Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Sestava do 13000,-

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Můžete mi pomoci vybrat, co nejlevnější sestavu, tak aby cena počítače vycházela pod 13 000,- Kč? Pro představu se na PC budou hrát především hry (starší CS, HL2, apod.). V tomto setu je jediná omezující podmínka. 13 000,- Kč s DPH, ani o korunu více. Díky za radu a tipy

    ASUS M2N-E (sAM2, nF570U) 2546 ,- Kč
    CPU AMD Athlon64 3500+BOX (Orleans) 2 605 Kč
    DVD palka LG GSA-H20L 1 093 Kč
    Seagate ST3160811AS (SATA/300, 160GB, 8MB) 1 621 Kč
    Geil DDR II 512MB, PC667Mhz, CL3 1 832 Kč
    GRAF Gigabyte GV-NX73G128D (GF 7300GS, 128MB/64bit, PCI-Ex16) 1 550 Kč
    Super větrák Arctic Freezer 64 za 200 ,- Kč
    Zdroj Fortron 350W FSP350-60THN-P (ATX2, PFC, 12cm fan, SATA) 888 Kč
    Neblíže určený zdroj do 600,-Kč

    Celkem: 12 935,- Kč s DPH
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 12:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Pokud bude na hry, stačil by nějaký Sempík třeba AMD Sempron 64 3000+ za 1490,- k tomu MB např. GB Gigabyte soc.AM2 M55PLUS-S3G za 2170,-. Hlavně ber plnohodnoutnou 128-bitovou grafiku. Stačil by ti Radeon X1300 Pro za 2130,- nebo Gigabyte NX7300GT s HP za 2300,-. K tomu 2x DDR2 A-Data Vitesta 512MB PC 533 za 2700,-. Cena 13082,- s 7300GT a 12912,- s X1300Pro.


    Btw - zbytečně silný procík vzhledem k slabé grafice (3500+ na 7300gs???), navíc, vždycky ber min. 128-bit grafiky, poznáš rozdíl A giga ramek každý ocení
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Pokud bude na hry, stačil by nějaký Sempík třeba AMD Sempron 64 3000+ za 1490,- k tomu MB např. GB Gigabyte soc.AM2 M55PLUS-S3G za 2170,-. Hlavně ber plnohodnoutnou 128-bitovou grafiku. Stačil by ti Radeon X1300 Pro za 2130,- nebo Gigabyte NX7300GT s HP za 2300,-. K tomu 2x DDR2 A-Data Vitesta 512MB PC 533 za 2700,-. Cena 13082,- s 7300GT a 12912,- s X1300Pro.


    Btw - zbytečně silný procík vzhledem k slabé grafice (3500+ na 7300gs???), navíc, vždycky ber min. 128-bit grafiky, poznáš rozdíl A giga ramek každý ocení
    No tím procákem jsem se nechal trochu unést, říkal jsem si enkódování videa a tak, ale teď jsem si uvědomil, že to není PC pro mě, ale pro někoho jiného. Jinak desku bch nejraději nechal, prostě preferuji ASUS, ale kompl není pro mě, takže zřejmě MSI K9N NEO-F za 2 018 Kč. V non OC podmínkách by měla vydržet v pohodě.

    Ty 2x DDR2 A-Data Vitesta 512MB PC 533 za 2700,- se samozřejmě hodí, sice jsem dal přednost rychlosti, ale dneska už ty hry dokáží využít paměti...

    Grafárna rozhodně Radeon X1300 Pro, jednak mám rád ATI, jednak má u mě plus za zřejmě lepší kvalitu obrazu a AVIVO. Jinak to vyjde tak na stejno s tou 7300GT.

    Díky za radu, chceš reputační bodíky?

    //Jo zapomněl jsem vybral jsem Sapphire RX1300PRO cena 2 033 Kč. Spočítal jsem cenu, v pohodě, takže bych tam dal tu ASUSku

    No, tak jsem to zvážil a bral bych A-Data Viesta DDR II 1024MB, PC667MHz za 2 808 Kč
    Naposledy upraveno uživatelem Architect: 08-09-2006 v 18:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Shrnu to. Konečná sestava:

    CPU AMD Sempron 64 3000+ za 1490,- Kč
    MB ASUS M2N-E (sAM2, nF570U) 2546 ,- Kč
    GK Sapphire RX1300PRO 2 033,- Kč
    RAM A-Data Viesta DDR II 1024MB, PC667MHz za 2 808,- Kč
    DVD palka LG GSA-H20L 1 093 Kč
    HDD Seagate ST3160811AS (SATA/300, 160GB, 8MB) 1 621 Kč
    Super větrák Arctic Freezer 64 za 200 ,- Kč
    Zdroj Fortron 350W FSP350-60THN-P (ATX2, PFC, 12cm fan, SATA) 888 Kč
    Neblíže určený zdroj do 500,-Kč

    Cena: 13100,- Kč s DPH. Takže jsem se přehoupnul 100 přes 13000,-Kč, ale ta ASUSka má 2 gigabitové síťovky a bohaté možnosti BIOSu.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 12:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Tohle je už pěkný kousek, nehledě na to, že i ten Sempík bude sloužit i s OC celkem v pohodě Ta Asuska je samozřejmě nej volba na AM2 zatím (pokud někdo nechce SLI ap)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Grafiku spíš 7300GT je poměrně o dost rychlejší (viz. http://www.legionhardware.com/document.php?id=563&p=2 ) a to ještě v tom testu je oproti běžně prodáváným verzím podtaktovaná. Největší rozdíl je v DOOM3, kde má při 1024x768 dvojnásobnej framerate.

    A paměti bych volil určitě DualChannel, to se na výkonu určitě projeví a ještě líp 800MHz, např. http://www.tntrade.cz/shop/index.php...-5-5-5-15-geil nebo teda 667MHz http://www.tntrade.cz/shop/index.php...epaper-box-5-5.

    Když vemeš paměti Geil 667 a 7300GT, tak tě to vyjde +- nastejno, při 800 si trošku připlatíš, ale taky ne moc .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Grafiku spíš 7300GT je poměrně o dost rychlejší (viz. http://www.legionhardware.com/document.php?id=563&p=2 ) a to ještě v tom testu je oproti běžně prodáváným verzím podtaktovaná. Největší rozdíl je v DOOM3, kde má při 1024x768 dvojnásobnej framerate.

    A paměti bych volil určitě DualChannel, to se na výkonu určitě projeví a ještě líp 800MHz, např. http://www.tntrade.cz/shop/index.php...-5-5-5-15-geil nebo teda 667MHz http://www.tntrade.cz/shop/index.php...epaper-box-5-5.

    Když vemeš paměti Geil 667 a 7300GT, tak tě to vyjde +- nastejno, při 800 si trošku připlatíš, ale taky ne moc .
    Nápad s dual channel 512 MB moduly se mi líbí, ovšem dávám přednost jedné paměti s 1 GB Mám k tomu sice jen chabé důvody: 1. zahřívání 2.taktovatelnost (co když bude jeden modul funkční pouze na základní frekvenci a druhý pojede na báječné frekvenci se super časováním?) 3.vyšší zátěž desky (ovšem s tou ASUSkou to zřejmě nehrozí) 4. zaplněný slot navíc.)

    Jinak 3Dmarku2006 moc nevěřím, spíše 3dMarku 2005. Co se týče grafické karty, velice se mi líbí cenou/výkonem/přetaktovatelností Leadtek WF PX7600GS HP (256MB/128bit, PCI-Ex16) za 2977,- Kč. Ohledně Dooma III- s tím, že 7300GT je 2x lepší s tebou nesouhlasím. Má v této hře možná 2x vyšší framerate, ale není to přece jenom optimilizací hry pro NVIDIA graf. karty? Podobná situace je u HL2, jen ve prospěch ATI.

    // Ale bude tam muset zůstat ten Radeon, protože ta cena by s 7300 GT stoupla o 400,- Kč.(
    //U te RAM je to spíše, než o výkonu o doživotní záruce, tu u GEILu nedostanu
    Naposledy upraveno uživatelem Architect: 08-09-2006 v 20:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od Architect
    Nápad s dual channel 512 MB moduly se mi líbí, ovšem dávám přednost jedné paměti s 1 GB Mám k tomu sice jen chabé důvody: 1. zahřívání 2.taktovatelnost (co když bude jeden modul funkční pouze na základní frekvenci a druhý pojede na báječné frekvenci se super časováním?) 3.vyšší zátěž desky (ovšem s tou ASUSkou to zřejmě nehrozí) 4. zaplněný slot navíc.)

    Jinak 3Dmarku2006 moc nevěřím, spíše 3dMarku 2005. Co se týče grafické karty, velice se mi líbí cenou/výkonem/přetaktovatelností Leadtek WF PX7600GS HP (256MB/128bit, PCI-Ex16) za 2977,- Kč. Ohledně Dooma III- s tím, že 7300GT je 2x lepší s tebou nesouhlasím. Má v této hře možná 2x vyšší framerate, ale není to přece jenom optimilizací hry pro NVIDIA graf. karty? Podobná situace je u HL2, jen ve prospěch ATI.

    // Ale bude tam muset zůstat ten Radeon, protože ta cena by s 7300 GT stoupla o 400,- Kč.(
    Seš vedle jak ta jedle

    V tej recenci je dole next, opravdu jsem nečekal od člověka, kterej překládá články, že nebude schopnej projít celou recenzi .

    A k těm pamětem, teda nevim ale mě přídou ty důvody opravdu HODNĚ chabé .
    zahřívání - ano, ale to na taktovatelnost nemá více či méně téměř vliv, ty paměti nebudou při OC stíhat ještě dřív než se dostanou k nějaké tepelné hranici svých schopností...
    taktovatelnost - ano to je pravda, máš 2x větší šanci na horší taktování, ale klidně ti můžů říct, že DualChannel ten rozdíl mnohonásobně převýšší
    výšší zátěž desky - kravina
    zaplněný slot - jediný opravdový argument, ale stejně ti zbydou 2 sloty a to je IMHO dost

    EDIT: neber to jako útok

    EDIT2: http://www.svethardware.cz/forum/sho...=8772#post8772
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 08-09-2006 v 20:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Seš vedle jak ta jedle

    V tej recenci je dole next, opravdu jsem nečekal od člověka, kterej překládá články, že nebude schopnej projít celou recenzi .

    A k těm pamětem, teda nevim ale mě přídou ty důvody opravdu HODNĚ chabé .
    zahřívání - ano, ale to na taktovatelnost nemá více či méně téměř vliv, ty paměti nebudou při OC stíhat ještě dřív než se dostanou k nějaké tepelné hranici svých schopností...
    taktovatelnost - ano to je pravda, máš 2x větší šanci na horší taktování, ale klidně ti můžů říct, že DualChannel ten rozdíl mnohonásobně převýšší
    výšší zátěž desky - kravina
    zaplněný slot - jediný opravdový argument, ale stejně ti zbydou 2 sloty a to je IMHO dost
    Jo recenzi jsem prošel, ale 3Dmark 2005 tam nebyl.
    zátěž desky, je rozdíl, jestli půjde jenom 1.9V, nebo 2x1.9V
    Taktovatelnost: S tím, jestli to mnohonásobně převýší? Ve hrách mi to přijde na nějakých 15 procent výkonu, které tím taktnutím mám šanci dohnat.)
    Zaplněný slot je ta poslední věc, která mě znepokojuje.

    Co jsi čekal, když jsem napsal chabé důvody

    //Bazar bohužel nepůjde, vše musí být kompletně nové, přání zákazníka, které respektuji.)
    //Jop a ta doživotní záruka to pro mě řeší
    Jinak, jako osbní útok to samozřejmě neberu, pokud to tak nebylo myšleno. Ale díky moc za připomínky.

    //A poslední edit: na testu legionhardware je přece jenom mnohem výkonnější sestava, než tato
    Naposledy upraveno uživatelem Architect: 08-09-2006 v 20:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Ale no tak, fakt mi ty důvody přišly chabý, ale přece se kvůli tomu nepoperem .

    Jo, což 3D mark 2005 tam neni, ale jsou tam hry, což je IMHO důležitější a musíš sám uznat, že na kartu, která je ještě navíc podtaktovaná, je to dost dobrej výsledek.

    No ještě jsem neviděl člověka, kterej by si dělal starosti, jestli mu to bude napájet 1 nebo 2 dimm sloty .

    Teda nevim, ale imho teda rozdíl mezi nima v taktování nebude, popř. max. třeba 10MHz, to je podle mě DC výhodnější. Ale máš taky svojí pravdu, to prostě nemůžem vědět, třeba opravdu mezi nima bude rozdíl nebo ne. Kup to a pak poreferuj, pak napiš takty s jednim a s oběma .

    Jinak 7600GS je taky dobrá, ale já myslel, že deš víc po ceně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Já jen k grafice. TS BOHEMIA má v nabídce GT 7300 DDR3 ZA 1900 S DPH.
    Pokud to není překlep/DDR2/ Tak při troše štěstí a ODEMČENÍ "pipek"RIVA tunerem je to bezkonkurenční grafika.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od satto
    Já jen k grafice. TS BOHEMIA má v nabídce GT 7300 DDR3 ZA 1900 S DPH.
    Pokud to není překlep/DDR2/ Tak při troše štěstí a ODEMČENÍ "pipek"RIVA tunerem je to bezkonkurenční grafika.
    je to chyba, btw ta karta je tady: http://www.barbone.cz/?stiid=56314&s...TVoutDVIPCI-EX

    A btw každopádně ramky do dualy, bez řečí, bez výmluv

    A btw2 já neřekl, že x1300pro je výkonější než 7300gt, jen jsem podal cenově stejnou nabídku obou výrobců (kdyby mně za to chtěl někdo něco srážet).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od Smeli
    A btw2 já neřekl, že x1300pro je výkonější než 7300gt, jen jsem podal cenově stejnou nabídku obou výrobců (kdyby mně za to chtěl někdo něco srážet).
    Neboj tvojí rady si ceníme
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od Smeli
    je to chyba, btw ta karta je tady: http://www.barbone.cz/?stiid=56314&s...TVoutDVIPCI-EX

    A btw každopádně ramky do dualy, bez řečí, bez výmluv

    A btw2 já neřekl, že x1300pro je výkonější než 7300gt, jen jsem podal cenově stejnou nabídku obou výrobců (kdyby mně za to chtěl někdo něco srážet).
    Už jsem si říkal Jetway 7300 GT s DDR3 pod 2 tisíce s DPH?? Škoda. O tom, že 7300GT je výkonější, než X1300 PRO vím. Takže volím Leadtek WinFast PX7300GT.

    Jinak ta single GEILka má lifetime warranty a velmi příznivou cenu!! Ale vypadá to, že nemám na výběr nic jiného než DC, možná, že bych zbytečně ošidil výkon sestavy, i když ten rozdíl tam bude opravdu minimální.
    Naposledy upraveno uživatelem Architect: 09-09-2006 v 15:49
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sestava do 30 000 Kč
    Od mucha2 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 03:26
  2. Sestava 13000 - 14000Kč
    Od LopoCz v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-01-2011, 12:10
  3. Sestava 20-25k
    Od Jamas v sekci PC - archiv
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 13:03
  4. GSM+WiFi+Touchscreen kolem 13000,-
    Od Holda29 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-01-2008, 19:10