Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook do 15 000 Kč....

speedsnail (4876)|25.1.2008 15:24
no CS musi HD2400 rozjet na 100fps i s mizernejma ovladacema. ale ostatni hry uz treba ne. takze bych vyzkousel jak moc visty na konkretnim HW ubiraj grafickej vykon a podle toho se rozhodl jakej opracni system zvolim.
RHBambus (155)|25.1.2008 15:46
No CS by ti na Vistách mělo ject určitě ale je založenej takovej projekt na hry pod visty pokud si nějakou hru co chceš pod visty koupíš tak by na ní měla bát nálepka Games for Windows či tak něco je i stránka kde si hry můžeš najít a koupit ale určitě tam nejsou všechny co rozjedeš....

http://www.gamesforwindows.com/en-US/Games/Pages/featGames.aspx

tady máš odkaz na "všechny" hry co mají fungovat pod vistou... Je to anglickí stránka ale česká určitě je taky skus pohledat...
Intri (3490)|25.1.2008 15:48
Pokud to někdo zkoušel na Aceru, je to naprosto nedůvěryhodné - ovladače od Aceru bývají klidně 3/4 roku staré.
Janyk1 (997)|25.1.2008 15:49
[QUOTE=RHBambus;84249]

http://www.gamesforwindows.com/en-US/Games/Pages/featGames.aspx

tady máš odkaz na "všechny" hry co mají fungovat pod vistou... Je to anglickí stránka ale česká určitě je taky skus pohledat...[/QUOTE]

To těch 5 stránek v tom katalogu je vše(51 titulů)???????????????:angry: No moc jich tam teda není, doufám, že je to jak říkáš, že tam nejsou všechny jinak do vist asi nikdy nepudu
cenelu (106)|25.1.2008 16:53
Ono to není jen že bych chtěl hrát CS, ale také jiné hry (trochu starší) navíc notebook by neměl být jen na hry (internet,úprava obrázků,sledování filmů).
Janyk1 (997)|25.1.2008 17:37
[QUOTE=cenelu;84277]Ono to není jen že bych chtěl hrát CS, ale také jiné hry (trochu starší)[/QUOTE]
No s tim by problem byt moh(viz Age of Empires 2 na XP).
[QUOTE=cenelu;84277](internet,úprava obrázků,sledování filmů).[/QUOTE]
toto je uplně v pohodě.
cenelu (106)|25.1.2008 18:09
Tak jsou lidé, kteří se snažili dát na notebook XP. Ovladače jsou přímo na stránkách MSI. Ale jak probíhá taková instalace OS když tam je např.: ten LINUX.
Intri (3490)|25.1.2008 20:02
Pokud tam trváš na Linuxu, pak si budeš muset najít ovladače nejspíš u výrobců jednotlivých komponent. Jinak pokud Linux používat nechceš, prostě ho pak přeformátuješ.
cenelu (106)|25.1.2008 20:10
Na Linuxu určitě netrvám (nechci ho)! Chtěl bych ten Windows XP. Jen nevím jestli ten Linux už tam je nainstalovaný nebo není. Informace na jednotlivých stránkách se liší.
Janyk1 (997)|25.1.2008 20:22
[QUOTE=cenelu;84333]Jen nevím jestli ten Linux už tam je nainstalovaný nebo není.[/QUOTE]
To je jedno, stejně se to bude muset naformátovat a nainstalovat XP a jelikož Linux je většinou zadarmo tak je to tuplem jedno, páč cenu to nezvyšuje, ale možná bych tipl že není, proč by tam výrobce ,,pracně" instaloval Linux vlastně zadarmo?(ale takovej ASUS eee jeee asi vyjímka.)Je mu to jedno, ale asi možná jako reklamní trik aby to nevypadalo, že je to levný protože je to bez OS a i s tim Linuxem to vypadá líp.
RHBambus (155)|25.1.2008 21:25
No takhle V těch hrách jsou spíše novější tituly no...

Ale já používám Mac OS X takže s tím nemám moc skušenost mlžu ti říct že pod vistami jede Heroes 3 Complete edition to je jediná hra co sem pod vistami skoušel...

Ale k tomu CS eště pokud ho hraješ přes Steam jakože asi jo tak by ti to určitě mělo jet protože steam určitě počítá s vistami a jede pod vistami takže by ti to na 99% mělo jet...

Ale každopádně pokud máš možnost jít do vist neváhal bych vypadají pěkně a bude to s nimi asi dobře i když co sem koukal na videa tak phishing filtr a SUPER vychytávky Windows mě odrazují ale to bylo u XP taky...
cenelu (106)|26.1.2008 10:02
Tak ještě uvidím jak se rozhodnu.Ale spíš bych tam chtěl opravdu radši XP.Zvyk je zvyk.Ale ještě si to rozmyslím.Akorát teda doufám, že s instalací ovladačů nebudou nějaké problémy.Ty si stáhnu z internetu a rozbalím a nainstaluju? (nebo jak probíhá taková instalace OS?).
RHBambus (155)|26.1.2008 18:47
No instalace OS to prostě strčíš CD do poče a instaluješ jen si pak naklikáš partition atd...

Ale jestli ses chtěl zeptat jak se instalují ovladače tak to až po nainstalování OS si stáhneš z internetu ovladače a pak si je nainstaluješ poté budeš mít v počítačí nějaký program co to prostě ovládá / kontroluje atd..

A k tomu rozhodnutí zvyk je zvyk vem si lidi co si zvykli na 98 a pak přišli 2000 nebo XP a oni museli přejít protože třeba hráči některé hry už nebyli pro 98 podporovány jednou stejně budeš nucen přejít a já bych to udělal co nejdřív protože visty mají hezčí prostředí a vše...

Když sem si já kupoval notebook tak před vybráním applu sem měl vybrané vaio a nakonfiguroval sem tam nejhorší visty, že to stejně pak přeplácnu XPčkama ale nakonec sem si tam dal i lepší verzi a začal sem se těšit takže bych ti doporučil raději ty visty...
cenelu (106)|26.1.2008 19:48
Tak jsi mě asi přesvědčil.Půjdu asi do těch Vist.
RHBambus (155)|27.1.2008 01:18
Doufám, že jsem ti poradil dobře :)
dzandra (1368)|6.2.2008 20:56
Co se týče vist a hry. NO já na lenovu T60 hraju na vistách battlefield2, titan quest a diablo 2 LOD bez větších problému. Obě jedou po netu v pohodě. Navíc mi na nich funguje dosbox, takže když je čas dám i x-com tftd :-))))
cenelu (106)|23.2.2008 11:27
Ahojte,
tak ntb jsem stále nekoupil.:) Pořád se nemohu rozhodnout.Tak bych Vás chtěl ještě jednou požádat o radu.

Co se týče toho MSI (EX 610X) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tak mi ho většina lidí rozmlouvala-údajně je na stejné úrovni jako Acer, Asus....,špatný servis,né moc dobré provedení.Jak mi bylo řečeno "Vyvraciame ti to. MSI ide tvrdo na cenu, ale zaroven aj z nizkou kvalitou." nebo také "Nebrat..Navic ma priserne titernou klavesnici, numericka na ntb s uhloprickou displaye 15,4" proste nejde dohromady.." "Msi je shit(slabe sasi, nedokonaly servis)".... a další.
Tak nevím máte někdo osobní zkušenosti se značkou MSI?

Tak jsem hledal dále a našel jsem FS- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Co si myslíte o tomhle ntb?

A který z těch tří ntb vychází nejlépe?
MSI- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
FS- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
FS- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
cenelu (106)|24.2.2008 13:38
Poradíte někdo?
Díky
speedsnail (4876)|24.2.2008 14:45
MSI (model s C2D, šasi stejný) kupoval minulej mesic kamarad a spis chvalil (je potreba rict ze ma sluzebni Acer takze je asi zvyklej na ledacos :))

F-S z alfakompu je za vybornou cenu. C2D, GF7300go, BT. Zahrajes si i nejaky ty novejsi hry a v ceně je i operační systém (pokud je to pro tebe výhoda).

F-S z lan-shopu. Vicemene pracovni notebook, integrovana grafika prodlouzi vydrz na baterie, zas na tom novy hry pujdou trosku huře.

MSI ma nejvykonější grafiku, procesor je srovnatelnej s C2D výhodou může pro někoho být i numerická klávesnice. Kvalitu nemuzu moc posoudit. Ale zrovna MSI rady 610 maj skoro v kazdym vetsim obchodu s elektrem (Datart, elektrocity, snad i tesco atd), takze by nemel byt problem si ho nekam jit prohlednout.

Jeden konkretni neporadim, snad jen takovej muj pohled na věc. speed :slug
cenelu (106)|24.2.2008 20:29
Díky určitě mně to pohomlo k výběru.....Asi půjdu do toho FS z Alfacompu, akorát se trochu bojím té bílé klávesnice....
To MSI asi brát nebudu, kvůli údajně špatnému servisu.
Ještě jsem uvažoval o nějakém HP Pavilion....Co o těch si myslíte?
RHBambus (155)|25.2.2008 21:20
MSI a špatný servis to se mi nezdá... nepleteš si to s acerem
cenelu (106)|27.2.2008 22:08
Ee nepletu.....to jsem někde slyšel.....
A co říkáte na ty Paviliony?
lukin79 (28)|17.3.2008 16:20
Zdravím, vybírám NB pro přítelku a vybral jsem toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+ přikoupit 1GB RAM
měl by bejt pro běžnou kancl práci, MSoffice, internet, nějaký primitivní hry, sledování filmů, správa fotek. Je tenhle vhodnej nebo budete mít lepší tip v této cenové relaci? Strop bych viděl tak na 15.000,-
Díky za vaše postřehy.

ještě doplním:
požadavek: WinVista HP
SpeedFilip (213)|17.3.2008 16:34
15 litrov neni vela vyber je obmedzeny , mozno este toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
lukin79 (28)|17.3.2008 16:44
ten bohužel neprošel kvůli bílý klávesnici, vzhled je totiž jedním z nejdůležitějších parametrů :)