Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: prosim o radu (treba od majitelu nejlepe)

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Nejlepší zkušenost mám se samsungem všeobecně. Pokud vezmes LG tak taky neuděláš špatně, kupoji panely od Samsungu a ty dělají kvalitní panely
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    U te 24 uz bych si na ty uhly dal pozor .. u 19 je to jine ale na velke plose pri 160 uvidis maznute rohy u 170 nevim u 178 je to ok ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    Pánové já vás zdravím. Nevím kam jinam tento dotaz umístit....
    Mám sestavu která je dole vypsaná, teď používám monitor nevim značku, 19", která začala pískat (asi trafo) a už je dost vysvícenej. A tak mám v plánu pořídit LCD. Protože mám v PC TV kartu a užívám PC jako TV tak jsem uvažoval o 24", sem tam hraju hry (online Tactical Ops), sleduji filmy a užívám pro běžné aplikace (word, acrobat, brouzdani po netu a taky foto....proste studuju). Dočetl jsem se tu o různých technologiích a podle všeho nevím jestli je vhodné brát TN-ko nebo připlatit za lepší (zda to člověk využije). Podle reakcí tady jsou ok samsungy a HP. Takže "jaké LCD?" .

    A kde je zakopaný pes.....nevím jestli moje stará karta dokáže uživit nějaký takový monitor (24") v rozumném rozlišení a pokud ne (nechci investovat moc), "jakou jinou grafiku koupit aby to mělo smysl vzhledem k mé sestavě?", která už je dost za zenitem. Pokud by byla jiná grafika tak bych uvítal asi něco, co má dva výstupy (aby bylo možné ještě rozšířit plochu o 2. monitor).

    Kdyby jste mi byli schopni poradit, byl bych Vám moc vděčen. Moc tomu nerozumím, ale tady jsou nějaké možnosti těch monitorů, po kterých jsem se koukal ... http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507X000000FNW ; http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507X000000EAF , I když jsou jen TN a ještě tento... http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507X0000009TZ. Nechci jít s cenou moc vysoko jsem jen studentík, ale chci investici na dlouhou dobu.

    Předem dík za rady J5 x8)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ten poslední monitor, co jsi uvedl ( HP ) je hodně opěvovaný, prý má vynikající barvy. A co jsem u HP viděl i TN panely, mají v porovnání s ostatními monitory barvy fakt k pokoukání, jedna radost. Chybu tedy s S-PVA panelem určitě neuděláš, i když je dražší. U monitoru každopádně platí, že je to u PC snad poslední investice opravdu do budoucnosti - monitor nebudeš kupovat každý rok jiný, PC naopak zestárne fofrem.

    A tady se dostáváme k problému s grafickou kartou - už tak je hrozně stará a výkon ve hrách nepodá skoro žádný. S tak vysokým rozlišením, jakým je HD, bude mít karta ještě větší problémy, proto by ji fakt chtělo vyměnit. Ke tvé sestavě bych dal něco jako HD 2400 nebo HD 2600 Pro. Jsou to dost levné karty ( HD 2600 Pro stojí kolem 2 tisíc ) a rozhodně si s vysokým rozlišením poradí snáz, než tvoje současná karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    A co toto? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45324 , http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45325

    ...+ nemam moc dobře chlazenou case a zdroj je jen 350W proste aby se ta karta nepekla...

    ta HD2600 vypada docela v pohodě i když už už je dost draha, tyto nahoře by mohly být alternativou k ní?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Mohly, ale mají nižší výkon a vzhledem k tomu, že si kupuješ monitor s HD rozlišením, hodila by se ti funkce akcelerace HD videa, kterou mají jen HD modely karet od AMD a GeForce řady 8 od nVidie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    Díval jsem se po tebou doporučených grafikách, díky, a jen ještě....mám 350W zdroj a ten je tam u nich uváděn ve specifikaci jako minimum.....bude stačit? Díky J5
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Záleží na značce. Jestli je to Fortron, Seasonic, Corsair, Enermax apod., stačit rozhodně bude. Jestli je to Eurocase, KME, ColorsIt apod., stačit může a nemusí. Zjisti značku, řekneme ti, jestli ho vyměnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    no je to asi Eurocase ...bylo to v "tesco sestave" LYNX takze asi fortron to nebude 8(
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jestli ten zdroj nemá na sobě napsanou značku, pak je to nějaký no-name a stálo by za to ho vyměnit. 300W Fortron nestojí moc a stačil by. Ten minimální požadavek na výkon je tak vysoký právě kvůli výrobcům jako Eurocase či KME, požadavek musí být uveden tak, aby se člověk vybavil dostatečným výkonem i ze šmejdských zdrojů. Kvalitních 300 W ti uživí kdejakou sestavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Podivej se na Fujitsu siemens P24W-3 coz je v podstate samsung Tento tyden jsem ho koupil a jsem spokojenej .. a je to s/pva
    Byl to jediny monitor ktere splnil me kriteria .. (24, Ne TN, HDMI, PU 178)
    Resim koupi monitoru a po dlouhem zkoumani a prehodnocovani jsem skoncil az u 24" modelu a konkretne je ted mym finalnim kandidatem prave FSC P24W-3,ale bohuzel nikde o nem neni moc zminek - mohl by jsi o nem neco napsat (za tu zminovanou uzivatelskou recenzi bych se taky nezlobil ) - hlavni co resim - jestli nepiska pri snizenem jasu (nekde jsem o tom cetl), jak moc jde ztlumovat jas (pripadne jestli nevis jakym zpusobem je to reseno SW vs HW) - jeho minimalni hodnota - dost pracuji v seru a vecer a potrebuji aby sel az nekam ke 100cd/m2 a posledni jak je na tom s inputlagem - da se na nem pracovat, pozoroval jsi nejaky?

    Vim ze je to hodne otazek,ale budu moc rad pokud si najdes cas zodpovis mi je
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Na tom lcd jsem zkousel nekolik her .. jednak na nem stale hraji counter strike source ... ale zkousel sem i COD4, Hellgate a pod ... byl sem velice prijemne prekvapen ... hrat se na tom da uplne v pohode zadne duchy atd nepozoruji .jen u css na jedne mape to obcas hodi vlnku ale to mi delalo i na 19" rekl bych ze problem bude psis v css nez v lcd .. dalsim prijemnym zjistenim bylo to ze i pri snizeni rozliseni hry vypadaji velice slusne u cod4 jsem temer nepoznal rozdil .. ale 3870 zatim zvlada skoro vsechno i v nativu 1920/1200 i kdyz ted moc na hry nemam cas a jsem rad ze stiham css .. co s etyce piskotu zadny jsem nezpozoroval .. ale je pravda ze jsem jas moc nesteloval ale zkusim a napisi .. prvni problem ktery jsem zaznamenal bylo to ze lcd pri postaveni na stul bylo krive proste na jedne strane byl nekolikamilimetrovy rozdil od hrany lcd a stolu na kazde strane .. trosku jsem to pokutil a lcd vyrovnal pomoci dratu (nesmejte se proste me to stvalo) mozna to casem vyreklamuji .. ale netusim jestli to uznaji .. jinak polohovani lcd je dalsi plus vse jde hladce jak ma (az na to vykriveni) V podsviceni jsem taktez nezaznamenal nejake fleky pruhy atd myslim ze mam nekde i fotky a par videi z her nevim na kolik to pujde pouzit pro posouzeni ale chtel sem to hodit do chystane recenze bohuzel cas mi nejak porad nedovoluje ji dokoncit Jeste bych zminil jednu vec .. s plochou samozrejme prichazi i naroky na spotrebu .. to je mozna dalsi minus ktere me napada ale myslim ze nijak extremne nevybocuje z rady spotreby ostatnich ctyriadvacitek ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    ja sjem si nakonec koupil w2408 HP 24" a jsem velmi spokojen, grafika photoshop, foto, corel, hry a filmy na nem jsu super, a kvalita obrazu je jeste lepsi nez u me stare CRT 17" FS 17P3

    i kdyz je to TN - podani barev po odkalibrovani ma naprosto vynikajici. kdyz nejaka je spatna tak v photoshopu upravuji podle CMYK vzorniku
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No a hloubka ti vadi? Pocitej s tim ze od monitoru budes sedet aspon 50cm. Mam vedle sebe HP LP2465 a stary crt Sampo alphascan 712 na stole sirokem 75 cm a urcite vic trci to sampo. Hloubku bych byt tebou vubec neresil. Na 24" monitor potrebujes dost mista.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    acer urcite nie.. pozri sa po samsungu alebo hp-cku
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím o radu...
    Od 2vmartin16 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-08-2010, 15:19
  2. DDR1: Prosím o radu
    Od ozzi v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-11-2008, 18:41
  3. Prosim o radu
    Od Jack1 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 15:49
  4. Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 07-06-2008, 23:05