Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Prvni sestava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    Zdravim panove, doma se mi vali starej pocitac, do kteryho uz sem mi nechteji vrazet penize, tak sem se rozhod ze si postavim novej, penez ale neni nazbyt diky jinym konickum..snazil jsem se tedy neco vybrat..piste prosim nazory, navrhy co zmenit, o co sestavu doplnit-predevsim nevim jaky zdroj a grafickou kartu vybrat...na PC uz ted kvuli jeho zaostalosti hraju jenom obcas, ale ted bych si rad zahral treba COD4 nebo jiny hry..samozrejme ne na nejaky brutal efekty. O HW uz posledni 4 roky nemam prehled a nejake taktovani nebo podobne veci jsou mi take cizi..takze slitovani a rady prosim

    sestava(?):
    MB : ASUS P5K
    CPU : Intel C2D E4500
    RAM : A-DATA KIT 2x1GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA
    CHLADIC :?
    CASE : chtel jsem nechat starej bohuzel nevim co to je zac,jediny co sem nasel je ze to je MIDI velikost
    ZDROJ : ?
    GRAFIKA : ? (napadla me HD2600-nevim ale jakej model od jakyho vyrobce)
    HDD : WESTERN DIGITAL Caviar SE 80GB-pro system a programy, SATA + Seagate 7200.10 250GB UATA- pro data- ze staryho kompu

    jeste jednou predem diky za rady
    ten case bych mohl vyfotit kdyby bylo potreba..mohl bych treba i pridat pro zasmati i fotku zevnitr
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Grafika minimálne HD3850 v zdroji sa obzri po 400W OEM SeaSonicu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jestli to s tema hrama nebude moc horky tak klidne ta 2600pro postaci. HD3850 je sice skvela, ale vrazet do obcasnyho hrani 4000 nemusi byt pro kazdeho jen tak... zalezi na tobe

    jinak desku bych se priklonil spis ke gigabyte, ty levny asusky jsou takovy nemastny-neslany, ale to je spis subjektivni

    chladic rozhodne napred skusit box, neni zas tak spatny a az po vyzkouseni boxu bych se rozhodoval co dal

    jestli ma byt PC tiche, tak nejaky ten seasonic, jestli nemusi az tak moc tak nejakyho fortrona kolem 400W

    a dost podstatna otazka: bude se taktovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    a dost podstatna otazka: bude se taktovat?
    Řekl bych, že ne. WildChild píše, že taktování mu je cizí, proto si myslim, že se do toho pouštět nebude, zvlášť když už hraje jenom občas.

    Jinak k sestavě: Volil bych větší disk. Přestože píšeš, že na data budeš mít 250GB Seagata, tak 80GB na programy dneska začíná být málo... Jestli by se našly dvě stovky navíc a chtěl by si zůstat u značky a typu, tak jsem ti našel WD Caviar SE 160GB. Za 200Kč dvojnásobek místa (160GB)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten starý case použít můžeš, pokud má zdroj umístěný horizontálně nad MB. Taky by bylo dobré, aby měl dost místa na 2 disky, u některých skříní byl ten koš tak malý že dva disky byly přilepené na sobě a přehřívaly se. Jestli máš fotky, tak je sem dej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ak je 3850 drahá tak skúsil by som toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52391
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    tak zdroj sem vybral tento: SEASONIC SS-400ET
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40556
    akorat jak koukam na svuj starej zdroj...tak ten ma jeste vetrak ven ze skrine..a kdyz koukam na ten Seasonic tak ten ma vetrak shora,ale ten prece prekryje plech od skrine..to nevadi?

    a ten harddisk teda 160GB ale od Seagata kdyz uz od nich mam jeden..takze tenhle?: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46730

    to Klingacikx: to je nejak podezrele levny oproti jinym 3850 ne?v cem je hacek?

    ty fotky udelam co nejdriv
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ale to je HD3650 ten ventilátor bude presne nad chladičom procesora takže nič nebude prekryté oni ho len odfotili ventilátorom hore
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    Ahaaa a ta ma byt teda lepsi nez ta 2600?co treba oproti tyhle?:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46769

    jinak jeste jsem koukal na ty zakladovky..co tato?:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52014

    jinak tim ze to fotej vetrakem nahoru a tudiz obracene me celkem zmatly
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Výkon bude vyšší oproti HD2600 do 20% vďaka zmenšenej výrobnej technológii a zvýšeným taktom
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od WildChild Zobrazit příspěvek
    jinak jeste jsem koukal na ty zakladovky..co tato?:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52014
    A co tato?
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47670
    nebude to lepší?(stojí myslim o 80Kč víc nebo tak) a navic k čemu ti bude 5x PCI
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    deska: bral bych klasiku P35-DS3(L), pokud setrit tak P31-DS3L
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    DS3 stojí 2 237Kč, má kvalitnější napájení procesoru a rozumněji dimenzovaný chladič northbridge, ušetřit 200,- za mnohem horší desku se podle mě nevyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    NA CZC je za 2035Kč, takže je tam rozdil tak 80Kč(CZC.cz), to se tuplem nevyplatí
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    17

    tak sem se rozhod ze i kdyz postavim novej pocitac,tak tomu starymu taky nejak pomozu k lepsim vykonum...poradte prosim hlavne jaka by byla nejidealnejsi grafarna a co jinyho by jeste bylo dobry vymenit..chtel bych jeste rozsirit ramky a vymenit zdroj protoze kdyz sem na tenhle pripojil GF 6600 tak to neutahl...

    sestava:
    ZAKLADNI DESKA: ASUS A7V333 X
    PROCESOR: Sempron 3000+
    PAMET: 768 MB DDR (512+256)
    GRAFICKA KARTA: GF 4200Ti 64MB
    HARDDISKY: WD 40GB + Seagate 250GB (na tom nic menit nechci)
    ZDROJ: nejaky slaby noname (pouzil bych ten samy jako do nove sestavy-tedy Seasonic 400W)

    navrhnete prosim co s tim
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket AM3: 5 GHz na AMD !!! první v CZ+SK!
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 16:02
  2. Prvni sestava
    Od Fackin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 11:07
  3. První sestava
    Od mantisa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 08-11-2008, 13:53
  4. Prvni spusteni.
    Od HarM3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-03-2008, 23:49
  5. Sestava - prvni PC (predtim ntb)
    Od kober v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-09-2007, 19:27