Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG L226WA-WN - Neaktivní položky v MENU

waawe (33)|23.1.2008 22:54
Zdravím vás, mám toto LCD, LG L226WA-WN, doma pár hodin, na spoustu věcí jsem přišel sám, ale s jednou si stále nedokážu poradit. V Menu LCD mám položku Nastavení šedou - neaktivní a to samé platí pro položku EZ Video. Nainstaloval jsem originální ovladač, poté i software Forte Manager, ale nepomohlo to. LCD mám připojen přes DVI k mé graf. kartě ATI Radeon x1300 AGP, ovladače ATI mám nejnovější v8.1 včetně Catalyst Control Centra. Můžete mi poradit, co mám vyzkoušet? Díky za radu.
Klingacikx (1545)|23.1.2008 22:59
Najskôr by som tam dal staršie catalisty max 7.6 nové ovládače do AGP moc nemusia:D
jarik73 (1)|26.1.2008 13:40
Mam tento monitor asi 14 dní ... Si s ním maximálne spokojný lebo ja mám z neho zmiešané pocity. Ale najprv odpoviem na tvoje dotazy: tie položky mám neaktívne aj ja ale je to ok lebo pri dvi zapojení sú neaktívne a program ForteManager - ten ma tiež naštval - pýta upgrade na poslednú verziu a keď to urobím tak je neaktívne menu a teda nefunguje. Inštaloval som si originálny ovládač na monitor z CD, počítač mám celkom slušný ( AMD 6000+,2GB RAM,nVidia 8800 GT ...) a mám tieto problémy s monitorom :
pri práci vo WinXp mi za kurzorom ostáva duch a to isté v okienku pri presune za písmenkami ostávajú duchovia a čo sa týka hier... neviem zatial som skúšal len dve akčné a stratégiu, akčné ok ale stratégia HOMAM V - pri skrolovaní po mape sa mi obraz prekresluje . Tento problém s duchmi som našiel na nete veľa krát ale vždy to vyriešili buď ovládače monitora ( nemali ich nainštalované) ale hlavne zmena typu panelu , ktorá sa nastavuje v service menu. A to je práve môj problém - dostal som sa do service menu podľa návodu (vypneš monitor, podržíš dva tlačítka asi 7 sekund - tlačítko "menu" a "auto/set", zapneš monitor, stlačíš menu a potom pár krát tlačítko "source" až ti naskočí service menu a pohybuješ sa po položkách tlačítkom " auto/set) dostal som sa na položku panel a bohužial mám nastavený CMO22.WIDE a to je práve typ panelu ktorý robí problémy s duchmi. A podľa návodu pri vysvietení položky panel zmením typ panelu keď 2x stlačím tlačítko (-) ale mne sa typ panelu nezmení a stále je tam ten CMO22.WIDE. Prosím ťa a aj iných majiteľov tohto podľa recenzií vynikajúceho LCD monitora LG L226WA-WN napíšte vaše skúsenosti prípadne mi poraďte. A len tak na záver mám monitor , ktorý bol dovezený z Poľska a vyrobený v 11 mesiaci 2007, takže nový typ. Prosím pomôžte a napíšte svoje skúsenosti.Dík
Jikra (20)|18.3.2008 12:31
Ahoj,

mam take tento monitor a co se tyka zakazanych polozek v menu, tak jsou povolene podle toho, jaky vstup pouzivate. Kdyz jsem pouzil HDMI vstup, tak je odblokovana polozka ez Video (nebo tak nejak), kdyz jsem pouzil DVI vstup, tak byla zablokovana.

S monitorem jsem spokojen, jelikoz se jedna o TN display, tak jsem neocekaval zazraky, presto mne mile prekvapil. Duchy zadne nesleduji ani za mysi ani ve hrach. Monitor byl sestaven v Polsku 02/2008 takze dost novy kus.
Co mne zklamalo, je Forte Manager, po nabehnuti se Windows XP do 20 sekund kousnou. Teprve po odinstalovani FM utility je vse bez problemu. Jeste ze ma monitor OSD menu.
dragonfly (1)|12.5.2008 20:58
Mam take tento monitor jsem s nim spokojen az na presviceni horniho a dolniho okraje. Ale potrebuji se zeptat:
omylem sem si zamknul zminovane menu na tomto monitoru s tim ze jsou zamcena vsechna tlacitka. :) a zatim jsem neprisel na to jak se odemykaji poradi mi pls nekdo???
Pican76 (7)|5.8.2008 18:58
Tento monitor jsem pořídil do sestavy kamarádovi,co se týče her super zobrazení,ale nemůžeme rozhýbat filmy jak v divx tak v dvd,obraz je rozkostičkovaný i u dvd,nebarevné,rozmazané.Mohl by mi někdo poradit?Jaký používate přehravače?Případně může to být kodeky?Grafickou karti má od ATI HD radeon 3870,případně kde je nějaký novější ovladač na tento monitor,na oficiálních stránkách jsem ho nenašel.Díky