Novo poskladane pc nenabehne
Zdravim pani,
skladal som zase dalsiu zostavu kupenu cez alza.sk.
jedna sa o E2200, 2GB Adata Vitesta 800Mhz EE, Asus P5K SE, skrinka CM Elite 330, 500gb Samsung, Xilence
zdroj 500W, hd2600XT 256mb ddr3.
osadil som procesor na dosku s chladicom arctic alpine 7 pro, pridal ramky, dosku vlozil do casu, napojil zdroj a skusil spustit. roztocili sa ventilatory, akoze vsetko v poriadku, no po par sekundach (2-5s) sa resetol a takto stale dokola.
tak som to vypojil a skusil zapojit suciastky znova, skusil reset cmos, pravda je taka, ze teraz sice svieti led dioda na doske, ale teraz sa pc nepusti uz vobec, cize ani ventilatory, ani zdroj nenabehne..v com je najpravdepodobnejsi problem? doska alebo zdroj?
ak vyskusam u kamarata iny zdroj, neriskujem, ze poskodim ten v pripade, ze je doska zla?
skladal som zase dalsiu zostavu kupenu cez alza.sk.
jedna sa o E2200, 2GB Adata Vitesta 800Mhz EE, Asus P5K SE, skrinka CM Elite 330, 500gb Samsung, Xilence
zdroj 500W, hd2600XT 256mb ddr3.
osadil som procesor na dosku s chladicom arctic alpine 7 pro, pridal ramky, dosku vlozil do casu, napojil zdroj a skusil spustit. roztocili sa ventilatory, akoze vsetko v poriadku, no po par sekundach (2-5s) sa resetol a takto stale dokola.
tak som to vypojil a skusil zapojit suciastky znova, skusil reset cmos, pravda je taka, ze teraz sice svieti led dioda na doske, ale teraz sa pc nepusti uz vobec, cize ani ventilatory, ani zdroj nenabehne..v com je najpravdepodobnejsi problem? doska alebo zdroj?
ak vyskusam u kamarata iny zdroj, neriskujem, ze poskodim ten v pripade, ze je doska zla?
Zdroj můžeš zapnout i bez desky, měl by se rozjet a multimetrem aspoň orientačně změříš napětí na větvích.
[QUOTE=Jesen;83534]tak ten zdroj sa nepusti vobec[/QUOTE]Sam od sebe se nespusti, musis ve 24-pin konektoru propojit dva draty.... z hlavy nevim jaky, ale urcite to najdes nekde na netu.
zdroj aby ti běžel, tak ho musíš zatížit, bez zátšže nepojede, bud připoj nějaky větráček, nebo starý HDD Pak další postup jak píše johny__g pokud nepojede, tak reklamuj zdroj, pokud ano tak desku
jinak pokud si nejsi jistej přes který piny na kabelu se zdroj zapne, tak připoj přes desku o které víš že funguje
jinak pokud si nejsi jistej přes který piny na kabelu se zdroj zapne, tak připoj přes desku o které víš že funguje
Pro zapnutí zdroje je potřeba spojit zelený kabel s černým, jako tady:

Některé zdroje se rozjedou i bez zátěže, ale je lepší připojit aspoň ten větráček, starý disk, atp.

Některé zdroje se rozjedou i bez zátěže, ale je lepší připojit aspoň ten větráček, starý disk, atp.
pokud se ti nechce provadet takove manevry se zdrojem, vyzkousej ho u nejakeho svyho znameho (kamarada)
Tak asi je problém v něm. Co taky čekat od takového šuntu. Zkus PC s jiným zdrojem, a doufej že zbytek komponent je v pořádku.
takze resume - zdroj isiel, ale resetoval sa dokola, potom pre zmenu uz nenabehol vobec, ani pri tom zapojeni podla obrazka vyssie..led dioda na doske vsak svieti, ked je zdroj pripojeny...
vysledok? zdroj alebo doska?
vysledok? zdroj alebo doska?
Jestli se ten zdroj nerozjede ani sám, tak je s ním něco špatně. Jestli je špatná i deska těžko říct, ale když máš možnost zkusit jiný zdroj tak ho zkus, že by se s ním něco stalo v případě že je vadná deska nemyslím, nejhorší co může být je nějaký zkrat a proti tomu mají zdroje ochranu - vypne se.
jestli se PC porad resetovalo, tak to byla nejspis nejaka nekompatibilita, treba na desce je stary bios ktery nezna novy procesor a nevi co s nim...nwm. takovy "cykleni" delaly treba GB desky kdyz se nemely rady s RAM
skusil bych starsi CPU (nejake P4 jestli jeste deska podporuje), jine RAM a PCI grafiku
skusil bych starsi CPU (nejake P4 jestli jeste deska podporuje), jine RAM a PCI grafiku
no zdroj uz ide, skusil som este raz to prepojenie podla obrazka, teraz uz isiel...nejde vsak po pripojeni na dosku
Tak zkus vše odpojit - CPU, RAM, karty, disky ... nech jen desku a zdroj a zkus to zapnout. Pokud se rozjede, tak postupně přidávej komponenty (RAM jen jednu).
tak asi deska dělá bordel. ve většině případů je problem v deskách.... Když jsem si skládal PC, tak jsem do něj narval paměti které jsou na 1066 a deska umí jen 800MHz, každej řikal že paměti. Udělal jsem to podle svého, reklamoval jsem deksu a fungovalo to a takových případů jsem měl víc
aj bez cpu by sa to spustilo? inak nemoze byt chyba v cpu? aj ked chladic som dobre nasadil? aj box aj arctic alpine 7 pro
Zdroj se rozjede i když je připojený jen na holou desku bez ničeho - roztočí se větrák, stejně tak větráčky které bys připojil na desku, diody atd.
no vyskusal som ramky, grafiku, cpu na inej doske, vsetko ide ako ma..len na mojej doske sa nepusti ani zdroj ani nic...takze doska by bola kaput?
chlapci, mozno ma budete mat za blazna, ale nasiel som zavadu..bola to sice doska, ale ziadny problem zapojenia, ale uchytenia dosky, tie sroby boli totiz pritiahnute viac ako sa doske pacilo a ta zrejme doliehala az na kovovu cast skrinky, co mohlo sposobovat tie vypadky, resp nenabehnutia..ochrana proti skratu alebo take nieco...velmi vam vsak dakujem za rady, aspon som zase o nieco mudrejsiii
Sice si nedovedu predstavit, jak moc si musel mit ty sroubky dorvany, ze se ti MB dotykala casu, ale aspon ze si na to prisel.... :thumb
vies co, sam sa cudujem, pretoze neboli tuho pritahovane, len pozvolna..nie som fakt debil, aj ked si to mozno myslite z toho popisaneho hore
:D
tak takovy problemy jsou nejlepsi:) mohlo nas napadnout poradit ti spustit jen "streva na stole", obcas to pomaha... ale takove zavady se hledaji opravdu spatne.
no nic, budme radi ze to jede, za blazna te tu rozhodne nikdo mit nebude, jsou veci mezi nebem a pocitacem, kterym ani buh nerozumi... neco takvyho se proste obcas stane. muzes byt klidny, jsou i mnohem divnejsi veci. jako napriklad pocet clenu kelly family
tak takovy problemy jsou nejlepsi:) mohlo nas napadnout poradit ti spustit jen "streva na stole", obcas to pomaha... ale takove zavady se hledaji opravdu spatne.
no nic, budme radi ze to jede, za blazna te tu rozhodne nikdo mit nebude, jsou veci mezi nebem a pocitacem, kterym ani buh nerozumi... neco takvyho se proste obcas stane. muzes byt klidny, jsou i mnohem divnejsi veci. jako napriklad pocet clenu kelly family
:) jasna vec, som rad, ze som na to prisiel, ale fakt ma taka prkotina nenapadla hned..asi malokoho..avsak stale som si isty, ze som to s rozumom dotahoval, nie je to prvy pocitac, ktory som skladal...ale uz je pokoj...dik
[QUOTE=Jesen;83612]vies co, sam sa cudujem, pretoze neboli tuho pritahovane, len pozvolna..nie som fakt debil, aj ked si to mozno myslite z toho popisaneho hore[/QUOTE]Viz. mech13.... nikdo te nepovazuje za blazna, naopak je dobre, zes jen tupe nesedel u 4a, nerefresoval stranku a necekal, co ti tu kdo poradi. Sam si neco zkousel a nakonec na to prisel.
A hlavne je dobre, zes to sem napsal, plno lidi tu necha svy thready otevreny a takhle aspon treba nekomu dalsimu pomuzes.... za to mas ode me k+ ;)
A hlavne je dobre, zes to sem napsal, plno lidi tu necha svy thready otevreny a takhle aspon treba nekomu dalsimu pomuzes.... za to mas ode me k+ ;)