Zdravím, tak se mi stala taková nemilá věc :(
Poškrábal se mi displej u mýho "miláčka" IBM T40.
Víc k nahlídnutí je zde -> [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nejradši bych si jednu vrazil, ale tim bych si asi nepomohl.
Nemáte někdo tušení, jak ty rýhy nějak "zacelit"? Nerad bych na to plácal zubní pastu, rád bych použíl nějaký přípravek, který by mi to LCD nijak nepoškodil a nějak ty rýhy odstranil (zabrousil?)
Asi toho chci moc, ale kdyby někdo náhodou věděl co s tím, byl bych mu moc vděčen.
Poškrábal se mi displej u mýho "miláčka" IBM T40.
Víc k nahlídnutí je zde -> [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nejradši bych si jednu vrazil, ale tim bych si asi nepomohl.
Nemáte někdo tušení, jak ty rýhy nějak "zacelit"? Nerad bych na to plácal zubní pastu, rád bych použíl nějaký přípravek, který by mi to LCD nijak nepoškodil a nějak ty rýhy odstranil (zabrousil?)
Asi toho chci moc, ale kdyby někdo náhodou věděl co s tím, byl bych mu moc vděčen.
asi se s tím budeš muset naučit žít ta zubní pasta at tě ani nenapade skus vyleštit zubní pastou cd a uvidíš jak bude krásně matné
Ty jo, jak jsi to dokázal? Sice nemam notebook ale poškrábat si svoje lcd tak si asi vyškubu vlasy (a že jich mam). Rád bych ti poradil ale myslim si, že oprava rýhy v lcd je nemožná.
Mrkni sem http://elsin.cz/en/lcd-services, snad to pomuže. Ale napřed bych asi zkusil IBM servis nebo servis u prodejce.
Hmm, to je pořádný kus komety. Neřekl bych, že by ti toto někdo opravil. Teoreticky by mělo jít jen vyměnit ochrannou vrstvu, proto bych zkusil nejdřív servis Lenova, ale určitě to nebude zdarma. Navíc se může stát, že takové výměny prostě nejsou možné a nabídnou ti maximálně výměnu celého displeje, což nebude ani trochu levné.
Pravě proto sem tam hodil ten link na elsine.cz, nabizeji tam i opravy displeju, což znamena za přijatelnějši ceny. Ovšem kvalita servisu je velkou neznamou.
Ale zkus jim napsat mail, za zeptani nic nedaš.
Ale zkus jim napsat mail, za zeptani nic nedaš.
No, jak se dívám na jejich ceny, chce to si nechat udělat odhad jak v Lenovu, tak v té firmě. Je možné, že by to v té firmě nevyšlo o nic levněji, navíc by jejich zásah vyřadil notebook ze záruky, pokud na něj nějaká je.
Na T40 už určitě žádná záruka nebude :)
Někde jsem četla zamáznout škrábanec bílou vazelínou - ta prej má podobné vlastnosti jako ten displej a tím pádem je škrábanec méně vidět.
Jinak nevím... šikula :) já jsem si zase na R40 nějakým neopatrným zmáčknutím udělala hvězdokupu špatnejch pixelů...
Někde jsem četla zamáznout škrábanec bílou vazelínou - ta prej má podobné vlastnosti jako ten displej a tím pádem je škrábanec méně vidět.
Jinak nevím... šikula :) já jsem si zase na R40 nějakým neopatrným zmáčknutím udělala hvězdokupu špatnejch pixelů...
No jo no, malej bratříček si hrál se špendlíkem, já myslel, že ho zabiju ..
Možná kouknu někde na ebay, jestli neprodávaj samostatný displeje.
Ta pasta je dobrej kec, asi jako návody "na zvětšení disku šroubovákem".
Matlat na to nějaký blbosti na leštění LCD telefonů je asi taky blbost, protože tam se defakto leští to plexisklo, jestli se nemýlím.
Jinak ho hodim asi na aukro a koupim T60tku :D
Možná kouknu někde na ebay, jestli neprodávaj samostatný displeje.
Ta pasta je dobrej kec, asi jako návody "na zvětšení disku šroubovákem".
Matlat na to nějaký blbosti na leštění LCD telefonů je asi taky blbost, protože tam se defakto leští to plexisklo, jestli se nemýlím.
Jinak ho hodim asi na aukro a koupim T60tku :D
[QUOTE=Bajdik;82327]Jinak ho hodim asi na aukro a koupim T60tku :D[/QUOTE]
Zkus ho kdyztak hodit do bazaru i sem :)
Zkus ho kdyztak hodit do bazaru i sem :)
Když já bych se ho nerad zbavoval, pořád nějak doufám, že ten škrábanec nějak odstraním, za těch pár let to je přeci už jen "můj miláček" ;-)
Každopádně, za každý další rady budu rád, ale asi to nijak hold odstranit nepůjde.
Každopádně, za každý další rady budu rád, ale asi to nijak hold odstranit nepůjde.
[quote=SelinaK;82310]Na T40 už určitě žádná záruka nebude :)[/quote]
Člověk nikdy neví, jaké vetešnictví se dá koupit na netu... Já onehdá narazil na displej ke Compaqu Armadě 1520D ( notebook starý 10 let, letos mu bude 11 ). Prý originální s profesionální montáží u HP.:-)
Jinak pokud se rozhodneš si ten displej nechat opravit, fakt se připrav na to, že zaplatíš docela dost mastnou částku. Tomu se určitě nevyhneš, ať to necháš opravit v nějaké specializované firmě nebo přímo v servisu.
Člověk nikdy neví, jaké vetešnictví se dá koupit na netu... Já onehdá narazil na displej ke Compaqu Armadě 1520D ( notebook starý 10 let, letos mu bude 11 ). Prý originální s profesionální montáží u HP.:-)
Jinak pokud se rozhodneš si ten displej nechat opravit, fakt se připrav na to, že zaplatíš docela dost mastnou částku. Tomu se určitě nevyhneš, ať to necháš opravit v nějaké specializované firmě nebo přímo v servisu.