Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Prime 95

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Stáhnul jsem si odtud z downloadu nejnovější Prime a asi po 3 minutách testu se to vyplo a vytvořil se txt soubor results, kde je napsáno přesně:

    [Sun Jan 20 14:50:24 2008]
    FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file.
    M5 is prime! Wd1: 000A000A,00000000



    Co s tím?Je to špatný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jj mas moc nataktovano....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Právě že žádná komponenta nemá ani o Hz víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    mozes procaku skusit malinko pridat napetie, co by mohlo pomoct k lepsej stabilite ak sa jedna o daky vyssie taktovany model cpu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    No, vzhledem k tomu, žr už tak 6 let jede v poho, tak myslim, že to tim nebude.Chtěl jsem stáhnout Everest, ale bohužel mi to pokaždý spadne při extrahování...
    EDIT:má základní frekvenci cca 1.66GHz
    EDIT2:ale jsou na něm nový wokna, třeba si ,,nezvyk"
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    nemusi zlobit jen procesor, muze to byt i RAM. zkontroluj kondiky na zakladni desce apod.. vice zde: FAQ
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Tak já to projdu krok za krokem a uvidim
    EDIT:ten kompl se normalně rozjede s vyteklejma kondikama?NA co tam teda sou když to jede i bez nich.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    EDIT:ten kompl se normalně rozjede s vyteklejma kondikama?NA co tam teda sou když to jede i bez nich.
    vyteklej kondik muze mit furt nejakou kapacitu, ktera pri dobrem postaveni hvezd staci aby se komp rozjel a "normalne" fungoval (mel sem doma desku co mela par kondiku vyteklych a fungovala naprosto v pohode asi pul roku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Co mě přimělo testovat bylo, že mi začaly padat všechny programy, aony tedy padaly i předtím, ale to to nahlásilo aspoň zprávu o chybách, teď se prostě vypnou.V klidu si edituju film z dovolené a ..., píší laboratorku a ... .No ale ten komp sem měl rozebranej a žádnej vyteklé nebo nafóklé kondík sem tam ,,nevygooglil", a to sem se díval všady.A prachu tam moc není páč sem to nedávno čistil.

    Jinak k tomu FAQ:
    1) přetaktování ne
    2)teploty OK
    3)kondenzátory a prach OK
    4)kontakty a dráty OK, akorát co mi ukazuje speedfan tak zdroj dává dost špatný napětí(no name)
    5)ad 4, ale když to vydrželo 6 let?
    6)paměti skontroluju asi přes noc nebo tak
    7)mám přeinstalovaný wokna, žádný přebytečný periferie ještě ne
    8)toto je OK
    9)HDD úplně novej
    10)nooo......

    tak to su teda zvědavej
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    nejvetsi pravdepodobnost je ze za to muze zdroj. skus ho otevrit, imho v nem urcite budou vytekly kondiky. praev ze uz ma svoje let za sebou a jde do ***
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Tak zdroj je to jediny do čeho se mě rejpat fakt nechceTřeba bude něco vidět přes fan.
    EDIT: jenom kdyby to o něčem vypovídalo tak napíšu hodnoty napětí jak to vidí Speed fan:
    +3.3=3.33V
    +5=4.80V
    +12=11.80V
    -12=-12.64V
    -5=-5.80V
    +5VSB=4.03V
    EDIT2:ale špatný je, že to hafo kolísá aj v řádu desetin
    teď je třeba -12=-12.86V
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 20-01-2008 v 17:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Tak jak otevřeš PC skříň oděláním bočnice tak otevřeš zdroj odděláním krytky, není se čeho bát
    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    4)kontakty a dráty OK, akorát co mi ukazuje speedfan tak zdroj dává dost špatný napětí(no name)
    5)ad 4, ale když to vydrželo 6 let?
    Myslíš si, že se zdroj stane nesmrtelným, když dosáhne 6-ti let? Tak to není
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ramky muzes zkusit vyndat ze slotu a vyfoukat, pripadne prehazet va slotech.

    Ale na 95% ti odchazi zdroj.... zkus si nekde pujcit jinej a otestuj to.

    A popremyslej o koupi novyho zdroje, nevim jakou mas sestavu, ale Fortrony jsou dneska za prijatelnou cenu. Ten noname, co mas ted, muze pri svy smrti sebou vzit pul kompu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    To by mě až tak nevadilo, aspoň by byl důvod koupit novej .Jo, poohlídnu se po nějakým asi 250W jako mám teď, ale fortron, seasonic, corsair nebo tak něco...

    EDIT:a co všichni maj proti zdrojům no name, EC apod, dyť tento krásně šlapal 6let a docela potichounku, ten AMD Box hučí víc se mě zdá
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    No, po důkladném prostudování štítku na zdroji a chvilce googlení mi z toho noname zdroje vyšel stařičkej fortron, ale to je teď jedno, sou asi dost špatný ramky: zde je obrázek z memtestu (snad vam to pude otevřít) po 2:28:13 hodinách, no jak vidno stav mého PC je zdá se dosti nezáviděníhodný-ten zdroj, ramky, stáří, chabý výkon, ani ten Prime95 to nerozjede.No hrůza...Jo a nový problém se vyskytl(tady je to teda trochu OT, ale nebudu pokračovat v diskusi novým tématem...), no prostě to občas ,,nejde zapnout"---jak je ta Win XP obrazovka při startování(jezdí 3 kostičky), tak ony tam jezdí třeba 20minut, pak se to sekne a už nic...
    njn, to je holt těžký s takovým křápem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ventilátory: Prime Cooler PC-L12025L12S/BLUE, 120x120mm
    Od MnKyn v sekci Chlazení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-05-2013, 17:39
  2. Přímé sdílení USB disku
    Od lub v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 02-11-2010, 18:36
  3. přímé prohlížní raw ve vista
    Od mara.doh v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-10-2008, 12:40
  4. Total Commander Ultimate Prime
    Od Apophis66 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-06-2008, 23:48
  5. Prime chlazeni vodou
    Od |Mio| v sekci Volná témata
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 17:56