Procesor na desku ECS K7S5A
Zdravím všechny,
stavím počítač pro ml.bratra na internet a nějaký starší hry,sehnal jsem tuhle zákl.desku.Jenom nevím,jakej procesor bych tam měl dát.Všude se píše něco jiného-někdo píše,že tam vsadil i athlona 2600+ thoroughbred,nevím,jestli tomu mám věřit.Mohli byste mi s tím pomoci,byl bych moc rád,děkuji
stavím počítač pro ml.bratra na internet a nějaký starší hry,sehnal jsem tuhle zákl.desku.Jenom nevím,jakej procesor bych tam měl dát.Všude se píše něco jiného-někdo píše,že tam vsadil i athlona 2600+ thoroughbred,nevím,jestli tomu mám věřit.Mohli byste mi s tím pomoci,byl bych moc rád,děkuji
Oficiální CPU support list pro desku:
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=192&MenuID=69&LanID=0
Já v ní provozoval Duron 1600 Applebred. IMHO sežere všechny Athlony/Durony do 256KB cache a 133MHz FSB. Šílené neoficiální Cheepo BIOSy sice umožňovaly nastavovat FSB až do 166, ale s tím nikdo vživotě nenabootoval.
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=192&MenuID=69&LanID=0
Já v ní provozoval Duron 1600 Applebred. IMHO sežere všechny Athlony/Durony do 256KB cache a 133MHz FSB. Šílené neoficiální Cheepo BIOSy sice umožňovaly nastavovat FSB až do 166, ale s tím nikdo vživotě nenabootoval.
[QUOTE=Bartos.mirek;86097]Zdravím všechny,
stavím počítač pro ml.bratra na internet a nějaký starší hry,sehnal jsem tuhle zákl.desku.Jenom nevím,jakej procesor bych tam měl dát.Všude se píše něco jiného-někdo píše,že tam vsadil i athlona 2600+ thoroughbred,nevím,jestli tomu mám věřit.Mohli byste mi s tím pomoci,byl bych moc rád,děkuji[/QUOTE]
do toho muzes dat i athlon Xp 2600+ s 512kb L2 a pujde uplne v úpohode...kamos ma uplne to sami...
stavím počítač pro ml.bratra na internet a nějaký starší hry,sehnal jsem tuhle zákl.desku.Jenom nevím,jakej procesor bych tam měl dát.Všude se píše něco jiného-někdo píše,že tam vsadil i athlona 2600+ thoroughbred,nevím,jestli tomu mám věřit.Mohli byste mi s tím pomoci,byl bych moc rád,děkuji[/QUOTE]
do toho muzes dat i athlon Xp 2600+ s 512kb L2 a pujde uplne v úpohode...kamos ma uplne to sami...
Deska sice umí rozjet i Bartona, ale 166 MHz FSB umí jen neoficiálně, takže doporučuji nějaký t-bred se 133 MHz FSB, na starší hry to bohatě stačí.
Semprony maji FSB 166 MHz, takže ne, neumí, rozhodně ne oficiálně. Pokud bude Sempron fungovat, tak pojede na nižší frekvenci.
Uz to tu bylo receno. Deska oficialne podporuje jen 133 (266) fsb. Takze je mozne ze ten procesor pojede jen na 133*11.5=1530Mhz. Pokus se domluvit týden na vyzkoušení, koupit to rovnou bych neriskoval. Nejvhodnější by byl athlon 2200+ nebo 2400+ ty maj 133fsb a půjdou tam bez problémů.
[QUOTE=speedsnail;88803]Uz to tu bylo receno. Deska oficialne podporuje jen 133 (266) fsb. Takze je mozne ze ten procesor pojede jen na 133*11.5=1530Mhz. Pokus se domluvit týden na vyzkoušení, koupit to rovnou bych neriskoval. Nejvhodnější by byl athlon 2200+ nebo 2400+ ty maj 133fsb a půjdou tam bez problémů.[/QUOTE]
Pozor pozor, Bartony se prodávaly prakticky ve všech frekvencích (horší kousky), spousta jich byla právě 2200+ a hlavně 2400+. Ten který chce je AMD Athlon 2200+/2400+, kódově AXDA2400DKV3C (AXDA2200DKV3C), rozhodně ne s lichým ratingem (Barton) nebo ne Sempron (předělaný Barton). Řeknu ti ale, byla to fuška sehnat ten 2400+ (původně jsem chtěl 2600+) a to jsem sháněl tak třičtvrtě roku zpátky a vyplázl jsem za něj 1200 stovek (nakonec ho deska stejně nerozchodila naplno a musel sem eště kupovat desku s podporou 2400+ a SDRAM :mistake), takže i dneska to možná bude katastrofa ho sehnat...jeden je na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (ještě bych se raději doptal, jestli je to na 100 % on), ale bude to asi pálka...rozhodně to může být i nad 1200 Kč. 2200+ jsou o dost levnější a řekl bych, že tu frekvenci dají s lepším chladičem též ;)
Pozor pozor, Bartony se prodávaly prakticky ve všech frekvencích (horší kousky), spousta jich byla právě 2200+ a hlavně 2400+. Ten který chce je AMD Athlon 2200+/2400+, kódově AXDA2400DKV3C (AXDA2200DKV3C), rozhodně ne s lichým ratingem (Barton) nebo ne Sempron (předělaný Barton). Řeknu ti ale, byla to fuška sehnat ten 2400+ (původně jsem chtěl 2600+) a to jsem sháněl tak třičtvrtě roku zpátky a vyplázl jsem za něj 1200 stovek (nakonec ho deska stejně nerozchodila naplno a musel sem eště kupovat desku s podporou 2400+ a SDRAM :mistake), takže i dneska to možná bude katastrofa ho sehnat...jeden je na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (ještě bych se raději doptal, jestli je to na 100 % on), ale bude to asi pálka...rozhodně to může být i nad 1200 Kč. 2200+ jsou o dost levnější a řekl bych, že tu frekvenci dají s lepším chladičem též ;)
Oficiálně ano. Sice většinou se pletou až 2600+, ale viděl jsem na vlastní bulvy na Aukru i několik Bartonů 2400+ a tuším, že když jsem hledal, tak byly i nějaké 2200+ a prý se dělala spousta i pod 2000+, prostě horší kusy.
No oni se sice dělali bartony 2400+ a nižší, ale měly fsb 133 a ne 166 jako vyšší modely, takže by je měla deska vzít stejně jako Athlona 2400+. Rozdíl je jen v Cache. No prakticky samosřejmě nevyzkoušeno a je možné že právě ta cache by dělala problémy.
Spíš bych viděl problém v tom, že Barton 2400+ je mobilní procesor, a deska by ho nepoznala, neuměla by nastavit napětí. Cache si myslím je jedno, jestli je 256 nebo 512.
johny__q mas u me bodik. Nevim kam sem cumel. Abych rekl pravdu, jeste pred hodinou u me bartony zacinaly na 2500+ a návalu zvědavosti jestli nebyli i nižší sem se nechal zmást Mobile procesorama. Takže z5. Dokud neuvidim fotku tak věřim Fab51 (ta stránka už se mnou zažila věcí) a myslim že 2400+ může bejt jedině Thoroughbred.