Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: upgrade hw

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    zdravim mam doma starou pc sestavu s duronem 950mhz+k7s5a+256ram.
    chtel bych to uz "penzionovat" protoze uz je pomalejsi

    moje predstava je:

    http://www.alza.cz/zakladni-deska-as...-mx-d83855.htm

    http://www.alza.cz/procesor-amd-athl...620-d82909.htm

    http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr...nel-d69200.htm

    http://www.alza.cz/western-digital-c...ajs-d69755.htm

    http://www.alza.cz/graficka-karta-at...ate-d79995.htm

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39817

    par vga,lakalo by me i nv 7600gs nebo nv 8500gt ale nevim pomer cena/vykon
    diky za reakce
    case+p.s.u mam vyreseno ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Ty ramky by stačily CL5.Co za skříň?(-micro ATX MB).Co o 3 stovky draší Athlony X2?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Práve je lepšie k AMD CL4. Ale ten rozdiel ceny medzi obyčajnými je 3stovky. Procesor jedine dvojjadro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    pokud by sis s PC chtel pohrat a pretaktovat ho, tak vem celerona 4x0 a desku GA-P31-DS3L a uvidis ze z toho vyzdimes nehorazne moc...

    RAMky bohate postaci obycejny a-data CL5, ale jestli mas nejaky to kilo navic a muzes prihodit tak proc ne, oboje dvoje jsou skvela koupe

    grafika - zajinavejsi by byla nejaka levnejsi verze HD2600 - nema cenu tolik priplacet za pasivni chladic a vyssi takty oproti tem nejlevnejsim. pokud jsi posedly tichem tak nejlepsi volba bude dokoupit AC accelero a pripadne si kartu dotaktujes. v pripade accelera budes mit jistotu ze to spolehlive zvladne, pasivy namontovane na grafikach od vyrobcu dost casto nezvladaji a karty se prehrivaji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Na ten pasív si prihodí 8cm vetráčik a bude
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-...bns-d76849.htm
    case

    http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...450-d79840.htm

    zdroj

    http://www.alza.cz/amd-dual-core-ath...am2-d65884.htm
    mozny cpu

    1: celeron mam tu starou d346 slouzila dobre ale chtel bych skusit dat jeste sanci amd ....

    2:grafika-ono je to v podstate pro me jedno,pc ma byt urceno na net+prehravani filmu a obcas nejaka ta hra...proste jde o to nahradit ten spitfire[950mhz] necim vykonejsim

    3:mel bych v planu vymenit stavajici mb+ten d346 za neco lepsiho...

    http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=54774

    http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=34356

    http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=57824

    tyhle 2 mi tu doporucil kolega
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    celerony 4x0 jsou odvozene od C2D, z 1.6GHz ho pretocis tak na 3GHz a vykon bude skoro dvojnasobny oproti tomu celeronu co mas ted je to jina liga
    pokud nebudes hrat, tak nejakou bazarovou 6600GT + accelero a mas nejakou rezervu na hry, dokonaly chlazeni, malou spotrebu a usetris. bez hrani nema cenu vrazet pres 2000 do grafiky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    E2140: http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=38005
    Gigabyte P31-DS3L: http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=54774
    2x1GB A-Data 800: http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=28093
    Sapphire 2600Pro OC (700/1400): http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=36372
    Fortron 350GLN: http://www.netfox.cz/eshop/default.a...em&stiid=32575

    Celkem 6251,-

    Nějaký disk si vyber, tam bych řekl že je to spíš o štěstí jestli bude konkrétní kousek hlučný nebo ne, výkonově je to skoro jedno a jestli vydrží 5 roků ti u novýho modelu stejně nikdo neřekne. Každopádně jestli 160GB tak bych se snažil vzít něco s 1 plotnou, snad i 250GB takové existují.


    Na X1650, 7600 a 8500 zapomeň, první dvě už jsou mrtvé a 8500 je ještě pomalejší. 7600/X1650 opravdu jedině z bazaru a pod 1000,-.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 12-01-2008 v 14:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    docela bych souhlasil ten cpu je pro me mnohem zajimavejsi ve verzi 2.2ghz protoze nehodlam taktovat akorat ten forton brat nebudu mam doma lepsi zdroj nez je ten forton
    mech13:uprimne receno zajimal me i celeron D cedar mill ale ten je dneska asi zastaraly
    Naposledy upraveno uživatelem wolf007: 12-01-2008 v 19:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    no, připojuji se až teď, ale - můj názor je ten, že pokud nebudeš taktovat, tak je v této cenové relaci výhodnější amd... (ať jednojádro, nebo dvoujádro...) tj. buď procík, cos zvolil v prvním postu, nebo 4800+EE (za 2k) [- nebo za 2,4k 5000+Black E. - dobrá cena (zvlášť pokud bys chtěl dokupovat chladič)...] desku bych vzal 690G... pokud bys to nechtěl na jedné faktuře - např. na firmu, nemusel bys brát grafiku hned a dát si na ni poptávku do bazaru a seženeš ji levněji - lidi budou dál měnit za 3850 apod., tak by to podle mého neměl být problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    takze asi takto: misto durona pujde am2 a do hlavniho pc pujde celeron d 440 ... nejsem si jisty jestli by ta moje deska vzala treba jen cedar mill
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    "jestli by ta moje deska vzala treba jen cedar mill" - no jestli nevezne cedara, tak na conroe nema sanci... zkontroluj CPU support list na strankach vyrobce zakladni desky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    co se týče grafiky, tak 2600XT je podle mě v celku slušná volba ohledně výkonu, jelikož nižší verze stojí za dvě věci.... Podle toho jaký volíš komponenty, tak se snažíš asi cenu srazit co nejníž. No a disk pokud by jsi si trochu připlatil, tak máš dvojnásobnou cenu za 700 navíc http://www.alza.cz/western-digital-c...aks-d70921.htm neznám ale tvoje finnační možnosti, takževe finále je to jen na tobě
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade
    Od Machine7170 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-02-2013, 11:13
  2. Upgrade PC:
    Od bulhy v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 11-07-2011, 08:45
  3. Upgrade PC
    Od HEAD v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 20:40
  4. Upgrade CPU
    Od Devo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 15:49
  5. Upgrade PC
    Od silent64 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 01:07