Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 111

Téma: Q6600, taktovanie

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Chcel by som sa spytat na vas nazor, ci sa mam pustit do taktovania tohoto procaku, ake s tym mate skusenosti a podobne. Mam totiz SLi GT8800 a mam pocit, ze moj procesor ich dost "brzdi".

    QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

    S taktovanim nemam vobec ziadne skusenosti, takza kazda rada pre "nooba" sa zide. Uz som si robil trochu prieskum, asi by som mal upgradnut chladenie.



    INFO O ZOSTAVE V PODPISE
    Naposledy upraveno uživatelem sheira: 03-02-2008 v 01:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Citace Původně odesláno od sheira Zobrazit příspěvek
    ...
    No tak předně to chce teploty při zátěži :-), třeba Orthosem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Naposledy upraveno uživatelem sheira: 03-02-2008 v 00:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    jak dlouho ty bylo zatizeny? zda se mi to na freezera dost dobry vykon, nebo to enbylo zatizeny dost dlouho aby z toto bylo neco poznat... chce to aspon 20-30 minut pod zatezi

    jinak k OC - proste sniz delicku pameti (tj podtatkuj je), radsi trochu uber na Vcore - tak na 1.25V a zacni zvedat FSB
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Dnes to necham bezat cez noc..tieto teploty boli po nejakych 10minutach
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    mmnt... mam takovy pocit, ze jsi mel zatizena jen dve jadra... nevim na 100% jak u ctyrjader, ale zda se ze orthos 4 jadra nevytizi ale jen dve a budes muset orthos spustit dvakrat - tj 2x2 jadra
    pres noc vubec neni potreba, staci tech 20 minut zatizit vsechny jadra. je to jenom pro zjisteni teplot, ne k otestovani stability

    a k mereni teplot pro jistotu pouzij nejnovsi coretemp
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Je to tak, Orphos zatazil iba 50 perecent. Nakoniec som pouzil Prime, nechal som to cez noc (kedze som ajtak planoval stability test).


    Nie najlepsie, ale planujem si kupit thermal pastu, co by mohlo zlepsit teplotu o tych 10 stupnov.
    Skoda len, ze tu sa tazko da zohnat Artic Silver 5.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    o 10 stupnu pasta rozhodne nepomuze, vetsinou tak 3-4
    a jestli jsi nechal tu co byla na freeezeru tak by to mela byt MX-1 nebo MX-2 a to jsou jedny z nejlepsich past (melo by cenu menit jedine tak za liquid pro ale ta je dost draha, na to bych se vykaslal a az tak super neni)

    ty teploty jsou krasny tak se do toho pust - jak jsem psal - podtatkuj RAM, o neco sniz Vcore a zvedej FSB (mozna bude potreba rucne nastavit casovani RAM)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Fajn. Este teraz zistit, ako Precital som uz kopec guide a pozeral som aj moj bios, no niektore tie moznosti (co vidim v "manualoch") jednoducho neviem najst, alebo som si neni isty, ci to neni nieco ine.

    Ak by niekto mal skusenosti, mohol by sa podelit

    Moj BIOS je:
    BIOS Type Award
    BIOS Version 0804
    Award BIOS Type Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Award BIOS Message ASUS P5NT WS ACPI BIOS Revision 0804
    System BIOS Date 08/22/07

    Vyzera to tak, ze vsetko mam ponastavovane na auto a taktiez mam problem najst tam taktovanie RAMiek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    podivej se do manualu, nektere moznosti se ti zobrazi az nastavis nektere hodnoty na manual

    treba u gigabyte se vsechny pokrocile volny zobrazi stiskem CTRL+F1 v uvodni obrazovce biosu, ted jsem proletel manual tvoji desky nic takoveho jsem nenasel, jen se u neceho pise ze to a to musi byt na manual
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Vsimol som si ze AI Tuning mam nastaveny na auto, mozem tam nastavit aj manual (co mi odkryje niektore moznosti potrebne na OC) ale taktiez tam vidim moznost "Overlock 2% , 10% , 20%...). Je to na nieco dobre?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    je to automaticky pretaktovani, kdyz si to pretaktujes rucne tak to mas mnohem lepsi

    dej tam manual
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    No pozeral som sa nato, som z toho dost v prdely. V tomto biose to neni take jednoduche ako v navodoch:

    "FSB: cislo
    Vcore: cislo
    atd."

    aj ked dam manual tuning, je tu vela moznosti, ktorych funkciu vobec nepoznam a potom sa vlastne stracam a neviem, ktore udaje su TIE podstatne.

    http://www.manualnguide.com/dl/8962/
    strany 84-88
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Ano, to mi říkej, já taktoval 3 dny, než jsem se trochu orientovat. Nakonec jsem se dostal na 3,4GHz při 1,4V stabilně, ale nechal jsem to na 3,2GHz i to je brutální výkon. Jedu na 1,360V pri 1700ot/min. mi Zalman topí maximálně 56°v zátěži.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Ja som zatial nic nemenil, kedze som si neni 100% isty..nieze by som nevedel co a ako ale proste tie nazvy v tom mojom biose su trochu odlisne a neviem na sto percent co je co.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední