Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 64

Téma: Gigabyte 965P a 45nm

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak se na me konecne GB usmal a vydal bios s podporou 45nm CPU

    F6g 2008/01/24 (965P-DS3P rev 3.3)
    1) beta bios
    2) Enable 45nm CPU with non official support, due to Intel having no official guarantee for 45nm CPUs on non-3 series chipsets


    nema nekdo prakticke zkusenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Čauky Mechu!
    Se dívám, jakou máš radost. Sdílím ji s tebou, neb mám skoro stejnou MB (DS4 rev.1.0 BIOS F10). Víš co by mně zajímalo? Přemýšlím, že vyměním moje C2D E6300 za něco výkonnějšího (např. E8200, E8400). Díval jsem se, že GB už 45nm technologii oficiálně podpořili na těchto deskách ( http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2288 ), ale v čem nemám jasno, jak to je s FSB. Moje deska má FSB 1066MHz a ty nové CPU jedou na 1333MHz. Jak to vlastně funguje? Já jen vím, že kdy si nastavímv BIOSu FSB 450MHz, tak x7=3.15GHz pro CPU a krát např. 2=900MHz pro paměti. Těch 1066 mi pořád není jasný, k čemu se to vztahuje. Ď.
    __________________________________________________ ________________________________________
    P.S.Teď se dívám, že výkonnější E8400 má být levnější, než E8200.......proč? Ono stejně je ještě asi neseženu. http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...cr_pagesize=11
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 17-03-2008 v 11:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    FSB se nasobi ctyrmi je quad-pumped nebo tak neco (podobne jako pameti DDR dvakrat), takze v biosu nastavujes 200, 266 a udavana efektivni frekvence je 800, 1066...

    ty mas navic jeste prvni revizi, ta FSB 1333 nepodporuje, takze pokud to chapu spravne z toho support listu, tak se ti CPU rozjede na 1066 a ty ho na tovarni frekvenci budes muset dotocit
    1333 oficialne podporuje jen revize 3.3
    takze ty na desce, ktera ma podporovat 1066MHz 65nm modely budes tocit 1333 45nm model

    usmevny na tom support listu je, ze 1333 65nm modely ta deska udajne nepodporuje vubec, ale 45nm si muzes dotaktovat

    rozhodne bych doporucoval nakoupit pres e-shop a poradne otestovat jak ti to pojede, precijen na neco takovyho ten chipset nebyl stavene pripomina mi to zlaty casy 440BXka, ktery puvodne taky bylo pro P2 a nektery slotovy P3, ale daly se na tom provozovat a tocit P3 az ho haleluja
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    E8200 je na dražší jen na CZC, a to proto že mají bordel v ceníku.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1

    //EDIT: Ano, mluvou Intelu je tvých 450FSB vlastně 1800...4GHz je ambiciózní meta i na 45nm, ale není to tak neobvyklé. Ale 3,6GHz s ještě rozumným napětím by neměl být problém i pro méně povedený kousek.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 17-03-2008 v 15:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To Mech: Ty brďo.......když to hodím do kalkulačky, tak to by bylo brutální taktováníčko..... To přeci není problém.....dám FSB 333MHz x 4 = 1333MHz a CPU 333x9 (multiplier E8400)=3GHz a RAM 333 x 2,5= cca mých 800 MHz (832). Je to tak? A co když dám FSB nad 450? To jako půjde nad 4GHz? To by byl fakt dobrej mazec. A při 45nm technologii by taky moc netopil....... Jestli se v něčem pletu, tak mně prosím Tě oprav.

    To elpsycho: Dík za upozornění. Ještě jsem po eshopech moc nepátral. Ale dobře to vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    za predpokladu ze to ta deska spravne pokouse, ano

    jen detajl ze na 4GHz uz asi bude trochu topit i tech 45nm (ale rozhodne min nez 65nm)... nekdo (husky14?) tu ma 3,6GHz na defaultnich 1,2V
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    mám zkušenost s dotaktováním 965-ds3 na fsb rate 1333 pěkně blbou - v rozmezí 1300-1500 nechce vůbec naběhnout ať čaruju s násobičem, děličkou... na 1600 a výš v pohodě - úplně stejné nastavení jen jiné fsb cpu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To Mech13: Takže myslíš, že když to deska zvládne, bude E8400 dobrá volba?

    To s.skull: Hm....divný. Já dal teď FSB 333MHz (4x333 je potřebných 1333MHz) CPU 333x7=2,33GHz a RAM 333x2,5=833MHz a pohoda džez. Co máš za BIOS? Vím, že na F6 mi blbla dělička pro paměti. Nic jinýho než 2 to nepobralo.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 18-03-2008 v 00:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ted mas velmi podarene kousek E6300, jestli ti deska da FSB pres 500 stabilne tak muzes uvazovat i o E8200 - neni tak popularni, protoze na 4GHz potrebuejs FSB 500 - a na to clovek musi mit stesti, ne kazda deska to zvlada... takze si se soucasnym E6300 over kam se dostanes (s nasobicem 6, projistotu natoc nejake vetrak at fouka na chipset) a uvidis
    veznes z e-shopu, potestujes a v pripade uspechu poreferujes a nechas si ho sice si oproti 3,25GHz ted nejak zazracne nepomuzes, ale pujde to lip taktovat a min topit...investice je na tobe

    ad bios - me zase s posledni beta nefunguje delicka 2x, ostatni jedou je to o tom pohrat si s tim a znat svuj kousek co umi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Uf, ahoj!
    Konečně jsem se sem dostal. Je to o tom, že teď to moje kůzlátko E6300 mám stabilně při FSB 400MHz (CPU 2,8 GHz tj.OC +50%) a RAMky nehoním.........ty si jedou na svých 800MHz, CL4. Když pařím Crysis, tak ho dám na 3GHz (tj. OC +60%) a RAM 860 MHz. Jenže mi ho je tak trošku líto. Nevím, jestli mu tím neubližuju. Teploty jader sice mám i při dlouhodobé zátěži pod 50°C, ale kdybych jel na FSB 400MHz s E8400, tak jedu na 3,6GHz (tj.OC +20%). -Nevím, jaký fr. zvládá deska......víc, jak 465MHz FSB jsem nedával, ale i tak by to bylo maso....4,2GHz (tj.OC +40%) .
    Takže jedno je jasný.........při menším "trápení" CPU dostanu daleko vyšší výkon. (a to nemluivím o větší cache)
    Ale co mi není jasný........
    1.jak moc se vlastně ten výkon projeví a kde?
    2.Není už lepší koupit C2Q Q6600 za podobný peníz?
    3.Je lepší vyšší frekvence dvou jader (L2 6MB), nebo nižšší čtyř (L2 8MB)?
    __________________________________________________ ____________________________________
    Kua..... už jsem dost OT Tohle jsou základní desky.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 20-03-2008 v 09:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jen detajl ze na 4GHz uz asi bude trochu topit i tech 45nm (ale rozhodne min nez 65nm)... nekdo (husky14?) tu ma 3,6GHz na defaultnich 1,2V
    Jj a staci mi to.... FSB500 jsem uprimne ani nezkousel, nemam nejak potrebu mit 4GHz, tahle meta me nechava uplne chladnym. A SuperPI stejne moc nehraju
    Imho 3,6GHz staci na cokoliv a (pro me) lepsi jsou ty def. volty

    @fanynek: tak VGA jsme nejak doladili, tak jedem dal.... co udelame s tim tvym CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    1) vysoka frekvence hlavne u videa, komprimace, mozna kousek start systemu... proste na procesor se cekat nebude, ale na RAM a pevny disk, ve hrach na garfiku (to se ale uz ted nejspis neceka na tu pretocenou 6300)
    2 a 3) zalezi na pouziti, nekde je lepsi to, jinde ono...

    jestli pretoceny CPU drzis do 50 stupnu, tak mu to dela imho lip nez 65 stupnu nepretocenymu...

    klidne si zjisti max FSB desky. nasobic hod na 6, pojisti se na Vcoer ze nenarazis u procesoru, delicku na 2x a toc co to pujde
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    .....tak VGA jsme nejak doladili, tak jedem dal.... co udelame s tim tvym CPU?
    Jj. Za tu grafiku jsem fakt vděčnej. Pořád kochám se těma teplotama. Vyndal jsem ještě vzadu krytky pro PCI device a teplota šla na všem ještě o 2°C dolů.
    S tím CPU nevím. Jak jsem zjistil tak FSB procesoru 1066MHz, nebo 1333MHz mně trápit nemusí, tak teď je to spíš o penězích.

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ....klidne si zjisti max FSB desky. nasobic hod na 6, pojisti se na Vcoer ze nenarazis u procesoru, delicku na 2x a toc co to pujde
    Díky za pomoc!
    Není ale "škoda" zase trápit chipset vysokýma teplotama při FSB k 500MHz? Myslím, že 400-450MHz by mohlo bohatě stačit. Viz Husky. Nejsem si jistý, jestli bych tu teplotu desky uhlídal. Sice mi Everest ukazuje nějakou "Teplotu desky" (33°C), ale nevím, jestli je to přímo chipset. Při FSB 445 pojedu v pohodě na 4GHz a to je slušnej nářez.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 20-03-2008 v 10:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Při FSB 445 pojedu v pohodě na 4GHz a to je slušnej nářez.
    S E8400 jo, ale pro ty 4GHz stejne uz budes asi muset overvoltovat.... ale s tvym chladicem to nebude proble

    Horsi je, kde ted E8400 sehnat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Horsi je, kde ted E8400 sehnat
    Tady tohle psal elpsycho:
    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    E8200 je na dražší jen na CZC, a to proto že mají bordel v ceníku.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
    ......měli tam i E8400 (jestli jsem se dobře díval).
    P.S. Teď jsem zjistil, že mám možnost vyměnit moje E6300 za E4400. Asi hovadina. Co?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Gigabyte 965P DS3 se moc hřeje?
    Od billy_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 11:42
  2. 4GB RAM na Gigabyte GA-965P-DS4
    Od Morfeuss v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 10:42
  3. Gigabyte 775 965p-ds4
    Od Vasek1980 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-01-2007, 15:18