Nehlasi se dvd ve win
Predvcera jsem zapojil dvd mechaniku, ktera pred tim fungovala bez problemu. Nyni se v biosu hlasi spravne, ale ve win ne. Jde otevrit/zavrit jen kdyz dam ve spravci zarizeni vyhledat zmeny hardware. V biosu jde otvirat i tlacitkem. Dioda furt blika. Mam ji zapojenou spolecne s pata hdd, ktery je master. Na vypalovacce mam prehozeny jumper na Slave a je zapojena na konec ide kabelu. Mel jsem to tak i s podobnym modelem, vse fungovalo. Ve spravci mam jedno zarizeni - nezname, pres net nejde aktualizovat ovladace, je pry pripojene k Systém vyhovující systému ACPI. Jestli se nepletu, psalo to i predtim, ale jisty si nejsem. Mam Win XP SP
Mam dvě mechaniky na jednom kabelu a ta co je na konci je SLAVE a co je ve středu tak MASTER. Žádnej problém mi to nedělá, takže v tomhle bych problém neviděl. Zapoj ji samostatně na kabel jestlí máš možnost a uvidíš co to udělá. Pokud nemáš na tom HDD system tak ho prostě odpoj. Ale jak se tam divam na tvuj podpis, tak na tom IDE maš system co.... Může to byt i nějaky HW konflikt.
[QUOTE=Zoidik;81222]Mam dvě mechaniky na jednom kabelu a ta co je na konci je SLAVE a co je ve středu tak MASTER. Žádnej problém mi to nedělá, takže v tomhle bych problém neviděl. Zapoj ji samostatně na kabel jestlí máš možnost a uvidíš co to udělá. Pokud nemáš na tom HDD system tak ho prostě odpoj. Ale jak se tam divam na tvuj podpis, tak na tom IDE maš system co.... Může to byt i nějaky HW konflikt.[/QUOTE]
Na ide mam hdd s daty a na konci na slave to dvd. System mam na sata HDD.
Na ide mam hdd s daty a na konci na slave to dvd. System mam na sata HDD.
stavik : tak zkus odpojit ten HDD co to udělá. Jinak podle mě umístění MASTER/SLAVE na kebelu je putna. I HDD na kterým jsem měl provizorní system nastavený na MASTER byl na středu kabelu a mechanika na konci SLAVE a pohoda klídek fungovalo to
Odpojil jsem hdd a mechanika jede. Az ted jsem si uvedomil, ze jsem tu mechaniku (jeste kdyz sla) mel na desce s 2*ide. Jak to tedy zapojit, aby hdd zustal na stredu ide a mechanika nahore. Jde mi o chlazeni hdd. Zkousel jsem vcera dat oboji na CS, ale byl kostickovany obraz.
jeden prostě dej jako MASTER, třeba disk a mechaniku jako SLAVE, nebo obráceně, zkus oboje, nic tím nezkazíš. Jen je ted otázkou, jestli to bude zase fungovat, jelikož tam muže byt mezi těma dvěma nějaký hardwarový konflikt a s tím nic neuděláš. Leda jestli je ta mechanika nová nebo nějaká novější tak ji zkusit vyměnit. Ale to až v případě že by nešla ani jedna kombinace.
Dik za rady. Na hdd jsem nenechal pin na Master on, Slave off. DVD jsem dal jako master a vypada to, ze to jede.
Jeste pro ujasneni: konec ide kablu je master, pokud se to tak da rict?
Jeste pro ujasneni: konec ide kablu je master, pokud se to tak da rict?
pokial su machanika a hdd nastavene na cable select tak toto zariadenie ktore je na konci kabla system berie ako master...=> stred kabla ako slave... cize mechaniky a disky pri takomto zapojeni by mali pracovat spravne za akychkolvek okolnosti...
Hh pracovat by měli, ale jak jsi četl tak byl problém. Někdy jsou prostě věci mezi softwarem a hardwarem, který běžný uživatel nepochopí.... Hlavně aby to pak už fungovalo.... to je hlavní