude mít vyšší výkon než ta integrovaná.
4GB RAM je zbytečnost. Kup 2GB, ikdyž jejich cena není dnes moc vysoká:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jak chceš

Ohledně CPU: vzal bych E2160 (má vyšší (ideální) násobič - bude se ti lépe taktovat :-)
johny__g (6387)|11.1.2008 13:54
Když už budeš kupovat grafiku zvlášť tak než 7200GS za 650,- tak raději nějaký [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo ekvivalent od [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], cena je jen o 350,- vyšší ale mají nejnovější technologie co se týče přehrávání HD videa atd. A i nějaká starší hra na nich asi půjde líp.