Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

spokojenost? hp compaq nx7400

wdolek (17)|4.2.2008 02:10
po precteni par threadu o dotazech na ty a ty notebooky me zmohl chtic vytvorit vlastni anketni thread o mem notebucku.
popravde receno - v hp jsem se trosku zklamal. pri vyberu notebooku sem automaticky zavrhl acer a fujitsu siemens (kdyby se nekdo divil proc fs - dva spoluzaci meli jakejsi fs a vypadalo to spise jako takova ta detska kalkulacka pro deti - opravdu bych se bal to nosit, nebo vubec zavirat / otvirat!)..
notebook sem vybiral asi mesic, mozna vic.. kolik lidi sem tim zprudil, to byste neverili. po zvazeni financnich moznosti a... podle layoutu klavesnice (jsem precejen zvykly na klasicke rozlozeni klaves - del, insert, pgup ... atd) :D jsem se rozhodl pro hp. vsichni mi vyber schvalili a ja byl rad :D
nanestesti euforie z noveho notebucku se zahy rozplynula.. vsiml sem si "vadnych pixelu".. nebyly to ale primo vadne pixely ale ocividne nekde v tovarne v cine (nebo kde?) udelali soudruzi chybu a skrabli kryci plast displeje zevnitr. pri koupi (kdy byl monitor vypnuty) a jeste par tydnu (mel sem takovou radost, ze sem nehledal chyby) sem si toho nevsiml. no jake zdeseni sem pocitil kdyz sem psal nejakou vec do skoly a.. chtel sem odfouknout vlas z lcd.. neslo to :D
a dalsi veci, ktera me neskonale vytaci - je to bzuceni pri napajeni z baterie.. zminuji se o tom v jinem threadu. cokoliv zapojim do usbcka.. staci ale i sitovy kabel - pocitac bzuci.. sice slabe, ale bzuci - a kdyz clovek pracuje dlouho do noci, tak uz je to docela znatelne..

a zkusenost ze servisem?
1. reklamace droje (odpalil se cca po pul roce), rovnou sem pridal displej - vymeneno za 3 tydny :(
2. reklamace - jiz sem nahlasil bzuceni a zvlastni zvuky z disku. dostal jsem novy monitor (tedy treti) a uz vidim, ze do servisu pujdu znovu - pocitac bzuci porad, displej, ktery mi v servisu z nejakeho neznameho duvodu (nic spatneho na nem nebylo) vymenili za takovy, ktery ma v dolnich rozich mensi intenzitu svetla - pri sledovani videa nebo hrani hry to ani tak moc nevadi ale kdyz sem ve woknech tak to na tom sedivem panelu docela rusi..

sam si rikam, co dal.. mam to strelit a poridit si jiny??

tak kdyztak vyjadrete vlastni zkusenosti .) treba se z nich dozvim, ze bzuceni je normalni, cvakani disku je bezne a ze tmavsi rohy jsou standartni featurou lcd displeju...
tequilla (1015)|4.2.2008 09:24
Sice nemam zkusenost konketne s tvym typem, ale se spoustou jinych HP ano. Tvy problemy bych videl spise jako zalezitost jednoho kusu, nelze HP zavrhnout globalne :). Ja u HP zatim pozoroval jen jednu vec, ktera se opakuje u vice typu a to, ze se "lame" plochy kabel k monitoru a to ma casem za nasledek nahodne vypadavani obrazu a pozdeji je nutna jeho vymena nebo pripojeni na ext. monitor. Mozna to je ale zpusobeno tim, ze notebook opravdu velice casto zaviram a otviram. Tezko rict.
Ted mam Lenovo a casem uvidim, jak je na tom s tim kabelem tento vyrobce. Jinak i to Lenovo obcas piska (zatim jsem nevypozoroval za jakych okolnosti), ale vice mne u nej stve vule krytu pod klavesnici, coz zpusobuje to, ze jakykoli pohyb s oprenym zapestim o tento kryt vydava hnusny vrzajici zvuk:cry.
wdolek (17)|4.2.2008 11:59
tequilla: tak samozrejme porad hp notebooky povazuji za ty lepsi.. ale i tak - v servisu (coz sem zapomel dodat) mi vymenili v 2. reklamaci motherboard, disk a to lcd.. a i s novym motherboardem to bzuci..

mimochodem - jeste sem zapomel zminit - cca po 3/4 roce, po 1. navsteve servisu, pocitaci "praskaji" repracky pri startu a pri rychle zmene hlasitosti vystupu.. v servisu mi ale rekli, ze je to uplne bezne :D - kdyz je to ale bezne, proc to 3/4 roku ntb nedelal?? a proc se tomu tak divil servisak z czc :D ?