Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Gigabyte X38-DS4 - podporované paměti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    3

    Zdravím,
    Mám problém s výběrem pamětí DDR2 pro zákl. desku Gigabyte X38-DS4 X38 s775.

    http://www.gigabyte.eu/Products/Moth...ProductID=2736

    Dle výrobce je napájení DDR pamětí na desce 4 x 1.8V. Paměti DDR2 1066MHz mají vesměs napájení 2.1V a více. Napájení 1.8 V mají pouze paměti do 800MHz. Ale dle specifikace má deska podporovat paměti až do frekvence 1 200 MHz.

    Takže zkrátka nevím, jestli můžu desku osadit DDR2 1066MHZ s napájením 2.1V.
    (V listu od výrobce podporovaných pamětí se však paměti s napájením 2.1 V nachází ?) ).

    Dokázal by mi někdo vysvětlit, jak to tedy je??
    Předem děkuji a s pozdravem Radek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    1,8V je standartní napájení DDR2 pamětí. Některé výkonnější potřebují třeba těch 2,1V, jinak by nemohly fungovat na tak vysokých frekvencích, deska by toto měla detekovat a nastavit odpovídající frekvence a napětí (případně se pustí třeba na 800MHz s 1,8V a ty je manuálně přenastavíš na správnou frekvenci a napětí). Konkrétně u luxusního modelu Gigabyte s tímhle napětím problém nebude. Když osadíš paměti z compatibility listu tak se opravdu bát nemusíš.

    Jen bych podotknul že výkonový nárůst 1066MHz pamětí nebude adekvátní ceně, 800MHz paměti jsou nejvýhodnější a většina modelů funguje na mnohem vyšší než garantované frekvenci.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 19-01-2008 v 13:37
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Johnny007
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    40

    V Biose je volba:
    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
    --DDR2 OverVoltage Control a tam das +0,3V
    a system bude nastaveny na 2.1V
    Ja som pre svoje pamate daval + 0.2V aby bezali v rezime 4-4-4-12
    Bezi to bez akych kolvek problemov.

    Jani.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    "Když osadíš paměti z compatibility listu tak se opravdu bát nemusíš."

    Chystám se poprvé poskládat počítač. Nezajímám se konkrétně o tuhle desku, ale když prohlížím compatibility list u GA-P35-DS4 tak mi přijde dost omezený. Mám vybrány paměti A-Data 2x1GB 800MHz 4-4-4-12, které tam nejsou uvedeny. Můžete mi prosím dopředu prozradit, na jaká úskalí při sestavování počítače se mám nachystat, pokud se rozhodnu tyto paměti osadit. Tuším dopředu, že asi bude nutné zvednout napájení, dalším se nechám překvapit. Je možné, že paměti nebudou kompatibilní vůbec? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ty pameti tam na 110% pojedou (pokud nebudou vadne)
    a-data nema temer zadne problemy s kompatibilitou, a s gigabyte uz vubec ne (spusta lidi je ma)

    ty pameti pro beh na 800MHz CL4 vyzaduji napeti 1.9-2.1V
    kdyz je das do PC, tak se ti podle SPD rozjedou na 800MHz CL5 - hodnoty ktere zvladaji pri defaultnim napeti 1.8V. vejdes do biosu, zvednes napeti, snizis casovani a pameti ti pobezi jak maji

    snad jdien co by te mohlo potrapit je, ze v biosu se ti vsechny pokrocile volby zobrazi po stisknuti CTRL+F1 v hlavni obrazovce biosu

    neco malo o tech pametech zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=8452
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ty pameti tam na 110% pojedou (pokud nebudou vadne)
    a-data nema temer zadne problemy s kompatibilitou, a s gigabyte uz vubec ne (spusta lidi je ma)

    ty pameti pro beh na 800MHz CL4 vyzaduji napeti 1.9-2.1V
    kdyz je das do PC, tak se ti podle SPD rozjedou na 800MHz CL5 - hodnoty ktere zvladaji pri defaultnim napeti 1.8V. vejdes do biosu, zvednes napeti, snizis casovani a pameti ti pobezi jak maji

    snad jdien co by te mohlo potrapit je, ze v biosu se ti vsechny pokrocile volby zobrazi po stisknuti CTRL+F1 v hlavni obrazovce biosu

    neco malo o tech pametech zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=8452
    Díky za vysvětlení.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR3: výběr pamětí do desky Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH
    Od Leon1464 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-01-2013, 10:33
  2. Socket AM3: WTF ? ATHLON II X3 podporované GA ?
    Od Darkhunter v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-07-2009, 13:50
  3. Problémy s PC (HW/SW): Paměti A-Data a Deska Gigabyte
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-11-2008, 19:13
  4. DDR2: Paměti 1066MHz pro Gigabyte X38 ??
    Od gahan20 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-01-2008, 21:17
  5. Pameti pro Gigabyte C51-MCP51
    Od lastsaves v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2007, 17:29