Asus P5N32-E SLI - nVidia nForce 680i SLi
Lidičky dotaz. Zaprvé jsem prolezl celé forum a nenašel zmíňky ohledně toho co tu napíšu a pokuď jsem je přehlédl tak promiňte.
Jedná se o desku Asus P5N32-E SLI - nVidia nForce 680i SLi chci si ji pořídit a k tomu novej procák od
Intelu Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX.
Všichni znáte dosti ožehavej procesor.Jen bych chtěl poradit zdali tento procesor pojede na teto desce ( když jo asi se bude muset aktualizovat bios že? ) a jestli ne tak prosím o radu kterou dobrou desku by jste nahodily:)
Požadavky DDR 2 a SLI a do 5000kč:)
Předem děkuju
Jinak je to k této sestavě
Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
BFG Ageia PhysX 128MB
MicroStar NX8800GT-T2D512E-OC 512MB, PCI-E
Geil DIMM 4096MB DDR II 800MHz (GE24GB800C4DC)
CoolerMaster Real Power M700 700W
Samsung SyncMaster 226BW - LCD 22"
Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II
Budu rád i za připomínky k sestavě děkuju předem.
Jedná se o desku Asus P5N32-E SLI - nVidia nForce 680i SLi chci si ji pořídit a k tomu novej procák od
Intelu Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX.
Všichni znáte dosti ožehavej procesor.Jen bych chtěl poradit zdali tento procesor pojede na teto desce ( když jo asi se bude muset aktualizovat bios že? ) a jestli ne tak prosím o radu kterou dobrou desku by jste nahodily:)
Požadavky DDR 2 a SLI a do 5000kč:)
Předem děkuju
Jinak je to k této sestavě
BFG Ageia PhysX 128MB
Geil DIMM 4096MB DDR II 800MHz (GE24GB800C4DC)
CoolerMaster Real Power M700 700W
Samsung SyncMaster 226BW - LCD 22"
Budu rád i za připomínky k sestavě děkuju předem.
trochu OT, ale k čemu Ageia PhysX???A imho 700W zdroj je možná trošku moc:)(a ještě CM, to radši Corsair HX 520/620)
E8xxx v CPU support listu P5N32-E SLI nejsou a 680i SLI nepodporuje 45nm CPU, takže nebudou.
E8xxx v CPU support listu P5N32-E SLI nejsou a 680i SLI nepodporuje 45nm CPU, takže nebudou.
No pravě před časem cca 14dní zpět jsme čučeli na Asus ( když jel mají to nějak nestab... )
A byla tam ta deska a nyní tam není tak opravdu nevím....
A co by jsi doporučil za desku?
Na co Ageia? Na to že se začinají prosazovat hry na tuto tech...A odlehčím dost grafice.
700w zdroj? dokoupím další graf +bluray vyp+asi 3hdd atd takež myslím že to bude stačit...
http://www.asus.cz/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=397&l4=0&model=1459&modelmenu=1 tady to máš tak nevím teda:)
A byla tam ta deska a nyní tam není tak opravdu nevím....
A co by jsi doporučil za desku?
Na co Ageia? Na to že se začinají prosazovat hry na tuto tech...A odlehčím dost grafice.
700w zdroj? dokoupím další graf +bluray vyp+asi 3hdd atd takež myslím že to bude stačit...
http://www.asus.cz/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=397&l4=0&model=1459&modelmenu=1 tady to máš tak nevím teda:)
Co 780i SLI.Ta ageia je fakt zbytečná, že na to sou 3 hry je málo, slepší je třeba 88GTS 512MB SLI, jinak 700W coolermaster bych fakrt nebral, to co pises ti utahne HX620W levou zadní, a mám obavu o hlučnost(účinnost) a kvalitu zdroje CM, jestli bys chtěl fakt 700W tak už raději něco pořádnýho(třeba seasonic m12 700).Ale ta 620 postačí.
Tak já kouknu na ten zdroj:) Uvidíme.
Ale spíše bych potřeboval poradit s tou deskou ať mi ju nedodají a bude mi naprd...:) TO by bylo nemilé:)
Ale spíše bych potřeboval poradit s tou deskou ať mi ju nedodají a bude mi naprd...:) TO by bylo nemilé:)
Já bych to asi neriskoval, to budeš kupovat přes e-shop?mužeš do 14-ti dnů vrátit bez udání důvodu, ale je možný(až pravděpodobný), že to nepřijmou rozbalený(a zabalený to otestovat nepůjde).
Na 680i bude podpora 45nm možná neoficiální (jako na p965 chipsetech), ale dokud v CPU supportu neni, tak je to riziko pokud ti nekdo osobně nepotvrdí že to chodí. (mrkni do diskuze na CZC). Jestli tam ta deska na chvili byla, znamená to možná, že na neoficiální podpoře pracujou. Pro jistotu že ti pojede 45nm a SLI potřebuješ 780tku (a to je teda výhra: 680tka s přimontovanou PCI EX 2.0 a podporou 45nm)
OT/ Pokud ta sestava neni ještě koupená a chceš slyšet můj názor, tak je to slátanina. E8400+Nf680+Aegia+CoolerMaster (a ještě navíc 700W)..
OT/ Pokud ta sestava neni ještě koupená a chceš slyšet můj názor, tak je to slátanina. E8400+Nf680+Aegia+CoolerMaster (a ještě navíc 700W)..
Proč myslíš slatanina?
Na CzC se o tom kecalo dlouho a nikdo nic neví.
A když jsem psal na CzC ( jsem si rači dal možnost ať mi to oni složí jistota) tak jsem se ptal zdali to bude problém ten proc+deska oni prej že ne stačí novej bios....
A když jsem psal na CzC ( jsem si rači dal možnost ať mi to oni složí jistota) tak jsem se ptal zdali to bude problém ten proc+deska oni prej že ne stačí novej bios....
[QUOTE=Leeloo;87106]Proč myslíš slatanina?
A když jsem psal na CzC ( jsem si rači dal možnost ať mi to oni složí jistota) tak jsem se ptal zdali to bude problém ten proc+deska oni prej že ne stačí novej bios....[/QUOTE]
Třeba to už maj odzkoušený, kdo ví, ale oficiálně to deska nepodporuje s žádným dosavadním BIOSem.
[QUOTE=speedsnail;87104]
OT/ Pokud ta sestava neni ještě koupená a chceš slyšet můj názor, tak je to slátanina. E8400+Nf680+Aegia+CoolerMaster (a ještě navíc 700W)..[/QUOTE]
aspoň někdo.
[size=-5]imho ageia :)[/size]
A když jsem psal na CzC ( jsem si rači dal možnost ať mi to oni složí jistota) tak jsem se ptal zdali to bude problém ten proc+deska oni prej že ne stačí novej bios....[/QUOTE]
Třeba to už maj odzkoušený, kdo ví, ale oficiálně to deska nepodporuje s žádným dosavadním BIOSem.
[QUOTE=speedsnail;87104]
OT/ Pokud ta sestava neni ještě koupená a chceš slyšet můj názor, tak je to slátanina. E8400+Nf680+Aegia+CoolerMaster (a ještě navíc 700W)..[/QUOTE]
aspoň někdo.
[size=-5]imho ageia :)[/size]
Tak se aspoň vyjadřete co se vám nezamlouvá na to tu jsme:) Uznavám ten zdroj no pouvažuju a kouknu se po něčem lepším:) Ale zbytek.?
[QUOTE=Leeloo;87106]Proč myslíš slatanina?[/QUOTE]
No za rok stejně místo další 8800GT bude lepší koupit novou kartu (to je starý pravidlo a v budoucnu tomu nebude jinak. prostě když SLI tak hned nebo nikdy). Z toho plyne chipset P35 nebo X38 které jsou lepší a levnější než nVidia + bezproblémová podpora 45nm. Nemusíš kvuli tomu zbytečně kupovat 700W zdroj a vystačíš si se skvělým a levným Corsairem VX450, Seasonicem OEM 500W a podobně. Ageia je mrtvá, mrtvá bejby (slovy klasika). Mnohem větší budoucnost mají výpočty přes GPU nebo vícejádrové procesory. Pokud se někdy uchytí, tak pak má cenu jí koupit, ale doufat že se tak jednou stane.. (navíc podle testů žádnej zázrak v hratelnosti nedělá). No to by asi tak bylo všechno. Jinak CPU a GPU si vybral dobře. Ještě koukám na ty paměti, pokud jsou do 3k tak proč ne, ale připlácet nějaké závratné sumy za lepší časování neni potřeba.
No za rok stejně místo další 8800GT bude lepší koupit novou kartu (to je starý pravidlo a v budoucnu tomu nebude jinak. prostě když SLI tak hned nebo nikdy). Z toho plyne chipset P35 nebo X38 které jsou lepší a levnější než nVidia + bezproblémová podpora 45nm. Nemusíš kvuli tomu zbytečně kupovat 700W zdroj a vystačíš si se skvělým a levným Corsairem VX450, Seasonicem OEM 500W a podobně. Ageia je mrtvá, mrtvá bejby (slovy klasika). Mnohem větší budoucnost mají výpočty přes GPU nebo vícejádrové procesory. Pokud se někdy uchytí, tak pak má cenu jí koupit, ale doufat že se tak jednou stane.. (navíc podle testů žádnej zázrak v hratelnosti nedělá). No to by asi tak bylo všechno. Jinak CPU a GPU si vybral dobře. Ještě koukám na ty paměti, pokud jsou do 3k tak proč ne, ale připlácet nějaké závratné sumy za lepší časování neni potřeba.
Tak jinak jestli se ti chce tak navrhni PC do 34 000kč
nemusíš mon..:)
takže ram+deska+proc+hdd+zdroj:)+graf
kdybi bylo více peněz tak hned koupím dvě graf do sli ale nejsou....
nemusíš mon..:)
takže ram+deska+proc+hdd+zdroj:)+graf
kdybi bylo více peněz tak hned koupím dvě graf do sli ale nejsou....
Toto jsou položkdy které nechci měnit myslím si že vcelku dobré...
Nyní zustává Zdroj+Deska+Ram. ageia Teda opuštím dám na sečtělejší :) ušetřím 3500 kdybych ještě někde ušetřil nebo přidal mohl bych koupit druhou graf....
Ale pořád zustává velkej ? na té desce...
Edit:A taky je problém s tou grafikou už na ní čekám cca 21den:(
Nyní zustává Zdroj+Deska+Ram. ageia Teda opuštím dám na sečtělejší :) ušetřím 3500 kdybych ještě někde ušetřil nebo přidal mohl bych koupit druhou graf....
Ale pořád zustává velkej ? na té desce...
Edit:A taky je problém s tou grafikou už na ní čekám cca 21den:(
I jedna 8800GT je dobrá a výkonná karta. Než investovat do rychle stárnoucí SLI a drahé desky, je imho lepší připlatit třeba za monitor (nonTN 24" a pod), case nebo jiné věci které vydrží.
Přesnou sestavu nesložim, ale ram jakákoliv 2x2Gb, pokud P35 desku tak gigabyte DS3, jestli X38 tak DS4. K tomu (podle specifikace) Seasonic, nebo Corsair řádově 430-520W. A jestli budeš taktovat tak si na E8400 připrav pořádnej chladič (minimálně noctua, spíše ale zerotherm nirvana nebo thermalright 120 extreme)
Přesnou sestavu nesložim, ale ram jakákoliv 2x2Gb, pokud P35 desku tak gigabyte DS3, jestli X38 tak DS4. K tomu (podle specifikace) Seasonic, nebo Corsair řádově 430-520W. A jestli budeš taktovat tak si na E8400 připrav pořádnej chladič (minimálně noctua, spíše ale zerotherm nirvana nebo thermalright 120 extreme)
Tak dival jsem se na Ramky co tyto OCZ DIMM 4096MB DDR II 800MHz OCZ2G8004GK Vista Performance o 2 300kč levnější...
Mužeš napsat celej nazev těch desek?
EDIT: Co tato? Gigabyte GA-X38-DS4 - Intel X38
Mužeš napsat celej nazev těch desek?
EDIT: Co tato? Gigabyte GA-X38-DS4 - Intel X38