NTB pro práci s videem do 15 tisíc
Ahoj je možné koupit za 15 tisíc ntb, který by dokázal práci s videem v pinnacle studio 10-11?
Jestli ano poradtě děkuji s pozdravem marek.
Jestli ano poradtě děkuji s pozdravem marek.
Ano je to možné, za tu cenu není problém koupit NTB s dvoujádrovým procesorem a 2Gb ram. Po nejakem modelu se mrknu. Tak treba F-S pro buissinese klientelu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo ten samej jen s trosku pomalejsi procesorem a mensim diskem
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+cca 450,- další 1Gb ram.
/podobných modelů je více, záleží jaky mate pozadavky na vzhled, vydrz, jestli to ma byt s OS atd
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo ten samej jen s trosku pomalejsi procesorem a mensim diskem
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+cca 450,- další 1Gb ram.
/podobných modelů je více, záleží jaky mate pozadavky na vzhled, vydrz, jestli to ma byt s OS atd
Chtělo by to specifikovat požadavky. Předpokládám, že ten notebook bude přenášen ( jinak by nemělo smysl kupovat notebook ). Potom bych doporučil značky HP, Lenovo, Dell nebo Toshiba. Pro konkrétní výběr to ale fakt chce přesnější požadavky.
Děkuji za reakci, takže to je dobrá správa že koupím do té cenové relace. U těch Vašich odkazů je integrovanná grafika, nebude to problém? Operační systém mám. Vzhled nějaká nemusí bejt. Bateriie taky nemusí být výkonná stačí cca 2 hodky bez proudu aby držela. Hlavní je ten výkon aby byl co nejlepší za tu cenu. Máte ještě nějaké nápady? s pozdravem marek. Ještě k tomu přenášeni každý druhý týden jezdím na jiný místa. Takže když je chvili čas chtěl bych stříhat video. Počítač sebou tahat nemá cenu.
Nevim jak moc pinnacle studio vyuziva grafickou kartu, no tak jako tak do 15k jiná volba neni. S neintegrovanou grafikou v tyhle cenovy relaci nelze pocitat. Podle me je dulezitejsi silnej procesor a 2G ram.
No prošel jsem 4 Eshopy a jediná alternativa k tomu F-S na který jsem dával odkaz jsou slabší Lenova a Toshiby s C2D 2310 a pouze 1G ram. Intri nahoď taky něco :)
No prošel jsem 4 Eshopy a jediná alternativa k tomu F-S na který jsem dával odkaz jsou slabší Lenova a Toshiby s C2D 2310 a pouze 1G ram. Intri nahoď taky něco :)
:-) Asi budu muset vytáhnout něco ze stáje MSI nebo potvrdit speedsnailův model.:-) Mrknu na to.
EDIT: No jo, výběr je omezený cenou. Je to tak, to FS bude asi nejlepší volbou. Jsou sice prý značně poruchové, ale moc notebooků s C2D v těle do 15 tisíc se najít nedá. Radil bych taky to FS. O grafickou kartu netřeba mít strach, kompresi videa provádí procesor.
EDIT: No jo, výběr je omezený cenou. Je to tak, to FS bude asi nejlepší volbou. Jsou sice prý značně poruchové, ale moc notebooků s C2D v těle do 15 tisíc se najít nedá. Radil bych taky to FS. O grafickou kartu netřeba mít strach, kompresi videa provádí procesor.
Abych jeste dokoncil myslenku. Nerekl bych ze ty NTB s 2310 a 1G ram budou výrazně pomalejší než T5450 a 2G,
Jedinej rozumna alternativa je asi Lenovo N200 P-D 2310 (ja osobně bych chtěl BT a to ma jen Lenovo a F-S) je to 1.46Ghz vs 1,66Ghz u F-S, oba nejnovější platforma Santa Rosa, a ram u Lenova by se bud dokoupila za 300,- na 2x512Mb, nebo 512 prodat a koupit za 900,- 2x1Gb.
Jedinej rozumna alternativa je asi Lenovo N200 P-D 2310 (ja osobně bych chtěl BT a to ma jen Lenovo a F-S) je to 1.46Ghz vs 1,66Ghz u F-S, oba nejnovější platforma Santa Rosa, a ram u Lenova by se bud dokoupila za 300,- na 2x512Mb, nebo 512 prodat a koupit za 900,- 2x1Gb.
Tak děkuji vám za reakce. Takže abych se rozhod mám teda koupit F-S a k tomu dokoupit ještě jednu 1Gb ramku ano abych to nepoplet, škoda toho BT (pokud je tím myšleno bluetooth).
No s tim BT jsi to špatně pochopil, nebo si vůbec nepřečetl specifikace těch NTB, oba právě mají BT (bluetooth). Ještě bych se zeptal jakej máš stolní PC a jak na něm funguje ten pinnacle (třeba kolik využívá paměti atd). Je možné že by to levnější Lenovo stačilo.
Právě že mi to bylo divné protože to BT tam bylo sem to špatně asi pochopil. Kolik bere pamět pinacle doma to opravdu nevím ale mám teda todle : procesor pentium E2180 paměti A-Data 2x1gm 800 frekvence a deska gigabayte 965P-DS3. A mám pinnacle 11 a beží páradně výsledný film 30 minutivej zvládne za něco přes hodinu
Tak taky dokončím myšlenku ( :-) ): prodat paměť nového notebooku bych zrovna nedoporučoval, protože v případě reklamace bude servis chtít původní komponenty, jinak reklamaci neuzná. Proto by to chtělo ( jestli se bude kupovat notebook s 1 GB, což asi bude ), aby ten notebook měl 1x 1GB, ne 2x512, nebo dokonce 1x 512.
Tak potom jsou tedy dvě varianty. F-S nebo Lenovo. Lenovo je o fous levnější a o fous pomalejší. Pokud stačí 1G ram tak dokoupit 512, jestli ne tak 512 schovat pro případnou reklamaci (dobrá poznámka od Intriho) a za 900 koupit 2*1G. Pokud by se vám podařilo dostat do nějakého obchodu kde by ste se mohl na notebooky osobně podívat určitě by vám to ve výberu pomohlo.
Brácha mám F-S Amilo V3205 nebo tak nějak ten 12 palcovej, a vím jak vypadaj ty lenova už jsem měl tu čest se setkat jako design nic moc jestli myslíte tohle :). Já teda půjdu do toh F-S [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a dokoupím ještě 1gb. Věřím že s 15 "tácy" se nedá nic moc vykouzlit. Děkuji vám obou, že jste měli tu trpělivost se o můj problém zajímat s pozdravem mareg
P.S. Kdyby náhodou vás ještě něco napadlo klidně napište do pondělí času mnoho.
P.S. Kdyby náhodou vás ještě něco napadlo klidně napište do pondělí času mnoho.