Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: Gigabyte P35-DS3P, zvukovy problem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    Dobry den, dnes jsem si koupil novou sestavu a nebezi mi zvuk, ale kdyz dam test reproduktoru v Realtek HD tak vsechny jedou. Mozna pouzivam spatny kodek ... Pokud vite prosim poradte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Problem bude asi v tom ze si instaloval driver pro hdmi audio. Bez do ovladacich panelu klikni na zvuky a zvukova zarizeni tam klikni na ousko zvuk a v liste vychozi zarizeni kde budes mit zrejme ati hd audio vyber tu druhou polozku .. zrejme realtek neco..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    Jo problem byl tam, takze geniusy uz jedou jak maji, ale nevim jak rozchodit sluchatka na prednim panelu. Kdyz je zapojim zezadu misto reproduktoru tak jedou. Doufal jsem ze by se to melo prepinat nejak softwarove. Kabel z predniho panelu je 8. zilovy a jsou na nem dva konektory, HD Audio a AC97, mam zapojen ten AC97, coz jsem vycetl z manulu. Ale porad to neslape.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    A v desce to mas zapojene spravne podle manualu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    aby fungoval predni panel, musi se v ovladacim panelu zvukovky zakazat automaticka detekce zapojeni u predniho panelu... nevim jak presne to bude u tebe, ja to mam takto:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    19

    Zdravim vsechny uzivatele a prosim o pomoc,

    mam tuto desku asi 4 roky, ale rok sem PC nepouzivala, nyni jsem jej znovu ozivila - nestastne jsem zvolila RAID a stale delal problemy, tak jsem od nej upustila, nicmene po znovu nacteni systemu mi nejde zvuk, kdyz jsem jej nacetla poprve sel, pak sem delala vic jak 100 updatu pro Win, bohuzel este Visty, W7 budu teprve davat na druhy disk, a jeste jsem nektere veci mazala z jednoho disku, ale od restartu nejde zvuk, zobrazuje se jen HD audio ale analogove vubec, presto ze reproduktory sou pripojene jako vzdy, dle vzuku konktoru podle me zvukovka jede ok, ale proste system bedynky nedetekuje, a tvrdi ze neni pripojene zadne zarizeni. Mam takove ty lepsi Geniusky s 3D efektem, a vim ze fungujou, nevite kde muze byt problem? Driver jsem aktualizovala, a stejne nic. Porad to same, nevim si s tim rady, Prosim zda mi muzete nekdo pomoci, radeji nebudu mit HD zvuk a jen analog, ale fungujici.
    Vubec si nevim rady, kdyz dam zvuk a vlastnosti, tak system analog vubec nedetekuje a reproduktory taktez ne.

    Jeste chci dodat, ze zde uvedeny obrazek vubec muj system nenabizi. Nic takoveho tu nemam, nastavit mohu jen HD audio.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napřed bych zkusil pravým tlačítkem kliknout na ikonce repro v pravé části lišty - levý klik na "Zařízení pro přehrávání" - pravým na prázdném místě a zaškrtnout Zobrazit vypnutá a odpojená zařízení (analog by se měl objevit jako "reproduktory" nebo "sluchátka"

    Poté na nich kliknout praým - Povolit (pokud budou zakázána) - Nastavit jako výchozí zařízení

    Pokud nezafunguje, nebo bylo v biosu přehozeno audio z AC97/Azalia na HD Audio (nebo opačně) může systém vyžadovat reinstalaci ovladačů. Napřed bych stáhnul program Revo Unninstaller a odinstaloval a smazal přes něj veškeré Realtek Audio drivery (včetně registrů a souborů). Postup je popsaný zde (s tím rozdílem, že se bude odinstalovávat Realtek místo PhysX). Pokud bude vyžadovat odinstalátor restart tak nerestartovat, napřed všechny registry a soubory smazat, poté až restart a vytáhnout bedýnky z počítače. Po naběhnutí by se měl ovladač sám nainstalovat (windows si zvukovku najde sám), připojit zpět repro (zelený jack) a zkusit, jestli hraje zvuk, případně stáhnout aktuální ovladače a nainstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Napřed bych zkusil pravým tlačítkem kliknout na ikonce repro v pravé části lišty - levý klik na "Zařízení pro přehrávání" - pravým na prázdném místě a zaškrtnout Zobrazit vypnutá a odpojená zařízení (analog by se měl objevit jako "reproduktory" nebo "sluchátka"

    Poté na nich kliknout praým - Povolit (pokud budou zakázána) - Nastavit jako výchozí zařízení

    Pokud nezafunguje, nebo bylo v biosu přehozeno audio z AC97/Azalia na HD Audio (nebo opačně) může systém vyžadovat reinstalaci ovladačů. Napřed bych stáhnul program Revo Unninstaller a odinstaloval a smazal přes něj veškeré Realtek Audio drivery (včetně registrů a souborů). Postup je popsaný zde (s tím rozdílem, že se bude odinstalovávat Realtek místo PhysX). Pokud bude vyžadovat odinstalátor restart tak nerestartovat, napřed všechny registry a soubory smazat, poté až restart a vytáhnout bedýnky z počítače. Po naběhnutí by se měl ovladač sám nainstalovat (windows si zvukovku najde sám), připojit zpět repro (zelený jack) a zkusit, jestli hraje zvuk, případně stáhnout aktuální ovladače a nainstalovat.
    Problem prave je, ze uvedeny obrazek sice mam a uz sem na nem byla x krat, ale repraky mam cervene cili jako neaktivni ci nefungujici, a kdyz na ne kliknu tak mam jen zaskrtle prave to zobrazit vynuta a zobrazit odpojena zarizeni vse ostatni je sede a nepouzitelne, neklikatelne, cili jako by neexistovaly, takze du zkusit ten bios co tam je ci neni, ale je to zahadne, kdyz sem v biosu toto nemenila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No v biosu jsi třeba neměnila, ale záplaty instalovala (jen tak mezi náma... je to asi to nejhorší co jsi mohla udělat). Mohlo by pomoct vrátit zpět systém přes "obnovení systému" do stavu před instalací záplat (nebo instalační médium Vist). Pak opravdu jedině ten postup s odinstalací co jsem popisoval výše
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    19

    Mela jsem za to ze pokud microsoft vyda zaplatu, tak by nemela narusit funkce MB v systemu, cili sem z toho jelen, ja to zkusim prvne tim co tu pises, pak bych pripadne teprv dala obvnovit do bodu pred instalacemi, ale toto si myslim ze neni moc pro system dobre, proto prvne zkusim to druhe reseni a diky za tvuj cas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napřed mrknout jestli je tam ještě záloha (při instalaci záplat si je systém dělá, tedy měl by) potom teprve odinstalovat. Čím víc teď budeš do systému zasahovat, tím menší je šance, že tam ještě ty předchozí soubory budou.

    Moje zkušenost se záplatami je taková, že instalaci jedné podruhé je lepší než po půl roce narvat 100 záplat najednou. Pokud není systém zazáplatovaný téměř vůbec je mnohem svižnější. Microsoft není známka kvality - je pouze nejvíce rozšířený. Přirovnal bych to třeba k autům - u nás jezdí nejvíc škodovek a přesto to nejsou lepší auta než bmw
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    19

    Tak mam zkusit teda ten bod obnoveni radeji? To ja vim ze to neni zaruka kvality, uz mam letite zkusenosti bohuzel, ale apple zatim neumi vse co ja potrebuju k praci. A i apple neni bezchybny, odesel mi 4 mesice novy iPad, takze nikdo nikdy nevi. Bud muzu zkusit udelat to preinstalovani a vycisteni prvne od zvukovek realtek jak pises a nebo tedy bod obnoveni, to sem uz delala vickrat, ale vzdy trnu zda se to povede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napřed zkus obnovení (nejrychlejší a zároveň nejjednodušší způsob). Když nepomůže, tak reinstalace - důvod jsem psal výše

    Pokud k práci potřebujete hry tak ano, v opačném případě se OSX Windowsům vyrovná ne-li ho předčí (třeba u obnovení systému jsem nikdy netrnul ani nechodil kolem počítače po špičkách navíc OSX vydává záplaty hodně málo, nepotřebuje antivir atd. S Linuxem se taktéž dá celkem pohodlně pracovat, ten se navíc v poslední době i těm Windowsům podobá. IPad se rozhodně nedá srovnávat s plnohodnotným operačním systémem nebo počítačem.

    PS: odejít může i věc za milion, akorát se jich prodá méně než těch za 20tis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    19

    Ja jsem iPad nesrovnavala, jen uvedla jako priklad kvality, hry hraju jen na ipadu a jen urcite, na PC hry nehraju, potrebuju konkretni programy k praci, ktere si myslim ze apple nema. To je vse. Ja sem to myslela s tim trnu hruzou tak, ze bohuzel mam s PC za svych 8 let co jej vlastnim neblahe zkusenosti a to jak hw tak sw. A jelikoz je to pro me dulezity pro vydelek, tak je pro me dulezity aby to fungovalo, a tak mam proste obavy. Vse stoji prilis penez a casu kdyz se to pokazi, a ne vzdy se da vse opravit. Dam vedet zda obnoveni vyresilo problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,115

    Citace Původně odesláno od Rose
    ze reproduktory sou pripojene jako vzdy
    A to znamena zepredu (do bedny) nebo zezadu (do desky)? Pri zadni (deskove) variante muzes vyzkouset i jinou zdirku a pouze ji spravne nastavit.
    Podobny problem (ale s VIA audio) jsem resil - nedetekovalo to sluchatka v konektoru na bedne. S ovladacem od MS neslo vypnout detekci zarizeni v celnich portech, starsi od VIA to spravily.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová Gigabyte GA-EP45-DS3P
    Od johny__g v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 15:50
  2. Problém s GA-P35-DS3P
    Od Chose 3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-10-2007, 13:25
  3. Bearlake aneb cekat na GIGABYTE P35-DS3P, nebo vzit ASUS P5K
    Od guppi v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 12:20