Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: hd 3850 chladič jede furt na max otáčky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    dneska mi přišla hd 3850 od Powercoloru s chladičem od zerothermu a ten jede futr na max. a to je docela už vysavač, kartu jsem pořizoval především kvůli němu tak bych byl nerad kdyby jí muset měnit za něco jiného. ještě upozorňuji že jsem docela amatér, tak mě prosím hned neukamenujte
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nainstaluj ATi Tray Tools a tam zkus nastavit nižší otáčky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Powercolor 3850/3870 ve verzi PCS se Zerothermem regulovat nejde. Stejně tak Gigabyte se Zalmanem VF-700, ten je ale aspoň tichý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Powercolor 3850/3870 ve verzi PCS se Zerothermem regulovat nejde. Stejně tak Gigabyte se Zalmanem VF-700, ten je ale aspoň tichý.
    Vážně? To se mi zdá divné. ATT ale určitě pro jistotu vyzkoušej. Pokud to opravdu nepomůže podívej se po jiném (tichém) chladiči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Sám jsem ji doporučil známému jako parametrově nejvýhodnější HD3850, ale po tom co tu první člověk napsal že mu regulovat nejde jsem začal googlovat. Vygooglil jsem thread na silentpcreview, podle kterého to nejde, podle majitelů v diskusi na newegg.com to taky nejde...a ještě jsem se ptal jednoho majitele na EHW fóru a ten mi taky potvrdil že to nejde...škoda, no, výrobce ušetřil pár korun a zmrvil jinak výbornou kartu Takže jsme změnili objednávku na referenční HIS, který bude tichý aspoň ve 2D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No jak tak koukám na to připojení větráku, tak by neměl být problém vyrobit redukci (tak aby se nepřišlo o záruku) a zapojit ji mezi napájení a kartu, nebo větrák připojit rovnou na 5/7V z molexu. Pokud tedy existujou optimalní otáčky které nebudou ve 2D hlučné a v zátěži kartu uchladí. Pokud ne tak si pohrát s termistorem (to už bude pracnější). Myslim že minimálně ta první věc (5 nebo 7V z molexu) stojí za vyskoušení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    hmm, tak to je veselý, sice mi neni moc do smíchu, ale takhle zmrvit kartu.... achjo. ati tray tools to nebere, ještě zkusím tu redukci, ale jinak asi půjde na výměnu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No jestli je to z E-shopu tak bych se s tim nepáral a vrámci 14 denní lhůty jí vrátil.

    Místo ní bud jinou 3850 a nebo rovnou 3870 sapphire za stejný peníze a případně přikoupit S1
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    Myslíte že ZeroTherm na ATI3870 nepujde zpomalit ani při příchodu nové verze RivaTuneru nebo podobného programu? Protože jinak je ten chladič boží a na ty nejvyšší točky mi při Crysis chladí cca na 45-50°C což referenční chladič nezvládne ani náhodou!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pravděpodobně zpomalit přes RT nepůjde nikdy.
    Jinak k tomu zapojení regulátoru Zalman: ten 3tí drátek (většinou žlutej) je tam na monitoring otáček, pro regulaci zybtečný, takže pokud by se vám to podařilo zapojit (např MB->regulátor->chladič) bude to určitě fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    Jo to vím že by to šlo (taky vím že třetí kabel je monitorovací) ale je tam napytel že dvoupinové napajení ventilatoru ma menší piny než ty třipinové, takže musím sehnat nějaké redukci, nebo zrušit starý větrák a jeho kabel překutit na třipinový. Nevím ale proč by to programy ani v budoucnu neměly umět, moje stará GeForce6600GT taky nešla regulovat automaticky,ale v nTune manuálně zpomalit šla, taky měla jen dvoupinové připojení.

    P.S. nějak se mi nezdá že by někdo prodával kartu která hučí jak Temelín bez možnosti zpomalení, ještě když se na stránkách chlubí že to je profesionální chlazení
    Naposledy upraveno uživatelem PMaXX: 06-02-2008 v 15:58 Důvod: Doplněni
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tam jde o to že výrobce (pravděpodobně) vynechal švába pro regulaci.. Protože jinak by nebyl důvod aby to nešlo regulovat už dnes.
    No a té redukci při zapojení se nevyhnete to je jasný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    Jsem zvědav co mi napíše prodejce. Ten chladič mi výkonem vyhovuje, takže se mi kartu měnit nechce.
    Ale díky za info, uvidím co a jak .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nevim co čekáte že vám prodejce napíše. Regulovatelnost větráku ve specifikacích těžko bude a prodejce většinou ví prd (že by věděl jestli má karta švába na regulaci dost pochybuju ) ale třeba vašeho prodejce podceňuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    hh,tak blbí úplně nejsou, dodávají i tady do testů některé sestavy a jiné. Spíš mi jde o to jestli třeba bude možnost kartu vyměnit atp... Není přes e-shop,ale i tak si myslím že by to vyměnit mohli.
    Ještě asi zkusím dát XP jestli to náhodou tam nepujde ale asi to bude bez výsledku.
    Fakt mě zaráží jak výrobce může dát na trh kartu s tak hlučným chladičem a chlubit se profesionálním chlazením (
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: Deska MSI 870A-G54 -chladič procesoru běží furt naplno
    Od Tomos28 v sekci Chlazení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 13:25
  2. Větráček Sapphire 6870 furt naplno při 46°C
    Od Smykač v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-03-2011, 11:51
  3. GeForce: Vysoké otáčky ve 2D
    Od opinena v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 13:01
  4. Chlazení grafik: geforce 8600GTS aky chladič alebo ako znížit otačky vent???
    Od nofx_01 v sekci Chlazení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-03-2009, 17:40
  5. GeForce: Otáčky grafiky
    Od Fisch v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 01:30