reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 30" Dell UltraSharp 3008WFP

radekhulan (215)|30.1.2008 22:47
Myslím, že po dlouhé době je tu skutečná bomba v LCD monitorech, a to Dell UltraSharp 3008WFP. Osobně jsem si jej objednal trošku "naslepo" (recenzí zatím moc není, zato jsou 100% pozitivní, a to samé platí o uživatelských zkušenostech), ale prostě tento skvost si recenzi zaslouží. 3008WFP panel v řadě ohledů nemá konkurenci, ať už je to podpora AdobeRGB, hardwarový re/upsample (unikát na 30") či neuvěřitelné množství portů, od D-Sub, přes 2x DVI s HDCP, HDMI, S-Video až po DisplayPort.

http://accessories.us.dell.com/sna/products/Monitors/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&cs=19&sku=223-4890

Intri (3490)|31.1.2008 00:09
Za 40 tisíc. Kdo dá víc? Článek by to mohl být zajímavý, ale prakticky přínosný už určitě ne. Jestli by si 10 čtenářů toho článků po přečtení takový panel s takovou cenou koupilo, bylo by to moc.
radekhulan (215)|31.1.2008 00:25
Já jsem jej objednal s 3 roky premium NBD zárukou za 32.800 Kč (+DPH), což není tak moc (na to, co nabízí). Garance zahrnuje i bezplatnou výměnu v případě jediného svítícího bodu, po celé 3 roky.
Intri (3490)|31.1.2008 00:39
Rozhodně je to víc, než je drtivá většina ochotna zaplatit. Nehledě na to, že pro takovou zobrazovací plochu člověk musí mít další výbavu, nejen počítačovou.
Mali (3)|20.2.2008 12:41
[QUOTE=Intri;85858]Nehledě na to, že pro takovou zobrazovací plochu člověk musí mít další výbavu, nejen počítačovou.[/QUOTE]

Prave ze ne. Je videt, ze ses na to ani nekoukl a udelal sis postoj na zaklade nakejch predsudku.

Tenhle monitor totiz obsahuje hardwarovej chip, kterej je schopnej prepocitavat obraz do rozliseni monitoru. Takze tam muzes pustit mnohem mensi rozliseni, ktere vysledne bude vypadat fantasticky. A ani nepotrebujes nakou strasne vykonou sestavu... na dobre hry ti poslouzi i RD38xx nebo GF88xx


[QUOTE=Intri;85858]Rozhodně je to víc, než je drtivá většina ochotna zaplatit.[/QUOTE]
Drtiva vetsina je docela srandovni pojem na HW foru =) Copak nevis, ze tuneri, overclockeri a proste ti, co navstevuji podobne weby a fora tvori drtivou mensinu zakazniku IT? Je fakt ze spousta z nich to dela protoze nema prostredy na takovehle monstra, takze hledaji dobry pomer, ale mezi nima je i dost lidi, kteri penize maji ( at uz rodice, prace, fondy ;D ) a hledaji "DA BEST".

Ale souhlas. 40 klacku je pomerne hodne velka investice. V tomhle pripade bych ale rekl ze se docela vyplati. Zaruka a servis je nadstandartni, a produkt skvely, takze...
radekhulan (215)|20.2.2008 21:37
Bearder (5)|19.6.2008 12:36
Konečně se tenhle kousek dostává i do normálních obchodů.
Problém je že cena je stále neúnosná.
(min 42 000)
v anglii sem ho našel i s dovozem za 32 000 což už je to co jsem hledal ale otázka zní jestli když si ho nechám přes Ebay poslat do česka jakým stylem bude funguovat reklamace zase v česku (přece to nebudu posílat týpkovy z Ebay do Anglie zpět)

Může mi někdo říct jak to probíhá? :) děkuji mockrát.

Samozřejmě kdyby se tu našel člověk který mi ho může prodat za 32klacků v čechách (nějaký Dell partner) tak se bránit nebudu :)
eoff (5)|6.8.2008 12:57
Intri: Já nevim jak si na to přišel, že by to nebyla přínosná recenze, nebo jak si dokonce přišel na to že by si ho koupilo max. 10 lidí. Podle mě akorát hádáš stylem "podle sebe soudím tebe", ale přece o to kolik lidí so to koupí ani tak nejde! Já třeba uvažuju o nějakým dražším panelu, za 40tis (ani 30) ne, ale časem klesne cena i u tohohle a i když si ho zrovna teď nepoběžím koupit, rád bych si přečet recenzi a pak ho případně zařadil na svůj wish-list :-)

před pár měsíci sem četl podobnej názor, někdo psal u 24" onitoru (tady na SWH), v diskuzi "proč tady recenzujou takhle velký monitory když na ně stejně nikdo nemá" (a není to tak dlouho, evidentně na to neměl akorát autor příspěvku), tohle sou takový trošku krátkozraký názory.
balabenka (1)|22.9.2008 23:31
Tak jsem take neodolal a objednal...:)
Driv jsem mel HP LP3065 a byla to katastrofa - po tydnu jsem ho vratil, od te doby se sice objevilo jeste nekolik podobne levnych tricitek ale radeji si priplatim za (doufam) vyrazne lepsi Dell - snad do 14 dnu se sam presvedcim zda jsem udelal dodre...
Intri (3490)|22.9.2008 23:57
[QUOTE=Mali;92562]Prave ze ne. Je videt, ze ses na to ani nekoukl a udelal sis postoj na zaklade nakejch predsudku.

Tenhle monitor totiz obsahuje hardwarovej chip, kterej je schopnej prepocitavat obraz do rozliseni monitoru. Takze tam muzes pustit mnohem mensi rozliseni, ktere vysledne bude vypadat fantasticky. A ani nepotrebujes nakou strasne vykonou sestavu... na dobre hry ti poslouzi i RD38xx nebo GF88xx.[/QUOTE]

Tohle jsem zrovna nemyslel, proto ten dodatek o "nepočítačové" výbavě. Žádné předsudky, já bych takový monitor taky rád.:-) 30" monitor ale určitě není vhodné položit na stůl velikosti 1,5x0,75m, je zapotřebí dost velký stůl, na který se tak velký monitor nejen vejde, ale zároveň poskytne dostatečnou ( a stále pohodlnou ) vzdálenost od obrazovky. Takový stůl taky není v úplně každé kanceláři či každém pokoji. Pro mnohé by to tak znamenalo další výdaj peněz navíc.

[QUOTE=eoff;149042]Intri: Já nevim jak si na to přišel, že by to nebyla přínosná recenze, nebo jak si dokonce přišel na to že by si ho koupilo max. 10 lidí. Podle mě akorát hádáš stylem "podle sebe soudím tebe", ale přece o to kolik lidí so to koupí ani tak nejde! Já třeba uvažuju o nějakým dražším panelu, za 40tis (ani 30) ne, ale časem klesne cena i u tohohle a i když si ho zrovna teď nepoběžím koupit, rád bych si přečet recenzi a pak ho případně zařadil na svůj wish-list :-)

před pár měsíci sem četl podobnej názor, někdo psal u 24" onitoru (tady na SWH), v diskuzi "proč tady recenzujou takhle velký monitory když na ně stejně nikdo nemá" (a není to tak dlouho, evidentně na to neměl akorát autor příspěvku), tohle sou takový trošku krátkozraký názory.[/QUOTE]

Protože daleko přínosnější bude, když SHW místo recenze takového monstra raději zrecenzuje něco, co bude bližší mnohem širší veřejnosti. Napsal jsem to jednoduše proto, že si myslím, že úsilí na psaní recenze takovéhoto zboží nebude až tak dobře vynaložené. Pokud ta recenze tady vyjde, milerád si ji přečtu, ale osobně bych si raději přečetl recenzi na nějaký 24" model, nebo když už třicítky, tak rovnou nějaký větší test a srovnat jich víc.
Maxtor (321)|23.9.2008 00:23
Presne jak bylo receno.. to, ze na to nemas ty, neznamena, ze na to nemaji jini..
Sam ybch rekl jen to, ze tenhle displej KONECNE prisel.. take zadam recenzi.. vyborny navrh na test..
Kazdy DAW priznivec na takkovehle veci jen ceka.. podobne zbozi potom hold tyhle prachy stoji.. neni to zadna zavratna castka.. 30" za 40k je naprosto v pohode.. nevim co resite..
speedsnail (4876)|23.9.2008 00:47
Pokud je podobně vybavené (vstupy, ergonomie) 24" LCD za 12k (HP2475 s H-IPS panelem), tak mě teda přijde 40k za 30" hodně předražené.

Jinak jestli si dobře pamatuju, tak ho "ten jehož jméno se nevyslovuje" (pro neznalé - Radeček Hulánků) do 14 dnů od koupě vrátil a usedl za svůj předchozí HP LP2465.. takže si udělejte obrázek sami.
Maxtor (321)|23.9.2008 00:56
To je msice mozne, ale HW resample se stale objevuje jen vyjimecne a mezi 30" panely, jde porad o dobry kousek.. minimalne v testu bych jej videt chtel.. Adobe RGB taky vubec neni na skodu.. :)
Tenhle kus je jiz nejakou dobu stredem diskusi na CDR, CC, tady, i spouste jinych webu.. a co si budem nalhavat, v testech panelu je zatim SVH v CR nejdale..
Co se toho DELLu tyce, mluvi se o 98% Adobe gamutu, mluvi se o dvou revizich, kdy prvni mela blbe vyresenou lampu, mluvi se o nedosedajicim ramecku na displej, nebo napr. o tom, ze topi jako blazen..

Chtelo by to opravdu otestovat.. jsem tedy jedine pro.. co je na nem super, je moznost si i luxusne zahrat.. presne polovine nativniho (kdy neni aktivovana interpolace, pouze se vse zdvojuje v ramci poctu pixelu) odpovida rozliseni 1.280x800, coz je i pro pomale stroje naprosty luxus na takovouhle plochu a to samozrejme bez jakychkoli vad, proste v plne ostrosti..
luckykucky (1)|28.10.2008 14:16
Ahoj píšeš o nedosedajícím rámečku na display. také jsem si tento monitor pořídil za dobrou cenu, ale v horních rozích a vubec nahoře mi pruží zobrazovací panel, tudíž není 100procentně ukotven v rámečku. Ono to asi nijak nevadí, ale monitor za tak velké peníze bych asi chtěl mít tip ťop. takže nevím jestli je to na reklamaci. Jinak zatím spokojenost...