Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678
Zobrazené výsledky: 106 až 111 z 111

Téma: Q6600, taktovanie

  1. #106
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Zkusit to muzes, nic horsiho, nez ze to spadne se stat nemuze (nic se nespali).
    Zkus to nejdriv na tom napeti 1.4V, kdyz to nepujde muzes zkusit pridat (max tak 1.5V), ale mech13 ma pravdu s tou deskou ktera to evidentne nestiha napajet (napr Gigabyte DS3 (bezL) maj 6-fazovy napajeni).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    //husky14: coretemp Vcore nemeri, jen zjisti VID
    Oops.... jasně, plácám blbosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    ja bych to uz nahoru nehnal, jestli uz ted je ten drop 0,1V tak si nechci ani zkouset predstavit co by to delo na 3,6GHz - to uz ta deska bude dostavat kruty kapky (uz ted je za hranou)

    urcite by to chtelo zkontrolovat ty mosfety co na to rikaji - chlazeny jsou totiz jen dve faze ze tri...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Poslechni radsi mecha13 a dlouhodobě tu desku netrap.. Ja sem blazen co řeže nožem můstky na procesoru a strká drátky do socketu takže ja bych to rval co to de
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Nuze. Ja sem taky magor kterej si tak dlouho hraje až to většinou zasmrdí - to když to odpálim. Ten smrad je mi dobře známej
    zvednul jsem napětí na 1.5V a nataktoval procesor na 3.6 GHz. Očekával jsem okamžitej restart, ale komp se rozběhnul, a běžel. Dokud jsem nespustil Prime. Okamžitej restart, a pak už jsem ho netrápil. Později určitě vyzkoušim frekvence kolem 3.4 a 3.5 GHz a zkusim najít strop ?

    Jinak - nevíte kde je umístěný čidlo které snímá teplotu MB, neboli co to čidlo měří? Jakou důležitou část desky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    cidlo velmi pravdepodobne bude merit teplotu severniho mostu - to pod procesorem na cem je chladic a vede z toho trubka k zadnim I/O portum - pod tim jsou skovane mosfety dvou ze tri fazi. treti faze je nad CPU - je u toho zalita civka a nejaky kondiky. mosfet je takove male ploche "chip" co ma jen 3 vyvody z jedne strany (mozna dva?) - ty krajni jsou pripajeny na zakladni desku a treti jen trci uprostred. pod nim casto byva stribrna plocha na ktere drzi

    vic nez teplota chipsetu bude vazna ta teplota mosfetu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678