Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Po přidání grafické karty PC nestartuje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravim vsetkych, vedel by mi niekto poradit? Mam dosku s integrovanou grafickou a slotom PCie, kupil som si graficku kartu PCie. Po namontovani grafickej karty sa PC rozbehol, ale bez toho aby sa zapol monitor (bol zapojeny na externej grafike). Po odpojeni externej grafiky, bola situacia taka ista (teda PC sa zapol ale ziaden obraz, na LCDcku no signal), teraz bol LCD zapojeny na internej grafike. Vie mi niekto poradit co sa mohlo stat, resp. ako by som mohol navratit povodny stav? PS: Grafika je kompatibilna s doskou, zapajal som to opatrne, daval som velky pozor na zapojenie grafickej karty (vsetky pin-y sedeli).

    Zostava: Intel Sorento D945GNT, Procesor Intel Celeron D 3,33 GHz, RAM 2 GB Kingstone, Grafika je ATI Saphire Radeon X1650 PRO Ultimate, DDR3 256 MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Pro začátek bych zkusil příslušným jumperem resetovat BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    Dobre skusim to, uvidime. Zatial dik za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    Takze nepomohlo. Pc sa spustil, obrazovka vzdy hlada signal. Jedine co sa zmenilo je to ze neustale svieti citacka kariet a tiez CDROM sa snazi nieco nacitat, hoci tam cd nema.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    A ta grafika jinde funguje?

    Jinak bych zkusil všechno z kompu povytahat a zkusit jej pustit jen se základními komponentami (paměti, CPU) Klidně i mimo skříň někde na stole - jen ten stůl nesmí být kovový tím vyloučíme, že je v bedně někde zkrat, ale stejně je divné, že to začalo dělat tak najednou... Nedostala deska nějaký statický šok, když jsi tam dával tu grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    Neskusal som ju inde zapajat. Ale chcel som opet spustit PC s integr. grafikou, ale neslo to. Co sa tyka toho skratu, nemyslim. Predtym ako som do nej zamontoval grafiku, som do nej dal dalsie 2 RAMky, a bez problemov nabehol PC. Potom som ho odpojil, a na stole namontoval grafiku, zapojil kable a pustil ho. Je pravda, ze som predtym v BIOSe nevypol integrovanu grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    A zkoušel jsi už spustit komp pouze s těmi několika základními komponentami? Ani disk tam pro začátek nemusí být...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    Ak ho spustim len s CPU a RAM ako by sa mal zachovat? Mam ho pripojit aj na monitor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Zkus pripojit monitor pres redukci DVI na analogovy vstup, ne na DVI. Pokud jsi pri montazi nove grafiky nic neposkodil (statickou elektrinou, sroubovakem a pod.) pak je to zrejme velka nahoda a neco zrovna odeslo. Muzes zkusit vybrat - dat zpet CPU a RAMky. Durazne, ale s citem dotlacit napajeci konektory a jestli nepomuze ani CLEAR CMOS, tak uz nevim. Snaz se to znova rozjet na integrovane grafice a az se ti to podari, tak teprve vloz PCIe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Ano, nejprve s integrovanou grafikou a potom třeba i s tou PCIE. Měl by naskočit obraz, disk není potřeba, protože chceme pouze zjistit, zda v základní konfiguraci grafika poběží...

    Zkus kdyžtak i proházet paměti nebo pokud máš dvě nechat zapojenou jenom jednu, atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    Dik za rady, uvidim, skusim to rozobrat uplne a spustit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-04-2014, 20:42
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-03-2014, 18:27
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-05-2013, 23:46
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 14:53