Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 64

Téma: Gigabyte 965P a 45nm

  1. #31
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    O.K. Díky. Hned zítra se pustím do laborování. A s tím chipsetem mě to nenapadlo.......jedu na FSB 400MHz už skoro rok (napájení v BIOSu na Normal) a žádná nestabilita. Fakt je, že jsem ho ještě neosahával. Ale spíš to bude chtít jak říkáš krapánek přidat V na CPU. Vyzkouším, uvidím, napíšu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak ráno mi to nedalo a zkusil jsem přidat 0,1V na "FSB OverVoltage Control". FSB jsem nechal na auto (deska si ji nastaví podle potřeby CPU na 333MHz), násobič je teda na 9 a děličku jsem dal na 2,5 (RAM na 833MHz)-schválně co to udělá. Přidal jsem RAMkám tak, že teď mají 2,1V s časováním 4-4-4-12 a ejhle, ono to funguje. Vcore je na "Normal" (dává si 1,14-1,20V podle potřeby). Odpoledne zkusím, kam dostanu ten procák. Vypadá to, že ty děličky budou fungovat a tím se mi otevřou další OC obzory.
    __________________________________________________ __________________________________________________ _____________
    EDIT:Tak pozor!....hlavně pro Mecha
    Co jsem zjistil a co je dost nemilé......po osazení téhle desky (GA-965P-DS4) procesorem E8400 (45nm) nedokáže žádný program zobrazit poměr DRAM:FSB a rychlost pamětí, resp. na jaké frekvenci jedou.

    Prvně jsem myslel, že mám něco špatně nastaveno v OSD panelu Everestu. Když jsem ale zkusil i CPU-Z a Sandru, tak mně přešel humor.
    Pak jsem si ještě říkal, jestli to není tím, že mám flashlý BIOS F11G, který je na stránkách GigaByte pouze u rev.3.3, tak jsem si stáhnul F11F (poslední ofiko pro rev.1.0), přeflešoval, ale pořád je to stejný.
    Jediné, kde je vidět, jakou fr. mám pro RAM nastavenou je BIOS, takže jakékoli ověření frekvence při OC je pasé.

    ...Everest OSD

    Můžu věřit alespoň tomu BIOSu, když mi Sandra dokonce ukazuje 667MHz i když vím, že jsem si v BIOSu nastavil 333MHz FSB x 2,5 = 833MHz???

    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 05-04-2008 v 18:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak pokud se jedna jen o detekci frekvence, nijak bych to nehrotil... zazraky po tom zase chtit nemuzes. uz tak mas z te desky uzitku vic nez dost, zvlada drzet krok s novou generaci, a to se jen tak nevidi... nejaky to klopytnuti se ji imho da odpustit. treba to popravy novy bios. jestli to projde memtestem a orthosem, nechal bych to byt... ty vis kolik RAM jedou a to staci ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Díky za uklidnění. To jo. Stačí, ale jsem z toho nervózní, když ve Vin nevidím, kolik mi jedou Dostal jsem je na 1066 MHz CL5 při 2,27V a to je mi podezřelý.
    Nevím, jestli je to to pravé, ale v Everestu jsem použil nástroj Cache & Memory Benchmark a tenhle přehled jsem z toho vypotil.
    Udělal jsem si ho proto, abych zjistil, jestli opravdu to, co si v BIOSu nastavím funguje a že si deska nedělá co chce, když teď nemám žádnou zpětnou kontrolu.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 06-04-2008 v 00:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    tak dnes si du pro E8200 a prkno mam to same a taky v revizi 1 tak uvidime kdyz tak napisu jestli sem si vytrhal vlasy nebo to jede

    myslim ze by nemel byt problem s FSB tyhle prkynka tak v klidu FSB 1700-1800 treba tady mate odeme par screenu a FSB 1600 = 3,2HGz E6400 no problem http://www.biohazard.borec.cz/screenshots.html
    Naposledy upraveno uživatelem B!OH@zArd: 11-04-2008 v 15:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    takze nejdrive jsem osadil CPU na MB s biosem F11f, nerozjelo se to furt restart restrat ... tak jsem resetl c-mos uz se to jak tak rozbehlo ale v biosu nenuzu nic nastavit, kdyz neco nastavim a dam save and exit tak to zas resetuje dookolo, zkousel jsem pridat napeti jak ram tak cpu v chipsetu ale stejne nic ... pak jsem doghledal na netu http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php novy biosy na nase prkna, F11h ale ten stejne nevyresil problem ... ale tak jsem to nechal na default a ze naky cas s tim poziju nez vydaj novy vychytalejsi bios, vecir jsem tedy vypnul PC rano zapnu a zas reset reset reset ... asi jsem se trosku nasral a dnes si koupim prkno s X38 at mesic nezeru ...,taze z toho vyplyva ze musite mit stesti aby jste nove procesory E8x00 rozbehali na starych prknech ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    A co takhle si přádně projít BIOS a popřemýšlet, jak je to potřeba nastavit?
    Je divný, že ti to takhle kraví. Na něco jsi musel zapomenout.
    P.S. BIOS F11h? Na desku s 965P-DS4? Kde jsi to splašil a co na to říkají stránky desky GIgaBytu?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-04-2008 v 10:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    A co takhle si přádně projít BIOS a popřemýšlet, jak je to potřeba nastavit?
    Je divný, že ti to takhle kraví. Na něco jsi musel zapomenout.
    P.S. BIOS F11h? Na desku s 965P-DS4? Kde jsi to splašil a co na to říkají stránky desky GIgaBytu?
    ne na strankach gigabytu viz muj odzak v predesle quote tam klikni a hned prvni odkaz mas na Neue gigabyte bios tam to maj vzdy prvni no ale nasral jsem se, muj bios znam naspamet takze vim co mam kde nastavovat ale stejne to nejde, uz sem max vytocenej a PC uz je rozebranej uz sem objednal GB X38-DS4 tak to snad pojede du hodit tu moji P965-DS4 do aukce
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od B!OH@zArd Zobrazit příspěvek
    ne na strankach gigabytu viz muj odzak v predesle quote tam klikni a hned prvni odkaz mas na Neue gigabyte bios tam to maj vzdy prvni
    Jo, paráda. Mně to na ty stránky z práce dopoledne nechtělo pustit, tak to teď hned vyzkouším.

    Citace Původně odesláno od B!OH@zArd Zobrazit příspěvek
    nasral jsem se, muj bios znam naspamet takze vim co mam kde nastavovat ale stejne to nejde, uz sem max vytocenej a PC uz je rozebranej uz sem objednal GB X38-DS4 tak to snad pojede du hodit tu moji P965-DS4 do aukce
    Tak to sorry. Připadlo mi to, že jsi jeden z těch typů, co nemají trpělivost ani chuť něco zkoušet a radši rovnou vyhodí x tisíc, než aby se trochu posnažili. Je to fakt divný, že jednomu to chodí a druhýmu ne. Ale teď už nikdo nezjistí proč. Nevadí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak jak to sleduju (Mechu), tak nám Gigabyte předvedl pěknou opičárnu s tou podporou 45nm procesorů na čipsetu 965P. Co? BIOSy po měsíci stáhl a podporu taky. Tak to jim zase jednou něco nevyšlo. Co je horší (nebo možná lepší) vyzkoušel jsem to na vlastní kůži, teda desce a páč to fakt nefungovalo (CPU jel v pohodě, ale deska pak nepovolila jinou děličku pro RAM, než 1:2), musel jsem chtě nechtě investovat do P35. Nejsi moc zklamaný?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 26-04-2008 v 10:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    moc super to neni... ale kdyz se podivas poradne na vsechny desky, tak zjistis ze ten bios stahli jen u revize 1 - u revize 2 a 3.3 porad jsou, takze moje DS3P je porad ve hre
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Hups. Máš pravdu. Toho jsem si nevšiml. Tak jedna nula pro tebe a já měl smolíka. Nevadí. Bavilo mně to. Tak jestli si 45nm pořídíš, tak pisni. Zajímalo by mně, jak by ti to chodilo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak se mi tu valela E7200ka... tak jsem si ju tam hodil jelo to... bohuzel jsem mel minimum casu, takze zadny s**ni s mladou pani, vysledek v priloze

    ted pujde do mladsi sestricky EP35-DS3P a povali ke svojemu majitelovi
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3600.PNG 
Zobrazení: 155 
Velikost: 532.0 KB 
ID: 4960  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    3,6GHz na 1,2V je pěkná práce

    Ten F6G je poslední BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jj, F6G je posledni beta, ani nema podporovat E7200

    v biosu bylo 1.25V, v zatezi to spadlo na 1.2

    moc jsem si s tim nehral...
    1) vrazil sem tam procesor, rozjelo se to
    2) pred bootem systemu sem dal 3.1GHz, 1.2V, jelo to
    3) jeste pred bootem 3.6GHz 1.225V, konecne boot OS, po dvou sekundach orthosu error
    4) reset, pridal jsem na 1.25V, nabootoval, vsechno testnul, vypnul, vytahnul procesor...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Gigabyte 965P DS3 se moc hřeje?
    Od billy_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 11:42
  2. 4GB RAM na Gigabyte GA-965P-DS4
    Od Morfeuss v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 10:42
  3. Gigabyte 775 965p-ds4
    Od Vasek1980 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-01-2007, 15:18