Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 42

Téma: speed fan

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Ja na speedfan nedam dopustit a nedovedu si predstavit ze bych resil chlazeni jinak (nebo jinym stejne flexibilnim sw regulacnim SW co nepouziva vlastni skin samozrjme).
    Chce to se v tom postourat a po trose zkusenosti se to clovek nauci nakonfigurovat tak za 5 minut a to TICHO za to stoji.

    Ja to mam nastaveny tak, ze mam vypnute vsechny vetraky (vcetne zdroje) a kdyz teplota desky prekroci 60 stupnu NEBO cpu 80, tak zapne vsechny vetraky na 10% (~1000otacek) dokud se neschladi CPU NA 55 a deska na 50 a zas je vypne. V lete me vetraky bezi pri bezne praci prilezitostne, jindy vubec..

    Pro me je speedfan jeden z nejdulezitejsich programu proste je SUPER.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No chudák zdroj, tam bych ten větrák na nějaké neškodné otáčky nechal. A co disky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Disky mam nad zdrojem, nijak nehlidam, fungujou, to je dulezity, nic jinyho me nezajima.
    Kdybych mel cpu s internim senzorem a vedel, ze zvladne 100 stupnu max, tak zacinam chladit na 85, zel nevim.

    To ticho co clovek ziska speedfanem podle me s deskou co proste nejak stisi vetrake vzivote neziska.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Co máš za sestavu?

    80 C na CPU - dobrý killer

    Já mám max 40 C (Opteron 144) a když mi to vyleze na 45 tak se třepu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    1700+ athlona, zdroj fortron 350 - 400 peak s yate loon vetrakem ... jeste tri dny, pak uz bude uplne jina
    Dnesni CPU sou staveny na 110 stupnu pokud vim, 80 stupnu jim tudiz nemuze delat zadny problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Můj bývalý Athlon 1800+ jel v létě na 70 C a v zimě kolem 55 C
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 21-09-2007 v 23:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Loli Zobrazit příspěvek
    Dnesni CPU sou staveny na 110 stupnu pokud vim, 80 stupnu jim tudiz nemuze delat zadny problem.
    dobrej vtip, za to máš u mně bota pokud to myslíš vážně tak to že je na grafice psáno že při 140 se zpomalí neznamená, že 80 je pro ni zdravá teplota, CPU jsou ještě někde jinde...no hele na 80 fakt blbost to bych takový PC ani nespouštěl (ani K7)

    jinak, se SpeedFanem nemám dobrý zkušenosti, vždycky ukazoval buď nesmyslné otáčky (80k apod.), anebo si vymýšlel čidla, prostě ten program je mimo...jednou sice reguloval otáčky, ale z desky padaly pitomosti (i v dalších programech), takže to k ničemu nebylo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Moje 144 má TCaseMax 55 C - znamená, že tuto teplotu nesmím nikdy překročit, jinak může vzniknout poškození jádra a zaniká záruka.

    Já osobně speedfan doslova nenávidím. Nedávno jsem ho nainstaloval a ukazoval mi naprosto lživé informace.
    Dojalo mě to, že mi vypisoval 4 sloty ISA apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Moje 144 má TCaseMax 55 C - znamená, že tuto teplotu nesmím nikdy překročit, jinak může vzniknout poškození jádra a zaniká záruka.

    Já osobně speedfan doslova nenávidím. Nedávno jsem ho nainstaloval a ukazoval mi naprosto lživé informace.
    Dojalo mě to, že mi vypisoval 4 sloty ISA apod.
    To jo...ještě si pamatuju jak začal vždycky varovně blikat když vymyšlená teplota dosáhla závratných výšin/nížin...a ty hypermegaotáčky (kterých nedosahují ani části proudových motorů )

    s tím TCM máš pravdu, ale výhoda je že ti to nedokážou takže pokud záměrně nějak odrovnat CPU, tak přetočit,blbě chladit ale aby to nepadalo a zatížit na 100% až se prostě vypálí obvody a nebude to schopno dělat ani na původním taktu po 2 a půl letech se občas penízky za bývalý high-end hodí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    dobrej vtip, za to máš u mně bota pokud to myslíš vážně tak to že je na grafice psáno že při 140 se zpomalí neznamená, že 80 je pro ni zdravá teplota, CPU jsou ještě někde jinde...no hele na 80 fakt blbost to bych takový PC ani nespouštěl (ani K7)

    jinak, se SpeedFanem nemám dobrý zkušenosti, vždycky ukazoval buď nesmyslné otáčky (80k apod.), anebo si vymýšlel čidla, prostě ten program je mimo...jednou sice reguloval otáčky, ale z desky padaly pitomosti (i v dalších programech), takže to k ničemu nebylo
    Cidla co neexistujou proste vypnes, aby se nezobrazovali.

    Mas nejaky dukaz, ze by 80 stupnu cpu vadilo? Nejak jinak, nez se jeho zivotnost snizi na 10 let+, coz je urcite furt vic nez dostatecne.

    Ze ukazuje spatny otacky je rekl bych vetrakem.

    BTW ted sem se dival na ty disky a teploty maj 30 a 32 stupnu, takze to nebude takova hruza.

    Me taky ukazuje speedfan 75000 otacek, ale na vetraku co vubec neni zapojenej, tak me to fakt nevadi, na ostatnich 0-1300 podle toho jak to zkutecne je.

    No a pokud tvuj cpu zvladne maximalne 55 stupnu, tak asi opravdu maximalni bezpecna teplota bude tech 55 stupnu. (a nejspis asi nejaka rezerva co si vyrobce nechava projistotu)

    Podle me proste nic lepsi nez speedfan na regulaci neni a jen tak mi to nekdo nerozmluvi.
    Naposledy upraveno uživatelem Loli: 22-09-2007 v 12:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Mne speedfan ukazuje teploty dobre tie isté teploty sú aj v evereste len niekedy mi ukazuje že vetráčik na CPU má 0ot. a pritom točí okolo 1100ot. mám ho zapojený cez rezistor. U kamaráta speedfan ukazuje úplne zle teploto CPU mu skáče raz má 34°a za sekundu mu trepne 64°C čo vôbec nechápem. Podľa mňa je to tým ako si speedfan rozumie s doskou
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Ad vetrak: je to nejspis rezistorem. Senzory: samozrejme, nejnovjsi desky nikdy nejsou hned podporovany a pokud deska pouziva winbond a blbne to, tak ho deska spatne pouziva (klidne pomuze update biosu kolikrat).

    Uzavrel bych to trochu hnusnym, ale podle me pravdivim tvrzenim - speedfan neni program next next next next next finish, i ani zrovna dvakrat intiutivni point and click interface nema, takze pro radoveho overclockera moc slozita vec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Loli Zobrazit příspěvek
    Mas nejaky dukaz, ze by 80 stupnu cpu vadilo? Nejak jinak, nez se jeho zivotnost snizi na 10 let+, coz je urcite furt vic nez dostatecne.
    No, tak K7 to rozdejchá (ale chudák, takový lidi by to neměli vlastnit ), ale novější procesory vydrží tak 1- rok při této teplotě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    Dobrý den, v speed fan-e si nastavím reguláciu otáčok na sysfan-e na 75% (cca. 1200ot), ale ked vypnem speedfan a znova ho zapnem, tak je tam znova nastavených 100% (cca. 1600ot). Dá sa nejak uložiť nastavenie v tomto programe? Alebo je riešením ho furt spustiť pri spustení PC, nastaviť na požadovanú hodnotu a nechať bežať? To je ale potom na nič. Dopredu dík za odpoveď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    94

    V nastaveni je samozrejme mozne ulozit pozadovane otacky vetraku, v zalozce speeds jsou k tomu u kazdeho vetraku polozky minimum a maximum value. Idealni je to zkombinovat s automatickou regulaci podle teploty v zalozce temperatures, nejen nastavit nejakou hodnotu napevno. Ostatne to je hlavni kouzlo speedfanu.

    Kazdopadne aby se otacky takto regulovaly samy, je nutne speedfan pri startu systemu spoustet, jak by mohl fungovat program, ktery neni spusteny??
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Need for Speed ProStreet
    Od first.indian v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 89
    Poslední příspěvek: 29-12-2015, 09:35
  2. Need for Speed Most Wanted
    Od Aytech v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 23:28
  3. Please Reselect CPU Speed
    Od dzandra v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-03-2007, 22:56
  4. Need For Speed: Carbon
    Od Konnor v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 111
    Poslední příspěvek: 23-01-2007, 17:16