Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Zapojení kabelů v pc-interní HDD.......

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Mám problém,při kolapsu pc jsem zřejmě přehodil(nevím to jistě)mechanika cd dříve fungovala ok,teď při načítání programu na cd po chvilce však opět nic.Jinak se vysouvá a zasouvá.
    Disketovka dříve ok,teď ani nesvítí,zkoušel jsem i kabel otočit o 180°jak mi radily.Dříve jsem to popisoval v tématu:chyba při načítání operačního systému a Floppy disk(s) fail(40).Obojí spolu asi souvisí.
    Vítal bych nákresy i fota,schémata apd.
    Petr28
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A ve Win ta mechanika vidět je? Musíš to trochu popsat, jak máš tu mechaniku zapojenou, zda samostatně nebo ještě je na kabelu něco jiného, je to PATA nebo SATA ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Kazdy plochy kabel ma na kraji vzdycky jeden vodic oznacen cervenou (sedy univerzal), bilou (kabely ASUS) prip. jinou barvou. Ten oznacuje pin c.1 a musi byt zapojen do MB take na pin. c.1. Na MB je pin. c.1 vetsinou oznacen malinkatou jednickou. Pajeci bod pinu c.1 miva zespodu MB tvar ctverecku, zatimco ostatni piny v MB maji kruhove pajeci body (vezmi si na to ale lupu). Nekdy je na plosnem spoji v tesne blizkosti konektoru pro FDD nebo HDD na strane, kde je pin c.1 nejaka carka, nebo jine zvyrazneni (vetsinou bilou barvou). Kabely by nemely byt nejak "zmuchlane" a jinak polamane. Ac se to nezda, jsou pomerne dost nachylne k mech. poskozeni. Kdyz tak si radsi kup nove, stoji par korun ( http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507O0D40A1972 ). 80 (ATA133) zilovy kabel muzes pouzit klidne i do stareho PC. Floppy disc fail muze delat vadny kabel, ale spis je vadna mechanika, v nejhorsim jsi mohl odpalit i I/O Controller, ten ale nespravis. Nejlip, kdybys to vyndal z kejsu na stul, tam poradne otestoval a pak peclive smontoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Kazdy plochy kabel ma na kraji vzdycky jeden vodic oznacen cervenou (sedy univerzal), bilou (kabely ASUS) prip. jinou barvou. Ten oznacuje pin c.1 a musi byt zapojen do MB take na pin. c.1. Na MB je pin. c.1 vetsinou oznacen malinkatou jednickou. Pajeci bod pinu c.1 miva zespodu MB tvar ctverecku, zatimco ostatni piny v MB maji kruhove pajeci body (vezmi si na to ale lupu). Nekdy je na plosnem spoji v tesne blizkosti konektoru pro FDD nebo HDD na strane, kde je pin c.1 nejaka carka, nebo jine zvyrazneni (vetsinou bilou barvou). Kabely by nemely byt nejak "zmuchlane" a jinak polamane. Ac se to nezda, jsou pomerne dost nachylne k mech. poskozeni. Kdyz tak si radsi kup nove, stoji par korun ( http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507O0D40A1972 ). 80 (ATA133) zilovy kabel muzes pouzit klidne i do stareho PC. Floppy disc fail muze delat vadny kabel, ale spis je vadna mechanika, v nejhorsim jsi mohl odpalit i I/O Controller, ten ale nespravis. Nejlip, kdybys to vyndal z kejsu na stul, tam poradne otestoval a pak peclive smontoval.
    Nedříve díky,bude to ono,já jsem si toho všim.Kabely jsou zmuchlaný a to mě vůbec nenapadlo,napájecí jsou ok,ale datový.....hrůza,zkusil jsem u kámoše ani tam nefungovali,v pondělí koupim nové i od disketovky ten se mi taky nezdá.Zmuchlaný jsou od minulýho majitele,no a já je asi dodělal.
    V pondělí dám vědět,jak dopadlo a díky moc.Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Kazdy plochy kabel ma na kraji vzdycky jeden vodic oznacen cervenou (sedy univerzal), bilou (kabely ASUS) prip. jinou barvou. Ten oznacuje pin c.1 a musi byt zapojen do MB take na pin. c.1. Na MB je pin. c.1 vetsinou oznacen malinkatou jednickou. Pajeci bod pinu c.1 miva zespodu MB tvar ctverecku, zatimco ostatni piny v MB maji kruhove pajeci body (vezmi si na to ale lupu). Nekdy je na plosnem spoji v tesne blizkosti konektoru pro FDD nebo HDD na strane, kde je pin c.1 nejaka carka, nebo jine zvyrazneni (vetsinou bilou barvou). Kabely by nemely byt nejak "zmuchlane" a jinak polamane. Ac se to nezda, jsou pomerne dost nachylne k mech. poskozeni. Kdyz tak si radsi kup nove, stoji par korun ( http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507O0D40A1972 ). 80 (ATA133) zilovy kabel muzes pouzit klidne i do stareho PC. Floppy disc fail muze delat vadny kabel, ale spis je vadna mechanika, v nejhorsim jsi mohl odpalit i I/O Controller, ten ale nespravis. Nejlip, kdybys to vyndal z kejsu na stul, tam poradne otestoval a pak peclive smontoval.
    Ještě mám jeden dotaz,jaký kabel je k disktovce.Já ji sice napoužívám,ale někde jsem čet,že musí bejt připojená.Je to tak nebo ne?Díky PETR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Citace Původně odesláno od petr28 Zobrazit příspěvek
    Ještě mám jeden dotaz,jaký kabel je k disktovce.Já ji sice napoužívám,ale někde jsem čet,že musí bejt připojená.Je to tak nebo ne?Díky PETR.
    http://www.alfacomp.cz/old/php/zbozi...=470&zbo=62021

    K flopine je 34 zilovy kabel. Do disketovky zapoj ten konec, kde je kabel v jednom miste rozriznuty a jakoby prekrizeny (tim je zajisteno, ze se bude hlasit jako mechanika A:\ ). Druhy konec, ktery je zakoncen normalne prijde do zakladni desky. Kdysi v drevnich dobach PC, kdy jeste nebyly pevne disky a nebo byly priserne drahe, se instalovaly 2 floppy mechaniky. Na konci kabelu (za prekrizenim byla mechanika, ktera se hlasila jako A: a pred prekrizenim byl jeste jeden konektor pro dalsi mechaniku, ktera se hlasila jako B:\. Proto ma prvni pevny disk vzdy vyhrazeno az pismenko C:\ (i kdyz uz se B:\ davno nepouziva). Mechaniku nemusis vubec pouzivat, ale bylo by skoda ji nevyuzit, kdyz uz tam je. Pokud ji nezapojis, nezapomen ji v BIOSu vypnout, jinak ti vyskoci pri startu PC chybove hlaseni. Disable dej u typu mechaniky (2,88/1,44/720k/360k) a muzes vypnout i FDD radic I/O controlleru. FDD se ti muze hodit napr. pri inst. WinXP, pokud mas v BIOSU AHCI na Enabled nebo nejaky specielni HDD radic RAID a pod. Pak je FDD nejjednodussim resenim.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-04-2013, 18:16
  2. Zapojení kabelu
    Od DiaJee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 17:38
  3. Nejde boot, zapojeni po IDE kabelu
    Od durib v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-04-2010, 08:31
  4. Základní desky: zapojení interní čtečky karet
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 26-01-2010, 17:41
  5. Skříně: Zapojeni kabelu v CASE
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 13:28