Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Zhodnotte mi tuto sestavicku

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Kheldar
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    14

    Hojte lidi
    Budu si ted kupovat PC, ktere by melo slouzit ke hram a k praci s videem. Kdyztak mi zhodnotte, jestli je to dobre sestaveny a kdyztak co by melo byt jinak, PC si skladam poprve, takze nevim jestli to bude vonco

    Processor: Core 2 Duo E6600
    MB: Gigabyte DS4
    Pameti: Nejaky Samsungy DDR2 667MHz 2x512
    HDD:Seagate ST3250620AS Barracuda 7200 .10 250 GB NCQ,SATA2 16 MB cache
    Graficka karta:Leadtec winfast7600GT/2DHT,GeForce 7600GT,256MB DDR3,TV out,DVI,PCI-E x16
    Case:Atrix 9001

    Tak se mi na to kdyztak nekdo mrknete a trochu mi ji zhodnotte Jo a cena se mi zatim pohybuje nejak kolem 27000
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    A jaky zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Kheldar
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    14

    zdroj je ve skrini, nejaky 500W
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Budeš taktovat?

    Jak už jsem tu jednou k nějaké sestavě psal vyplatí se spíš koupit 533MHz paměti - ušetříš, ale nemůžeš taktovat (s C2D stejný výkon jako 667) nebo 800MHz (vyšší výkon než 533 nebo 667 a máš možnost slušnýho taktování).

    Jinak Case jsem naživo neviděl, někde je německá recenze a case si pochvalujou, ale nevim ten zdroj, přece jenom bych si spíš koupil verzi bez zdroje a k tomu nějakýho fortrona než zdroj Colorsit (asi kvalita jako EC, ModeCom, MOREX, Q-tec apod.), sice vyjde dráž, ale jistota je jistota...

    A co je to za grafiku? Jinak nevim, jak deš po ceně, ale nebylo by lepší sehnat 7600GST?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    Bola by hlupost k takemuto pc kupovat 533mhz ramky zbytocne osidenie o vykon hlavne ked ta mobo zvlada 800mhz.
    Ale ten zdroj by som zmenil.
    A co sa tyka tej 7600gt tak ja bych ju bral pac nie je taka draha 7600GST sa sice da taktnut na vykon GT ale GT sa da taktnut tiez alebo mozes mat netaktnutu GT ktora ma ale pasivne chladenie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Obumbrata
    Bola by hlupost k takemuto pc kupovat 533mhz ramky zbytocne osidenie o vykon hlavne ked ta mobo zvlada 800mhz.
    zadne zbytecne ochuzeni o vykon, pokud nebude taktovat to jsou jenom dobre usetrene penize. skus o tom neco pohledat, urcite najdes i tady na foru. conroe ma s 533 skoro stejny vykon jak s 667 a jen nepatrne nizsi nez 800. u taktovani je lepsi zase koupit 800 a nastavit delicku aby v default jeli na 533 a pak teprv skouset co se z toho vyzdime
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Kup procák, model 6500, 6600 je to samé, předražené, ale kus, který se dá lépe přetaktovat. I bez toho ovšem frekvenci vyženeš tak vysoko, že nepůjdeš ani zdaleka na hranici 6500.

    Jo nezapomeň na chladiče pro procesor a grafiku.

    Za 27k sestavíš lepší komp - určitě lepší case (třeba TT Matrix 3xxxx i s maskovaným fortron zdrojem) a lepší grafárnu (7900 GT). Jinak nevím kam se ti ty prachy poděly (kromě toho zbytečnýho procáku).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od Michal Mitrega
    Kup procák, model 6500, 6600 je to samé, předražené, ale kus, který se dá lépe přetaktovat. I bez toho ovšem frekvenci vyženeš tak vysoko, že nepůjdeš ani zdaleka na hranici 6500.
    Přelož mi to do češtiny pls , nějak jsem to nepobral, co je to 6500??

    TT Matrix 3xxxx i s maskovaným fortron zdrojem
    Maskovaným zdrojem ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    srry s těmi čísly jsem se seknul, myslel jsem si, že investuješ do dražšího procáku, což je vlastně E6700 a ne E6600

    maskovaný - zdroj vyrobí jeden výrobce, ale prodává ho jiný jako svůj vlastní zdroj - například zdroje od Zalmanu, Thermaltaku, CoolerMasteru, OCZ a spousta dalších (hlavně Nexusy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Tak s tim zdrojem jsem tě pochopil správně a musim nesouhlasit, pokud vim, tak zdroje TT nejsou povětšinou příliš kvalitní zdroje (snad až na úplnej highend). Jestli víš o nějakým zdroji od TT, kterej vyráběl fortron, tak řekni, docela by mě to zajímalo. Jinak máš pravdu, OCZ třeba často používá Seasonic, Coolermaster ->AcBel, Nexus -> Fortron, ale spíš to bude zdroj od zdroje, tak kdyžtak napiš, kdybys věděl o nějakým TT od fortronu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    23

    Pokud to s videem myslíš vážně, tak by to chtělo 2 disky a více RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od martin.p
    Pokud to s videem myslíš vážně, tak by to chtělo 2 disky a více RAM
    Máš pravdu nějak jsem to tam video přehlíd .

    Opravdu jestli video, tak min. 2GB RAM a pokud možno 2 disky do RAID0 + disk na ukládání. Ale to záleží na tom, jak moc to video myslíš vážně .

    Jinak už by se autor threadu moh taky ozvat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Máš pravdu nějak jsem to tam video přehlíd .

    Opravdu jestli video, tak min. 2GB RAM a pokud možno 2 disky do RAID0 + disk na ukládání. Ale to záleží na tom, jak moc to video myslíš vážně .

    Jinak už by se autor threadu moh taky ozvat
    uplny suhlas. raid plus 2gb ramky. co sa tyka procaku tak 6600 je vcelku dobra pokial to myslis zo strihanim vazne i ked vyhodnejsie by bolo kupit 6400 a taktnut ju potom mas zrovnatelny vykon okrem teda toho rozdielu cca 8 az 10 percent kvoli velkosti l2cache ale aj to sa da taktnutim dohnat.
    a zdroj by som odporucil daky fortron abo seasonic min 400w to by sic malo stacit ale moc velka rezerva uz tam nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Kheldar
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    14

    Diky vsem moc za pripominky Nepsal jsem nic, protoze jsem byl v praci
    Grafiku, pameti a procesor se budou pretaktovavat, teda az zjistim, jak se to vubec dela Pameti budu dokupovat, ted na to nebudou penize S tim videem jeste nevim jak moc vazne to myslim, ale chci mit rozhodne nejaky dobry zaklad, propripad Chlazeni na grafarnu a procak budu kazdopadne dokupovat, s tim neni zadnej problem
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. zhodnotte sestavu
    Od marekpevný v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-08-2011, 11:13
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 20:37
  3. Zhodnoťte sestavu.
    Od sky85 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 00:46