Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: Spuštění PC jen s určitou pravděpodobností

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    23

    Tak mi to ještě nedalo, vzal jsem multimetr a naměřil trochu jiný hodnoty než vnitřní čidla na desce:
    12,83 12,95
    4,91 4,84
    3,26 3,25
    Vypadá to, že s tou 5V větví to nebude tak hrozný. Trochu horší je to s 12V, ale jestli se nepletu, tak napětí pro CPU se bere z 5V větve (alespoň myslím). Tak nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Vlastaaa Zobrazit příspěvek
    Tak reset CMOS jsem udělal, leč bez úspěchu. Zkusím teda někde sehnat na vyzkoušení kvalinější zdroj...
    Dá se použít zdroj, co děsně píská?
    Pískat mohou špatně zalité cívky, což sice na funkci vliv mít nemusí .... ale kdo ví. Raději bych nepoužil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    23

    Tak jsem vyzkoušel PC s jiným zdrojem, sice taky 300W, ale schopným dodávat větší proudy.
    A výsledek? Stejnej !!!
    Já už vážně nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Jak to vypadá ( je to zřejmé ) tak problem je v něčem jinem. Jestli máš možnos, tak zkus jinou desku. Ta většinou bývá zdrojem všech problemu. Popř. kabel k disku nebo samotný disk. Starší PC mělo problem se spuštěním a házel hlášku že disk je v prčicích. Vždy zaručene pomohlo silné pohlazení z vrchu do bendy. a pak se rozjel. vyhrabal jsem starej disk, vyměnil a pohoda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Podivej se jeste na pameti, jestli nemas v BIOSu nastaveno Host Clock+33 MHz to by pri FSB 133MHz davalo 166MHZ pro pameti. Nebo jeste vyzkousej pameti jednotlive.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Jestli zvedas frekvenci procesoru skrz FSB, jsou s tim propojeny frekvence, obcas, dalsich sbernic, zkontroluj, jestli na PCI sbernici je 33Mhz, na AGP tusim 66Mhz a PCIe 100Mhz. Tak by taky mohla byt chybicka. Tahle zprazeni byvaji castou chybou, kterou overclockeri prehlizeji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    23

    Tak díky všem za jejich rady, leč má milovaná destička mě po návratu z víkndového odpočinku přivítala BIOS ROM checksum errorem. Naštěstí najel alespoň BootBlock, takže je tu naděje na přehrátí BIOSu. Leč při pokusu o přehrátí BIOSu mi hlásí unknown flash type
    Nemáte někdo taky deku K7VZA, třeba i nefunkční?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    23

    Dnes se mi po notné dávce úsilí a za pomocí BootBlocku a Toho nad námi podařilo desku zpět oživit Sice jen s FSB100, ale teď už jsem vděčnej alespoň za to, že vůbec jede. Asi s tím už nic nenadělám. Ještě jednou dík všem ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    a nepožíváš náhodou paměti s frekvencí na 100Mhz a ne 133mhz ?
    já tenhle problém měl v práci a výměnou modulů jsem ji pomohl a PC teď běhá na 133Mhz
    tak nevím mno..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    23

    Používám 133MHz paměti.
    P.S. Dřív jsem měl i několik 100MHz modulů, a všechny byly schopný bez problémů jet i na 133MHz (jde nastavit různá frekvence pro FSB a paměti; testováno MemTestem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Vypadá to, že s tou 5V větví to nebude tak hrozný. Trochu horší je to s 12V, ale jestli se nepletu, tak napětí pro CPU se bere z 5V větve (alespoň myslím). Tak nevím.
    Ale ja vim. Merit napeti multimetrem je totiz u spinaneho zdroje naprosto a totalne k nicemu. Vzdy je treba pouzit osciloskop a sledovat spicky. Treba takto:



    A to proto, ze dulezity je jen jak velky zvlneni se na vetvich deje. Do 50mV pro 3,3 a 5V vetve pravi norma a do 100mV pro 12V vetvi. Pri max. zatezi, samo, CPU-burn - Prime...

    Jinak K7VZA jsou desky proslule spatnymi kondiky - pokud nekoupis recapovanou, tak ti stejne zemre jako ta, co mas a umira. Sorry, Spatne kondiky, no.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    A ten druhý zdroj čo si použil je čo zač? Ja som mal tiež ten problém a skontroloval som zdroj. Odobral som jeden disk a teraz nemám s tým žiaden problém. Ide ako hodinky.(v zdroji som chybu nemal, len bol preťažený)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Nefro Zobrazit příspěvek
    A ten druhý zdroj čo si použil je čo zač? Ja som mal tiež ten problém a skontroloval som zdroj. Odobral som jeden disk a teraz nemám s tým žiaden problém. Ide ako hodinky.(v zdroji som chybu nemal, len bol preťažený)
    A čo si tam mal za zdroj predpokladám že to bol KME alebo niečo z tej cenovej triedy
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Delux 300W
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Nefro Zobrazit příspěvek
    Delux 300W
    Však vravím, že to je nejaká šunka.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. automatické spuštění VHD
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-05-2011, 16:49
  2. spuštění programů z ftp
    Od komiktom v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-08-2010, 00:18
  3. První spuštení
    Od yuna2424 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-02-2010, 21:28
  4. Samovolné spuštění pc
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-08-2009, 21:23
  5. Windows XP: Tabulka spuštění
    Od billy_86 v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-07-2009, 17:48