Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém s Grafikou?RAM?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Jednoho krásného dne mi spadnul komp a po opětovném naběhnutí vidím jen černou obrazovku. výměna monitoru nepomohla (podle zvuku windows nabíhaly v pohodě), tak jsem okna přeinstaloval. Operační systém naběhnul, ale jen v rozlišení 800x600, 4bit barvy. Grafiku už mi to odmítlo najít a nepomáhá ani její odinstalování/nainstalování nebo jakákoliv snaha o instalaci ovladačů. V záložkách jsem se dozvěděl, že místo graf. karty mám jen nějaký VGASave mód. Rovněž mi okna hlásí jen 136MB RAM místo 512. Grafiku mám GF6600 od Gigabyte... Tak vás prosím o radu, co všechno se mohlo pokazit, případěn co všechno vyhodit:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nejjednodušší je zkoušet komponenty v jiném PC, začal bych grafikou, pak spustit přes noc memtest na paměti, zkontrolovat zda nejsou nafouklé kondenzátroy na desce, zda zdroj dává správné napětí (v BIOSu), jestli se něco nepřehřívá .... je toho spousta, co se mohlo pokazit.
    Z toho popisu mi to moc není jasné - nejdříve černá obrazovka, pak zas přeinstalování win - znamená to, že grafika zase začala fungovat? A původní windows nenajely?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    bez vyzkouseni ti nic neporadime co to je, proste to vyzkousej. vytahni moduly RAM, vytahni a vrat grafiku. pripadne skus sehnat nejakou PCI grafiku za 50,- jestli s tou pojede PC tak jak ma

    //pri padu bych cekal ze to jako prvni odnese pevny disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Jak spadnul? Volný pád (ze shora dolu - např ze stolu na zem), nebo spadl jenom systém (software)?

    Ježiš, koukám, že mam poslední dobou samý blbý otázky :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    spadnul jakože ani ne tak na zem, jakože spíš systém. A pro ujasnění situace, ten samej operační systém po zapnutí opět najel. Jen nebylo nic vidět na monitoru (ten je v pořádku, odzkoušeno). Zkoušel jsem vypojit/zapojit grafárnu a "profouknout" slot a nic. Pomohlo až přeinstalování windows, ale do té míry, že se nemůžu hnout z výše uvedného rozlišení. Každopádně děkuju za dosavadní rady a nápady... Hned zítra se pustim do dalšího experimentování:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak to je jina ja to chapal ze spadl ze stolu

    ten pad systemu byl nejspi zapricinen nejakou vadou HW. jaka je presna sestava toho PC? (vcetne vyrobce zdroje)
    zkontroluj kondenzatory na zakladni desce, skus projet pameti memtestem a taky skusit tu PCI grafiku... neco ti asi odchazi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Pokud to takhle z ničeho nic odešlo problem bych viděl v desce. Jestli máš možnost tak to naházej všechno do jiné desky. Jak je ta deska stará podle sestavy usuzuju že tak cca 5-6 let.Nevypla ti někdy v poslední době ( cca měsíc před prvním projevem ) elektrika za chodu PC ( možná soused zapl svářečku a v síti byla špička napětová )? Jednou se mi stalo že u staré desky z ničeho nic odešly řadiče disků. PC si bootovalo jak se mu zrovna chtělo. Tobě tam mohla odejit komunikace s GK
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    S největší pravděpodobností je polomrtvá deska, bylo by fajn odzkoušet ostatní kompenty a po potvrzení této "diagnózy" koupit z bazaru "novou" desku, popř. zbytek prodat a koupit sestavu novou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Velice rád bych všem poděkoval za jejich ochotu, ale problém už není více aktuální. Situace se vyřešila koupí nového komplu, což mne více než potěšilo:-) Takže ještě jednou díky za snahu a sportu zdar...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Redaktor SHW / Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    174

    Možná to bude znít trochu divně, ale s velkou pravděpodobností to bude pevným diskem. Téměř ten samý problém jsem řešil u kamaráda asi před dvěma lety. Jednoho krásného dne mu grafika odmítala naběhnout ve větším rozlišení než 800×600 při 4bit barvách. Reinstalace ovladačů ani operačního systému nepomohla. Jediné co pomohlo, byl nový pevný disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    Kolik tam máš paměťových modulů? Velice podobný problém nastane když odejdou ramky, PC se tváří, jako že nabíhá ale obraz nikde, zrovna jeden takovej PC opravuju, odešel jeden 256Mb paměťovej modul, jen co jsem ho vyndal, obraz se vrátil,...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    že místo graf. karty mám jen nějaký VGASave mód
    To ukazuje, ze grafika nebezi a ze misto pouzivani grafiky jedou windows v zachranem VGA rezimu. Ne, ze by to mely rady, ale jde to a kdyz neni zbyti... jedou v nem. Treba do instalace ovladacu pro grafiku...

    Milan Šurkala -
    Možná to bude znít trochu divně, ale s velkou pravděpodobností to bude pevným diskem. Téměř ten samý problém jsem řešil u kamaráda asi před dvěma lety. Jednoho krásného dne mu grafika odmítala naběhnout ve větším rozlišení než 800×600 při 4bit barvách. Reinstalace ovladačů ani operačního systému nepomohla. Jediné co pomohlo, byl nový pevný disk.
    No, to zni tedy hodne divne. Je mozne, ze by se HDD pokazil, ale on i reinstaloval widle, cize by to asi nenabehlo/neprobehlo, kdyby mel spatny disk, zeano. Takze bych tipoval grafiku. Co to bylo se nedovime, pravda...
    A je zvlastni, ze to v podobnem pripade bylo diskem. Opravdu? Nevratil se problem pozdeji? Neinstaloval nejaky tweakovaci program, ktery... no, to by se vlastne spravilo reinstalem widli, hmmm. No stejne bych rekl, ze to ze to v tomto pripade bylo diskem (obcas se deji veci mezi nebem a zemi, pravda...) je nahoda vsech nahod a nelze z toho na nic usuzovat, tim mene z toho delat navod jak pri takovych evidentnich kolapsech grafiky postupovat
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. problém s grafikou
    Od bugs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-05-2012, 13:04
  2. Problém s grafikou
    Od Veny93 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-11-2011, 20:57
  3. Problém s grafikou!
    Od matheasek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 06-03-2009, 08:54
  4. Problem z grafikou
    Od Hochy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-12-2008, 16:53
  5. Problém s grafikou :(
    Od kharkow v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-10-2008, 00:39