Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook - padá při najíždění

haniccka (77)|16.1.2008 17:04
ahoj .. notebook Asus, starý šuplík.. procesor Intel 500 MHz. Notebook zapnu, začne najíždět. Těsně před koncem se objeví hláška : Isass.exe - systémová chyba .. pro dokončení API není dostatek prostředků. Odkliknu ok, počítač se restartuje a tak stále dokola. Vypnout se dá jedině natvrdo. Poradí někdo co s tím?
díky
filky (197)|16.1.2008 17:10
Virus Sasser pravdepodobne. Nejlepe zazalohovat data na jinem kompu a cistej reinstall, pokud do pocitacu moc nevidite.

Samozrejme nezapomente i ty data oskenovat na viry. :)
Intri (3490)|16.1.2008 17:18
Jj, reinstall, nebo ještě možná opravu systému, ale nevěřím, že by na tohle zabrala. Taky bych to viděl na Saasříka, dělal mi problém hlavně ve Win2k bez SP.
haniccka (77)|18.1.2008 11:12
ahoj.. díky všem za rady. Nakonec jsem se dostala přes F8 do servisní nabídky a zvolila spuštění s poslední fungující konfigurací nebo tak nějak to tam bylo. Systém najel a já zjistila, že disk byl rozdělený na dvě části , no a uživatel ládoval všechna data k systému, takže ho přecpal tak, že win prostě nechodili. Vyřešeno nejprve odebráním některých programů z C: a potom po domluvě s uživatelem zformátováním celého disku a následným spojením obou částí v jednu větší.
Děkuji všem za rady, virus to naštěstí nebyl.
Intri (3490)|18.1.2008 11:24
Hmm, to je docela borec, naládovat disk tak, aby na něj systém už neuložil ani data potřebná pro běh. Ale je dobře, že je to vyřešeno.