Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Moje sestava vs. nejnovější hry

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    19

    Hraju většinou adventury, ale rád bych zkusil i novější RPG jako Oblivion a Zaklínač. Chtěl bych se zeptat, jestli je rozjedu alespoň na menší detaily. Mám tuto sestavu:

    Zdroj: Eurocase 550w
    Paměť: 1 GB DDRI
    Deska se slotem agp: MB Asus K8U-X/ SATA/ sk.754/800, AGP8X, ATX
    Procesor: AMD Athlon 64 LE-1600 2,2GHz (Orleans , skt.AM2) - Box
    Grafika: Powercolor x1950pro 512 MB do AGP

    A ještě jeden dotaz - dá se k dané desce sehnat ještě výkonnější procesor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    EDIT: Aha, přeskočil jsem řádek při čtení... Tak ruším tenhle řádek, co jsem napsal.

    Pokud jde o nejnovejší hry, na menší detaily si je zahraješ, ale sestava by určitě chtěla rozšířit. Alespoň o 1 GB paměti a lepší zdroj.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 17-01-2008 v 15:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ta deska má socket 754 a ten procesor co jsi vybral je do AM2 - takže na tom nerozjedeš nic.

    Edit: Tak ty tuhle sestavu už máš? To jsi buď špatně napsal desku nebo CPU, protože tohle dohormady fungovat nemůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Mohlo by to jít.
    Citace Původně odesláno od kuka Zobrazit příspěvek
    A ještě jeden dotaz - dá se k dané desce sehnat ještě výkonnější procesor?
    no, do 754 se už asi nevyrábí, bazary?Leda Sempony, ale to asi nemá smysl.Leda přetaktování toho stávajícího, ale nevím, jestli by to nechtělo lepší než BOX chladič.

    Kamoš ale Obliviona rozjede na podobným kompu, akorát tam má 7600GT.

    EDIT-viz johny g - AM2 má kolik-940pinů?určitě ne 754
    asi jsi špatně napsal CPU, protože by ses asi neptal, jestli se do AM2 dá sehnat lepší procák!!!
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 17-01-2008 v 15:36 Důvod: johny g-to jsem teda přehlíd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli ale máš něco do s754 + 1 GB RAM + X1950 tak se neboj, na tom rozjedeš i nové hry. Sice na plné detaily ne, ale rozjedeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Procesor by sa v bazáre dal ešte zohnať ale ak ten čo máš dotaktuješ aspoň na 2.5Ghz a dokúpiš 512MB ram tak si crysis zahráš na 1280x1024 s polovičnými detailamy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    S tou RAM bych byl opatrný, je sice pravda že u socketu 754 nemusí řešit dualchannel, ale pokud už teď má 2 moduly po 512 MB, tak přidat třetí už může být problém. Paměťový řadič (v CPU!) u socketu 754 někdy mívá problémy s obsluhou 3 modulů. Určitě se sníží možnost taktování.
    Takže když pořizovat paměť tak raději třeba z druhé ruky a před koupí otestovat jak to pojede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ja so mal kedysi 2x256+512MB a taktovať šlo ako teraz keď mám dva moduly a žiadny rozdiel ale možno som mal šťastie
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    S tou RAM bych byl opatrný, je sice pravda že u socketu 754 nemusí řešit dualchannel, ale pokud už teď má 2 moduly po 512 MB, tak přidat třetí už může být problém.
    Taky ta deska muze mit (a imho nejspis ma) jen 2 sloty, takze to rozsirovani je zbytecny resit.... jedine vymena za 2x1GB kit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jediná záchrana je ten počítač přetaktovat, ale jestli to vůbec pujde. Chipset je Uli, deska je ta nejořezanější verze, má jen 2 sloty pro paměti. Většina her nabízí ke stažení zdarma demo tak se pokus sehnat hry o které máš zájem a vyzkoušej. Zázraky bych nečekal, hlavně výkon procesoru+ velikost ram je pro nové hry nedostatečný. Grafika je slušná.
    //A napiš co máš za procesor, ten socket AM2 na desce 754 je nesmysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no imho na tom hry poslapou vpohode, 1GB RAM zas tak kriticky neni, vic RAM se dnes bera hlavne kvuli nehorazne nizke cene. nerikam ze 1GB je moc, ale postaci. nejvic by asi pomohlo to pretoceni CPU, grafika je vic nez OK. na nejaky supernejnovsi hardcore vypalovacky to nebude, ale rozjet se rozjedou. bezny novsi hry pojedou OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    19

    Nabídli mi sestavu takto. Co myslíte, mám do toho jít?

    Deska: 5200797 MB Asus K8V-X SE/SATA,sk.754/800,VIA K8T800,DDR1
    Procesor: 5000495 CP AMD Athlon 64 LE-1600 2,2GHz (Orleans , skt.AM2) - Box

    Mechanika: 5100514 DVR LG GSA-H22LBBB
    Skříň: 5300100 CA Codegen 6082-C9

    Cena 4400,-- vč. DPH a doprava+kompletace(montáž) zdarma.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Experta, ktery ti nabidl sestavu s deskou na sck 754 a s procesorem do socketu AM2 bych na potkani strilel...nebudu komentovat chipovou sadu od firmy Via, na to mam svuj nazor. Napis financni strop a poradime co nejlepsi se da sehnat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    expert přebývá zde:
    http://komponenty.computersvet.cz/


    kuka> pochop že procesor je pro Socket 754 a deska má socket AM2, nejen že to nemůže spolu fungovat, ono to do sebe ani mechanicky nebude pasovat. Jestli ti někdo tohle nabízí tak je buď dement nebo podvodník (který by ti do té desky dal staré S754 CPU a naúčtoval nové). Jestli je to druhá možnost tak potom naprosto chápu tu montáž zdarma.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 21-01-2008 v 17:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    19

    Jiná firma mi nabídla takto:

    42850 Gigabyte GA-8I865GME-775-RH - Intel 865G
    # 50466 Intel Core2 Duo E4600 2,40GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
    # 50584 Asus DRW-2014L1T černá/bílá Retail
    # 46331 CoolerMaster Elite 331 RC-331-KKN1-GP
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nejnovější mapy tomtom
    Od First v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-04-2011, 18:29
  2. Moje PC Sestava
    Od jack696 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 05-03-2009, 19:40
  3. Moje sestava,pripominky,a ohodnoceni
    Od Itachi v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 00:14
  4. Nejnovější ovladače pro MR HD2600
    Od Intri v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-10-2007, 09:47
  5. Moje sestava, dík za čas a každou radu :)
    Od old_wooden_shoes v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 23-09-2007, 15:44