Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Problém s videem po upgradu paměti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    5

    Dobrý den,
    chtěl bych Vás požádat o radu týkající problému, který se mi objevil po upgradu paměti z 2x256MB na 1x1GB (DDR333). Vše vypadalo zprvu v pořádku, ale při přehrávání videí ve velikosti na celou obrazovku jsem si všimnul, že přes obraz začaly rychle problikávat horizontální linky/pruhy. Myslel jsem původně, že jde jen o softwarovou záležitost, ale nakonec se ukázalo, že chyba bude asi v paměti. Při návratu k původní konfiguraci pruhy zmizely. Zkusil jsem ještě zapojení jen s jedním starým 256MB modulem a pruhy se opět objevily. Vypadá to, že desce se z nějakého důvodu nelíbí práce jen s jedním module, ale v manuálu se o tom nic nepíše a ani v BIOSu nevidím žádné relevantní nastavení. Nemáte někdo nějaký nápad, co s tím? Nebo mi nezbude nic jiného než koupit další paměť?
    Předem díky

    Ještě pro jistotu konfigurace:
    AMD Sempron 2300+
    MSI K7N2GM2
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Dej tam tu novou RAMku do slotu, který je nejblíže CPU, sniž frekvenci DRAM v BIOSu na 266MHz (133MHz) a projeď ji hoďku v memtestu:
    http://memtest.org/
    Pokud nebudou žádné errory tak zkus videa znovu, musí to přestat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Dej tam tu novou RAMku do slotu, který je nejblíže CPU, sniž frekvenci DRAM v BIOSu na 266MHz (133MHz) a projeď ji hoďku v memtestu:
    http://memtest.org/
    Pokud nebudou žádné errory tak zkus videa znovu, musí to přestat
    nemusí :-(

    Frekvenci jsem snížil, memtest proběhl bez chyb a pruhů je videu teď dvakrát tolik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    5

    Tak jsem zkoušením přišel na jednu zajímavou věc. Když jsou zapojeny dva 256MB moduly, ukazuje program CPU-Z časování CL2.5 (což odpovídá specifikaci) a video běží v pořádku. Pokud ale zapojím pouze jeden tento modul, ukazuje časování CL2.0 a pruhy se objeví. Stejně tak se ukazuje toto chybné časování i u 1GB paměti a na videu jsou opět nepříjemné pruhy. Zkoušel jsem tedy nastavit v BIOSu časování ručně, ale bohužel jakmile vypnu automatické nastavení, systém nenajede. Uprostřed startu systému se obraz rozpadne a počítač přestane reagovat. Myslíte, že se s tím dá ještě něco dělat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Predpokladám, že bios máš aktualizovaný. Vyskúšaj reset CMOS.
    A ešte ma napadá- ako sa to správa keď máš osadené 1GB+256MB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Predpokladám, že bios máš aktualizovaný. Vyskúšaj reset CMOS.
    A ešte ma napadá- ako sa to správa keď máš osadené 1GB+256MB?
    Reset CMOS bohužel nepomáhá a kombinace pamětí spolu taky nefunguje. Asi nový modul pošlu zpátky do obchodu a koupím nějakou značkovou sadu 2x512MB. Mám nějakou divnou desku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Musim potvrdit že NF2 je na paměti dost vybíravá. A nejde jen o značku/neznačku. řekl bych skoro fullrandom (měl sem k7n2 delta 2). Tim chci naznačit že nemusí jít o špatné nastavení (čti: problém mezi klávesnicí a židlí) ale o nekompatibilitu HW. Nezbývá než zkusit jiný modul.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    5

    Jen pro pořádek k uzavření tématu: 1GB vrácena, místo ní zapojeno 2x GEIL 512MB a vše šlape, jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Webové prohlížeče: Problém s HD videem ve Firefoxu
    Od Dzovicek v sekci Internet
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-03-2011, 16:30
  2. Problémy s PC (HW/SW): Problém s videem
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 23:51
  3. Problem s Vistama a videem
    Od szakal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 14:49
  4. Problém s kompozitním videem
    Od berjak v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 14:01
  5. GeForce: Ge Force 7800GTX - problém s videem
    Od trdli v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 20:33