Původně odesláno od
Intri
Pokud jde o živost či neživost AI, nemám to rozhodně z žádných skript, jsou to všechno ryze mé úvahy. Zatím není jasné, jak funguje mozek, nicméně určitě nezpracovává předem připravená data. Je jasné, že je mozek schopný reagovat na jakoukoliv událost. Jak na ni zareaguje taky není nikdy jisté, dá se to jen s větší či menší pravděpodobností předvídat. Oveček bylo sto čtrnáct. Teď jsem plácl pořádnou kravinu, co? Chtěl jsem tím teď jen ukázat, že zatímco jsi nejspíš od pokračování očekával další text na dané téma, já se prostě rozhodl, že tě přečůrám a to téma jsem úplně změnil. A hned na to jsem ho změnil podruhé, vracejíc se k tématu původnímu. A opravdu nevěřím, že kdokoliv, kdo tento příspěvek četl, dopředu tušil, že někde uprostřed textu napíšu, co jsem napsal.
V tomto vidím inteligenci, ve schopnosti reagovat na cokoliv a jakkoliv. Oblast AI aktivně nesleduju, tak nevím, jak jsou na tom nejvyspělejší techniky, ale nemyslím si, že jakýkoliv současný stroj je schopný udělat něco podobného - zachovat se zcela nečekaně, tzn. na dokonale shodný podnět reagovat úplně jinak, ale přitom nenáhodně.