Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: Ako zvýšiť teplotu HDD?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Niekde (sa mi zdá že google to testoval)sa objavila správa, že viac odchádzajú disky podchladené. Mám SamsungHD321KJ a teplota sa nikdy nevyšplhá nad 27°C, ani pri defragmentácii,zápise ani inom zaťažení HDD. Bežne sa teploty pohybujú okolo 25°C. Skúšal som všetky možné pozície v case a nič. V case mám 1x120mm IN a 1x120mm OUT, oba Glacialtech na cca. 800ot. Ako ho zohriať? Respektíve mám to vôbec riešiť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No vypnout ten IN by mělo pomoct, stejně většinou na nic jinýho než na disky nemá vliv. Pro komponenty na desce je důležitější funkční OUT.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    docela by me taky zajimaly pripadne odpovedi

    mam stejny problem, raptor nema ani 30 a samsung cca 27...
    jeste jsem moc nezakryval diry. predni FAN jsem uz vyhodil, asi pred/pres disky hodim nejaky papir nebo je nejak ucpu aby se trosku roztopily...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No vypnout ten IN by mělo pomoct
    Potrebujem trošku čerstvého luftu aj pre VGA. Ten glacialtech na 800ot zas taký fukot nespraví, naviac plánujem S1 na grafiku - tá ho tiež využije.

    Predtým som v starej zostave používal tiež Samsung HDD pata, tam tie teploty boli trošku vyššie, ale len o 2-3°C (samozrejme v tej istej case)

    Existuje nejaký box na HDD, ktorý by len tlmil hluk a nechladil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No já bych řekl když už disky něčím obalovat, tak zvolit nějaký zvukově izolační materiál, a zabít tak dvě mouchy jednou ranou. Ještě bychn ale tu teplotu zkontroloval nějakým externím čidlem, jestli to vnitřní třeba jen nekecá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Čidlo nekecá, merané digitálnym multimetrom s teplotným čidlom na rôznych miestach disku, rozdiel cca 0,5 - 1°C. No a keď ho obalím (neviem však do čoho) ako ho namontujem do case?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak po ucpani skoro cele celni steny PC se uz raptor dostal na 37 a samsung na 31

    ucpal jsem 4 z 6 zaslepek a pres zbvajici dve je docela solidni pruvan

    uvazuju ze vypnu 200mm fan a dam dozadu jen 120... uz nevim co s tim, v bedne jen dva vetraky (z toho jeden v seasonicu a druhy 400rpm) a porad kosa jak v rusku. tim ucpanim totiz spadl procesor o dalsi 4 stupne na 28 (idle, burn byva minimalne a stejne mu orthos pres 50 nezatopil)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    To je celkom dobrý výsledok, čím si to zapchal? Neviem si predstaviť, čo dám ako upchávku do predku mojej skrine https://www.czechcomputer.cz/product...D005387F9.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zatim jsem to resil provizorne omluvte mizernou kvalitu fotky, nokia SUX

    ta moje bedna je totiz jedna velka dira, ma perforovany celni zaslepky, PCI zaslepky, nahore 200mm fan, v boku dira...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Aha, ja som si myslel, že si použil niečo sofistikovanejšie. Ale jasne - najprv skúšať. A tie káble si mohol pred fotením trošku upraviť
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tak po vzore mecha som : "upchal" vstupný otvor na skrini,vypol fan IN a výsledok?

    teplota CPU +5°C
    teplota NB +4°C
    teplota VGA +10°C
    teplota HDD +1°C všetko v idle

    Takže ten fan je dosť prospešný pre všetky komponenty, len tomu HDD je zjavne všetko jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ten HDD musíš zavesiť niekde kde nieje ani vánok, ja som to poriešil, že som ho dal úplne na spodok skrinky a funguje to
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    No ako som už na začiatku písal, ten disk som mal už všade v bedni. Bol položený aj v 5,25 pozícii a tam žiadny vánok nehrozí, teplota bola taká istá ako pri poslednom pokuse, teda cca.26°C. Lenže tam len tak položený byť nemôže - to drnčanie by ma priviedlo o rozum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Třeba to čidlo neměří uplně přesně.. 26 se mi zdá hrozně málo. Vždyť v mistnosti máš tak 22 ne?

    //Ja sem po dokoupení WD3200 dal disky hned nad sebe do HDD koše a teplůtka se jim zvedla asi o 5 stupňů (33->38).. asi se navzájem zahřívaj jako tučňáci
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No já před pár lety dal ještě 1.6+8GB na sebe (asi 1mm mezera) a při nějakých 33C venku začal počítač padat. Zkoušel jsem podtaktovat procesor a desku (tlačítko turbo rulez) a nic. Nakonec jsem zjistil, že disky neudržím v ruce déle než dvě vteřiny a příčina byla skutečně v nich.

    A 26C je opravdu málo, této teploty nedosahoval ani Maxtor D540X a to měl po startu počítače 16C při pokojové teplotě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jde zvýšit využití Sítě?
    Od MartyDzeksons v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-09-2013, 15:54
  2. Windows XP: Jak zvýšit rychlost ve Windows XP až o 30% ?
    Od Kubajs66 v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-11-2012, 21:43
  3. Asus m2n-e sli nejde zvýšit napětí cpu
    Od radek.straz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 23:16
  4. Jak snížit teplotu u HDD
    Od Brecht51 v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-05-2009, 10:46
  5. S.M.A.R.T. nezobrzuje teplotu.
    Od roboj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2009, 10:37