Jak pretaktovat nVidii??
Ahoj, porad'te prosim, kdo ma skusenost s pretaktovanim EN8600 GT 256Mb. Chci to skusit ale nevim, jak moc ti frekvenci musim pridat. na inetu jsem vhodnu radu nenasel. Ted' je to:
Core: 540
Memory 700
Jeste co necapu, ze v specifikace uvedeny frekvencii 540/1400, ale ve skutecnosti vypada ze pamet je trochu pomalejsi:)
Pouzivam k taktovani Riva Tuner 2.06
Memory 700
Jeste co necapu, ze v specifikace uvedeny frekvencii 540/1400, ale ve skutecnosti vypada ze pamet je trochu pomalejsi:)
Pouzivam k taktovani Riva Tuner 2.06
Je to proto ze tve pameti jsou (G)DDR(3), u tech se pocita dvoji takt. Realna frekvence (tvych 700mhz) a efektivni frekvence (realna * 2), tudiz je vse v poradku.
Kolik presne mas pridat ti nikdo presne nerekne, musis proste zkouset co to da, vzdycky neco pridat, projet parkrat v 3dmarku a pokud nebude problem pridat jeste.
Kolik presne mas pridat ti nikdo presne nerekne, musis proste zkouset co to da, vzdycky neco pridat, projet parkrat v 3dmarku a pokud nebude problem pridat jeste.
Doporucuju zkouset v 3DMarku05, ten odhali vic nez treba 3DMark06....
Jinak jak pise cool.user, zkus trochu zvednout takty a otestuj a tak porad dokola, az to prezenes (komp zamrzne nebo se zacnou pri testu objevovat artefakty), tak trochu uber a otestuj poradne.
Je to o zkouseni, presny cisla ti nikdo neda ;)
Jinak jak pise cool.user, zkus trochu zvednout takty a otestuj a tak porad dokola, az to prezenes (komp zamrzne nebo se zacnou pri testu objevovat artefakty), tak trochu uber a otestuj poradne.
Je to o zkouseni, presny cisla ti nikdo neda ;)
[QUOTE=Aytech;85045]Ahoj, porad'te prosim, kdo ma skusenost s pretaktovanim EN8600 GT 256Mb. Chci to skusit ale nevim, jak moc ti frekvenci musim pridat. na inetu jsem vhodnu radu nenasel. Ted' je to:
Memory 700
Pouzivam k taktovani Riva Tuner 2.06[/QUOTE]
Najdi si na netu nejakej clanek, kde testovali pretaktovani a zkus to pro zacatek nastavit na podobne, ale o trochu mensi frekvence ;)
Memory 700
Pouzivam k taktovani Riva Tuner 2.06[/QUOTE]
Najdi si na netu nejakej clanek, kde testovali pretaktovani a zkus to pro zacatek nastavit na podobne, ale o trochu mensi frekvence ;)
tedka som taktoval u kamarata jednu MSI 86GT
vyhanal som to z
600 / 800 (core/memory) na 648 / 845 mhz (1690 pre ddr)
inak je to fakt o tom akej znacky su pamate na nej, ci su chladene (plati aj pre GPU) a pod...
rivatuner, (predstavte si pracoval aj atitool) dokonca sa mi zda aj lepsie :D
inak na zaciatok s taktovaním nvidia sa da odporucit COOLBITS, pouzi google, isto ho tam najdes, jedna sa myslim o registry hack, a taktovat pujde primo z vlastností obrazovky .... odskusane to nemam, len som videl na par forach, screens ... vlastnim atinku, tak som sa s tymto priamo nestretol...
vacsinou vsak uz vyrobcovia ako MSI davaju tuto moznost bez nejakych uprav ...
vyhanal som to z
600 / 800 (core/memory) na 648 / 845 mhz (1690 pre ddr)
inak je to fakt o tom akej znacky su pamate na nej, ci su chladene (plati aj pre GPU) a pod...
rivatuner, (predstavte si pracoval aj atitool) dokonca sa mi zda aj lepsie :D
inak na zaciatok s taktovaním nvidia sa da odporucit COOLBITS, pouzi google, isto ho tam najdes, jedna sa myslim o registry hack, a taktovat pujde primo z vlastností obrazovky .... odskusane to nemam, len som videl na par forach, screens ... vlastnim atinku, tak som sa s tymto priamo nestretol...
vacsinou vsak uz vyrobcovia ako MSI davaju tuto moznost bez nejakych uprav ...
O kolik Ti asi nikdo neřekne, ale já používám taktiku 10 %. První bys měl zvednout čip a pak paměti. Já to dělám, že zvedám čip o 10 % a test. Pak zase čip o 10 % a test. Teď paměť a zase test. A tak pořád dokola. Hlavně si hlídej chlazení
a jak testujes stabilitu? jak to uvidis v 3DMarku? jsem to parkrat pouzil na test vykonnosti, ale jak uvidim stabilitu? nebo kdyz bude karta schopna ukoncit test tak je to v poradku?:)
3DMark muzes pouzit na prvni otestovani stability, jestli projde, tak mas kartu relativne stabilni. Pak je nejlepsi to overit ve hrach, ktery hrajes.
3DMark neni vsemocnej a i kdyz ho pustis treba na 2hod v loopu a bude stabilni, stejne ti to muze v tvy oblibeny hre do 10min padnout.... testuj ve hrach ;)
3DMark neni vsemocnej a i kdyz ho pustis treba na 2hod v loopu a bude stabilni, stejne ti to muze v tvy oblibeny hre do 10min padnout.... testuj ve hrach ;)
Nejlepší na stabilitu je ATiTool...jakmile tak 3 - 5 minut není jediná chybka, je to stabilní jako skála :)
Tu na svethardware je nato plno návodov ako na to
[QUOTE=OdMajkla;103325]Jak v Riva Tuneru zvednout frekvenci jádra a pamětí? návod by byl?[/QUOTE]Pouzij AtiTool, ja na nem taky jedu.
Vytvor si dva profily (2D a 3D) a v nastaveni si je pridej do 3D detection....
AtiTool ma proti RT hned tri vyhody (moje zkusenost):
- naprosto 100% prepina grafiku do 3D
- umi ve 2D podtaktovat i pameti, coz RT neumi
- ve 3D detection je Exception list, kam si nacpes vsechny *.exe soubory, pro ktery chces (nebo naopak nechces) spoustet 3D profil
AtiTool pouzij verzi 0.26, verze 0.27 me osobne nechodila ;)
Vytvor si dva profily (2D a 3D) a v nastaveni si je pridej do 3D detection....
AtiTool ma proti RT hned tri vyhody (moje zkusenost):
- naprosto 100% prepina grafiku do 3D
- umi ve 2D podtaktovat i pameti, coz RT neumi
- ve 3D detection je Exception list, kam si nacpes vsechny *.exe soubory, pro ktery chces (nebo naopak nechces) spoustet 3D profil
AtiTool pouzij verzi 0.26, verze 0.27 me osobne nechodila ;)
Mám, ale proč nepoužívat ATI Tool, když je skoro bezchybný?
---
Já jsem X700 přetaktoval, ATI Tool v pohodě a jediná hra, kde se projevovaly artifakty byl AoE 3, kde se po třech hodinách na pušce vojáčka objevil vždy jeden vadný bodík. Jen to takhle testovat je dost time-killer :-D. Prostě kdykoliv se objeví sebemenší problém, tak to trochu snížit.
---
Já jsem X700 přetaktoval, ATI Tool v pohodě a jediná hra, kde se projevovaly artifakty byl AoE 3, kde se po třech hodinách na pušce vojáčka objevil vždy jeden vadný bodík. Jen to takhle testovat je dost time-killer :-D. Prostě kdykoliv se objeví sebemenší problém, tak to trochu snížit.
[QUOTE=husky14;103330]...[/QUOTE]
Já používám ATiTool jen na testy...na nových kartách mi to nějak nechodí...ale nevadí, při hraní si v RivaTuneru přepnu manuálně na vyšší a pak to vrátím (v poslední době mám tak málo času na hry, že mě to nijak neubíjí :)).
Já používám ATiTool jen na testy...na nových kartách mi to nějak nechodí...ale nevadí, při hraní si v RivaTuneru přepnu manuálně na vyšší a pak to vrátím (v poslední době mám tak málo času na hry, že mě to nijak neubíjí :)).
Me taky nesly ty novejsi 0.27 (nejaky Bety), tak sem zkusil starsi 0.26, kterou semmel predtim na 76GT, a uplne v pohode.... jen se nesmi pustit automaticky hledani, to mi na 88GT skakalo snad po 50MHz, takze okamzite vytuh.
Ale jinak 0.26 slape na 100% a jak sem psal, libi se mi, ze ve 2D podtaktuje i pameti, coz RT neumi ;)
Ale jinak 0.26 slape na 100% a jak sem psal, libi se mi, ze ve 2D podtaktuje i pameti, coz RT neumi ;)
Ve 2D si na NVIDIích nastavím všechno na minimum ručně, napětí to stejně nesnižuje, ne ? A na ATi mám default (což se samo podtaktuje i s napětím) a pak OC profil.
ahojte mam taky problem mam graf. kartu geforce7600 gs a chcel by som jej trocha zvysit vykon lebo mam iba zakladny cpu 400 a cpu memory 333 a neviem nakolko by som to mohol zvysit aby to fungovalo spravne procesor mam ip 4 3.40ghz ak niekto vie tak nech mi skusi pomoct
no jasne pomocou toho programu to zvladnem len mi porad ake hodnoti tam zadat aby mi to nezhorelo vies ja som iba amater
Když to přeženeš, tak ti karta neshoří, jen se ti začnou objevovat artefakty nebo ti to zamrzne a po restartu bude zas všechno v pohodě.
Hodnoty ti nikdo neřekne, musíš sám vyzkoušet, kolik konkrétně tvoje karta dokáže. Postupně zvedej frekvence a testuj.... je to zdlouhavej proces, není to tak jednoduchý, že ti tu někdo napíše "dej tam 540/450MHz" a ono ti to pojede maximálně přetaktovaný a stabilní ;)
A jestli tě zajímá, kam až se dá s kartou dostat, tak na netu jsou tisíce výsledků 3DMarků, kde každej uvádí svůj dosaženej přetakt.
Hodnoty ti nikdo neřekne, musíš sám vyzkoušet, kolik konkrétně tvoje karta dokáže. Postupně zvedej frekvence a testuj.... je to zdlouhavej proces, není to tak jednoduchý, že ti tu někdo napíše "dej tam 540/450MHz" a ono ti to pojede maximálně přetaktovaný a stabilní ;)
A jestli tě zajímá, kam až se dá s kartou dostat, tak na netu jsou tisíce výsledků 3DMarků, kde každej uvádí svůj dosaženej přetakt.