Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Výměna ventilátoru u zdroje...

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    597

    Tak a máte mě tu zas s dalším dotazem(snad už se to tady neřešilo).Poslední dobou se snažím co nejvíc ztišit PC...A poslední věc která mi tu hlučí(kromě jednoho HDD,které ještě není v boxu) je zdroj...Je to obyčený 350W zdroj od EuroCase,který jsem dostal spolu s case.Časem plánuji výměnu,ale teď na to zatím nejsou finance...Takže pro klid uší alespoň vyměním ventilátor...

    Otázky jsou tedy takové...Jáký 120mm tichý ventilátor by jste mi do zdroje doporučili?Jaký průtok vzduchu ve zdroji je dostačující?

    Do oka mi zatím padla Noctua NF-P12-1300(teda jen parametry,cenu už tolik ne)...

    //teď si nejsem jistý,jestli jsem to napsal do správné sekce...dyžtak mě přesuňte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    neni ti to blby mit ve zdroje vetrak drazsi nez je cely zdroj? bud vem nejaky obycejny AC za kilo a nejaky drobny a zpomal ho, nebo hodne dobry a pritom s rozumnou cenou jsou nexus real silent - 120mm se da sehnat za 200,-

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeli
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    419

    Tahle Noctua by byla urcite nejlepsi, ale za ty penize ho rvat do EC zdroje je asi blbost. Jedine, ze az si koupis novej zdroj, tak budes mit uplatneni i pro tento fan. Jestli ti ten v EC dela tak velkej ramus tak ho vymen za neco levnejsiho, treba tohle, ja mam doma jeden ten 1500 otackovej a je docela tichej, tak tenhle s 1000ot by mel bejt good.
    Naposledy upraveno uživatelem Zeli: 27-01-2008 v 17:02 Důvod: mech13 me predbehnul...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    597

    Větrák by pak šel případně i do nového...A zdoj do šuplíku a zamknout...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    No, je to jako davat do hadroletu audio soupravu za hromadu tisic. Pokud to jeste chvili vydrzis a k tem 400,- co bys dal za Noctuu prisetris dalsich 400,-, tak uz mas nejakeho fortrona a kdyz penez bude o neco malo vic, tak se da poridil 400W OEM Seasonic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    597

    Citace Původně odesláno od tequilla Zobrazit příspěvek
    ...k tem 400,- co bys dal za Noctuu prisetris dalsich 400,-, tak uz mas nejakeho fortrona a kdyz penez bude o neco malo vic, tak se da poridil 400W OEM Seasonic...
    Když to tak vemu,tak to tak asi bude nejlepší...Takže třeba Fortron FSP400-60GLN 400W už by mohl být ok?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od ...No...Name... Zobrazit příspěvek
    Když to tak vemu,tak to tak asi bude nejlepší...Takže třeba Fortron FSP400-60GLN 400W už by mohl být ok?
    Bude urcite lepsi nez to EC a kdyz do toho nechces cpat vice, tak je to asi jedina volba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Milivoj_b
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    32

    No tak zrovna toho Fortrona (400 GLN) mám a chystám se u něj taky měnit větrák. U nového jsem byl nadšen změnou proti předchozímu zdroji, přišel mi krásně tichý, ale buď se něco časem pokazilo, nebo jsem si zvyknul... prostě je to pořád nejhlasitější součást v počítači. Uvažoval jsem o té Noctue, ale přijde mi zbytečně drahá vzhledem k ceně zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Milivoj_b Zobrazit příspěvek
    Uvažoval jsem o té Noctue, ale přijde mi zbytečně drahá vzhledem k ceně zdroje.
    Noctua je zbytecna, dej tam obyc 120fan za 100,- Kc, vytahni napajeni ven ze zdroje a zreguluj si ho pres desku....

    Ja mam ve zdroji nejakej Xilence a zregulovanej neni slyset V zatezi se rozjede spolu s ostatnima vetrakama v kompu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Milivoj_b: a jestli chces kvalitni vetrak za rozumnou cenu tak za 200,- je nexus real silent 120mm
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Milivoj_b
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    32

    Díky za tipy, dám tam PWM verzi Arctica, ty mám zatím ve skříni tři (intake, outtake a na acceleru S2 na grafice) a spokojenost. Plus jsem si vymyslel, že regulaci otáček nechám na zdroji, ale monitoring si vyvedu ven (když už má ta deska PSU Fan konektor, tak proč ho nevyužít). To ale řeším v jiném threadu, tady jsem chtěl jen upozornit, aby No Name od výměny zdroje nečekal zázraky. Fortron JE určitě tišší než EC, ale pořád je to nejhlučnější součást počítače a hlavně v noci docela otravuje. Asi bych si dneska raději přišetřil na toho Seasonica, na toho slyším jen samou chválu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ty nexuse muzu taky doporucit .. noctua je sice trocha tissi ale taky stoji dvakrat tolik co ten nexus .. a ten za ty penize odvede dobrou praci co se hluku tyce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Milivoj_b
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    32

    O víkendu jsem provedl akci větrák a chtěl bych jen uvést, co mě mělo napadnout předem, ale ověřil jsem si to až experimentálně: Pozor na to, že snížení otáček ventilátoru a množství vzduchu odčerpaného zrojem znamená také automaticky vyšší teploty ve skříni. V zátěži žádný problém, ale máte-li výstupní ventilátor pod zdrojem automaticky regulovaný jako já, můžete narazit na problém, že na nezatíženém počítači (třeba při brouzdání po netu) začnou teploty stoupat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    No, když už bych si to takhle poladil, tak bych si ten zdroj hodně hlídal... přeci jen není nic horšího, než kvůli 200Kč ohrožovat sestavu třeba za 20000Kč...

    Na druhou stanu jsem už viděl počítač, kterému z ničeho nic přestal fungovat 80mm fan ve zdroji a pár hodin (mohlo to být klidně i pár dní, nevim) jel jak se říká zcela pasivně! Jen doplním, že další fan v casu byl box na cpu. Byla to sice jen kalcelářská krysa, ale i tak. Když jsem tam přišel, tak si uživatel (přesněji uživatelka ) začala stěžovat na pomalost celého stroje... jedou hlavně na síťové aplikace a problémy se sítí si tam celkem užívali, tak nikoho nenapadlo řešit něco u pracovní stanice. Mrknul jsem do speedfanu na teploty a málem mě kleplo... položil jsem ruku na case a pochopil Teplotu neodhadnu, ale ruku jsem na něm neudržel... Jinak cpu měl v idlu 80°C! Byla to nějaká P4 na cca 1.7GHz Zdroj - viz. přiložené obrázky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 239 
Velikost: 49.7 KB 
ID: 2768   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 271 
Velikost: 55.1 KB 
ID: 2769  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    keď už spomaliť fan tak hlavne aby sa zdroj nehrial... super prípad je vtedy ak máte vo svojom PC predimenzovaný zdroj ktorý sa absolútne nehreje... ventilátor si pohode vystačí s 700 až 900 otáčkami... no ešte efektívnejšie to je ak fan v zdroji napojíte trebárz na dosku a ona si potom automaticky prispôsobí otačky podľa teploty (napr. CPU) alebo tiež to vyregulovat v speedfane...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení grafik: Výměna ventilátoru
    Od diino v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-09-2014, 09:52
  2. Výměna ventilátoru u zdroje
    Od Drizztcz v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-03-2014, 22:11
  3. Výměna ventilátorů
    Od athens v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 20:11
  4. Zdroje: Výměna ventilátoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 12-01-2010, 18:55
  5. Ventilátory: Výměna všech ventilátorů v PC
    Od ...No...Name... v sekci Chlazení
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 17:43