Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Jaký cladič zvolit na procesor AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6400+ 3200MHz, AM2

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Vlastním zmiňovaný procesor a kněmu tento chladič http://www.alza.cz/chladic-zalman-cnps9700-d67753.htm naneštěstí moje představa o tichym PC se bohužel nevyplnila a na můj vkus byl tento chladič docela hlučný. Myslel sem, že to snadno vyřešim regulátorem otáček, který sem si taky zakoupil nicméně při zatížení procesoru a promě vyhovující "hlučnosti PC" se procesor ohřívá na cca 55°C to mám otáčky na nejmíň co to jde, když přidám otáčky, procesor zchladne, ale PC je už hlučné. Prosím o radu v této situaci, zvažuju koupit noví chladič, ale přikláněl bych se k typům co vypadají na procesoru jako třeba tento: http://www.alza.cz/chladic-zalman-cn...-nt-d82474.htm skrátka aby jeho větrák byl v kolmé pozici na procesor, nebo mám zvolit rači masivní pasivní chladič, popřípadě ho osadit ještě nějakym větrákem (abych moh využít regulátor otáček, když už sem si ho koupil). Na ceně a rozměrech chladiče mi nesejde (nechci vodní chlazení). Prosim o radu v této situaci. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Muzu ti doporucit Scythe Ninja Plus, Rev. B, ten je schopnej v klidu chladit i pasivne. Kdyz ho zregulujes, bude tichej. Jen pozor na rozmer casu, jeho dost vysokej....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ninja bude určitě dobrá volba, mě osobně jednu dobu zaujal Sonic Tower od Thermaltake, je za dobrou cenu. Sice čistě pasivně by to asi neuchladil (v zátěži) ale asi by mu stačil i větrák s nízkými otáčkami.
    Ale co je důležité, napiš jak máš vyřešen airflow ve skříni, pokud se ti uvnitř hromadí teplý vzduch tak nepomůže ani pětikilové měděné monstrum s 20 heatpipe, časem se to prostě přehřeje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Oba návrhy jsou lákavé, těžko se rozhoduje, myslíte že ten Zalman co mám není až tak dobrej? Koupil sem asi kočku v pytli (no stará pravda, co je drahé neznámená i dobré), poučil sem se. Skříň mám tuhle: http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-...831-d69085.htm , je v skutku ohromná, co se rozměrů týče, myslím že se tam vejde i "blok motoru". No a co se airflow týče tak používám 3 větráky http://www.alza.cz/ventilator-noctua...800-d65483.htm na max otáčky tj. 800RPM nejsou slišet... a to takto a v tomto pořadí(viz. obrázkovou přílohu). Za zmíňku možná stojí upřesnit typ mojí MB, která také využívá funkti heatpipe http://www.alza.cz/zakladni-deska-as...nal-d64434.htm, takže by asi neuškodilo kdyby větrák CPU chladiče byl otočen kolmo na procesor a tim zároveň částečně foukal i na žebrování chladící trubice chipsetu základní desky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky    
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Ninja bude určitě dobrá volba, mě osobně jednu dobu zaujal Sonic Tower od Thermaltake, je za dobrou cenu. Sice čistě pasivně by to asi neuchladil (v zátěži) ale asi by mu stačil i větrák s nízkými otáčkami.
    Ale co je důležité, napiš jak máš vyřešen airflow ve skříni, pokud se ti uvnitř hromadí teplý vzduch tak nepomůže ani pětikilové měděné monstrum s 20 heatpipe, časem se to prostě přehřeje.
    Jak tak koukám na tu recenzi, tak v grafech sem shlédnul teploty přesahujíci +60°C, myslíš, že bych se teplotou 55°C při max zátěži mého precesoru neměl znepokojovat? Já myslel, že bezpačná teplota je do 50°C... (je to možná tim, že sem byl douho zvyklej na Intel...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Máš dobre usporiadané káble v skrini? ak chceš niečo výkonné čo chladí dobre aj okolie procesora tak http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46600
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Máš dobre usporiadané káble v skrini? ak chceš niečo výkonné čo chladí dobre aj okolie procesora tak http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46600
    Taky hodně zajímavá věcička, ale jak to z hlučností, popřípadě, na jak je možné omezit otáčky větráků tohoto chladiče pomocí regulátoru.... a zachovat tím jeho správnou funkčnost
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ventilátory si k nemu budeš musieť dokúpiť, nejaké 2 pomalobežné musia stačiť
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ventilátory si k nemu budeš musieť dokúpiť, nejaké 2 pomalobežné musia stačiť
    Vejdou se mi nato 120mm?, že bych tam dal 2 ze skříně, ty sou LOW a do skříně bych koupil nějaké výkonnější, ty 800RPM skoro nic nefoukaj, je sice krásný, že je neslišim, ale moc toho nenafoukaj.... Možná vyhrabu někde fotku vnitřku mého PC abys zhodnotil uložení kabeláže....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Aj to by bola dobrá možnosť, ak tam budeš mať prievan tak z chladením by problém nemal byť
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Aj to by bola dobrá možnosť, ak tam budeš mať prievan tak z chladením by problém nemal byť
    Skříň má celkem velké průduchy zevšech stran i zespod, ate ty LOW větráčky tam moc průvanu nedělaj, kdiž zezadu přiložim ksicht, vane zevnitř docela horko, Tady zasílám to foto, ale nenech se zmást tim chladičem CPU tak byl uložen původně, ted je otočen o 90°C v protisměru hodinových ručiček.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Obraz10.JPG 
Zobrazení: 199 
Velikost: 204.5 KB 
ID: 2397  
    Naposledy upraveno uživatelem Solitario: 25-01-2008 v 01:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    NO ten zalman je jeden z těch lepších CPU chladičů, dost mě překvapuje že na chlazení nestačí. Možná bych zkusil přesadit jestli je tam vhodné množství pasty a tak. Jinak 55°C v zátěži je krásná teplota. Přetaktované intely jdou klidně přes 70°C.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    NO ten zalman je jeden z těch lepších CPU chladičů, dost mě překvapuje že na chlazení nestačí. Možná bych zkusil přesadit jestli je tam vhodné množství pasty a tak. Jinak 55°C v zátěži je krásná teplota. Přetaktované intely jdou klidně přes 70°C.
    Tak to si mě, nevýslovně potěšil, jo pastu sem tam dával osobně, je jí tam akurát. Typ pasty sem zvolil tento: http://www.alza.cz/teplovodiva-pasta...pro-d82721.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    70

    Myslíš, že bych to měl nechat tak jak to je? Co ty kabely, sou takto správně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Máš kabely hezky vyvázaný, já bych to takhle nechal. Ta teplota je uplne v pohode, preci jen to je 3200Mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Taktování procesoru AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2 ghz
    Od Vitenuto v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2013, 20:50
  2. Socket AM2/AM2+: M2N SLI nespoznáva AMD Athlon™ X2 Dual-Core 4450e
    Od pedro33 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-03-2009, 10:53
  3. Procesory: AMD Athlon 64x 2 5200 dual-Core processor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-05-2008, 02:02
  4. AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4800+ EE (65W)
    Od sety83 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 15:11