Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: PC na hry do 15tis. Athlon nebo 2jadro intel?

  1. #1

    uff uff je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    Jelikoz mi asi odchazi pocitac, tak zacinam uvazovat o nove sestave.

    PC v podstate vyuzivam na internet, Zoner Photo Studio a nove bych rad i Photoshop.
    Kdyz uz si ale kupuji novy pocitac, tak bych rad, abych mohl zase po cca dvoulete pauze "zaparit" nakou slusnejsi gamesu (nova FIFA nebo nejaka FPS).

    Je asi hloupost vybirat podle her, ale proste bych to tak chtel. Uz jsem dlouho nic nehral.

    V cem se ale vubec nevyznam jsou procesory. Komplikuje mi to moznost postavit PC na platforme AMD Athlon nebo na dvou jadrovem Intelu.

    Absolutne netusim, co je pro me lepsi. Existuje nejake univerzalni pro a proti?
    Ja vychazim z nicim nepodlozeneho predpokladu, ze dve jadra budou lepsi nez jedno a proto koketuji s touto sestavou:

    http://nc.cz/?cls=stoitem&stiid=9329

    Zde v diskuzi vsak v teto cenove relaci chvalite PC s Athlonem postavenym uzivatelem Husky14, cituji:

    Co treba takhle:
    Asus M3A - AMD 770 2.178,-
    AMD Athlon 64 X2 5000+ Black 2.380,-
    Arctic Cooling Freezer 64 Pro 433,-
    A-Data 2048MB DDR II 800MHz EE 1.238,-
    GigaByte Radeon HD3850 GV-RX385512H-B 512MB, PCI-E 4.058,-
    Samsung HD321KJ - 320GB SATA II 1.839,-
    Asus DRW-1814BLT černá 721,-
    Thermaltake VG8000BNS Wing RS101 963,-
    Fortron FSP400-60GLN 1.094,-

    Celkem: 14.904,- Kc + 100,- postovny

    Budu rad, za kazdy nazor.
    Predpokladam, ze hry pujdou na obou stejne, ale dvoujadro je asi na beznou praci lepsi, ne???
    Dekuji.

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    ehm, vyssie si pisal dvoj jadrovy intel ...
    co myslis co asi znamena X2 pri tom Athlone ???
    A vida, ten Athlon je taky 64bit dvojjadro
    -------------
    Hoci som zastanca strany zelenej sipky, momentalne by som odporucil skor toho Intela, ak stavat nieco na AMD, tak este vydrzat daky polrok kym nedorazia nove steppingy AMD Phenom procesorov, pripadne rovno pockat kym do nich integruju radic DDR3 a polezu do socketu AM3
    ak si pamätam spravne roadmapu, tak tretí kvartal 2008 - zaciatok 2009
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ta sestava v odkazu je příšerná. špatně procesor, case se zdrojem, grafika, deska bez oficiální podpory 45nm a tak můžeme pokračovat.

    Varianta od Huskyho je OK. A za stejný peníze se dá pořídit srovnatelná (bez OC) sestava na Intelu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jak rika speedsnail, asi bych sel radsi do Intelu....

    Treba takhle:
    Gigabyte GA-P35-DS3 - Intel P35 2.195,-
    Intel Core2 Duo E4500 2,20GHz 2.670,-
    Arctic Cooling Freezer 7 Pro 464,-
    A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Retail 960,- (na Intel staci obyc. non EE)
    MSI RX3850-T2D512E 512MB DDR3 4.390,-
    Samsung HD321KJ - 320GB SATA II 1.830,-
    Samsung 203 (jakoukoliv) v prumeru 700,-
    Skrin si vyber podle svyho. Me se treba libi Akasa Zen za 1.290,-
    Fortron FSP400-60GLN 1.050,-

    Cena 15.550,- Kc + 100,- postovny (-2% pri nakupu pres e-shop)

    Pripadne trosicku horsi CPU (mensi L2 cache) Intel Pentium Dual-Core E2200 BOX 2.040,-
    a lepsi VGA Sapphire HD 3870 512MB DDR4 4.790,-
    zbytek stejnej

    za podobnou cenu 15.300,- Kc

    A kdybys chtel dat cca. o litr vic, mas Leadtek WinFast PX8800GT 512MB DDR3 6.080,- s jeste vyssim vykonem ve hrach.


    Zalezi co preferujes, kdyztak upresni svy pozadavky a +- par stovek se to da vzdycky doladit

    Btw. ber to z Alfacompu, tam maj lepsi ceny nez v CZC a navic vsechno, co sem ti postoval, maj skladem....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 07-02-2008 v 08:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    uff uff je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    Asi jsem za uplnyho vola.
    Netusim jsem, ze je ten athlon 2jadro.
    Nechapu proc to neoznacujou nejak unifikovane...

    Diky za navrhy, do neceho takoveho pujdu, jen se mi zda ten zdroj zbytecne drahej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zbytečně drahej zdroj by byl za 2500,- , ta tisícovka za Fortron GLN je naprostý minimum co můžeš do zdroje investovat. Jestli tě napadl Eurocase za 550,- tak na to rychle zapomeň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Přidám svůj oblíbený odkaz jak dopadají levné drahé zdroje:
    http://www.zive.cz/Titulni-strana/St...8/default.aspx

    Optimální pro sestavu s dvoujádrem a HD3850 je dle mě 350, spíš 400W zdroj. Musíš ale vybrat takový co ten výkon opravdu má - a opravdu mě nenapadá nic levnějšího než Fortron. Prostě za 500Kč 400W zdroj postavit nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    uff uff je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    Aha.
    Kdyz jsem si stavel komp pred lety sam, tak jsem na nic takoveho nekoukal.
    Vzal jsem skrin za 1500 i se zdrojem (libila se mi) a bylo hotovo.

    Jinak jsem koukal na tu sestavu od Huskyho.
    Jediny, co mne na ni stve, je fakt, ze neni uz postavena.
    Ted uz jsem linej a chci objednat neco, co mi domu prijde uz hotove.

    Rozdil oproti tehle z alfacompu asi bude hodne velkej, ze?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008R09820SG6G

    Jde mi v podstate jen o to, aby mi chodila v pohode nova FIFA a prace v PS byla sviznejsi nez ted...

    Jeste bych je mohl v alfe zkontaktovat, jestli by mi tu sestavu nesestavili za poplatek oni, ale mam jeste takovej malichernej problem. Tu AKASA bych chtel v bile...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    uff uff je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    jsem hnup
    tu moznost sestaveni jsem tam nasel
    neni to teda zrovna za "hubicku" (1200), ale asi lepsi nez to zapojovat sam (doted mam u pocitace prohozene tlacitko napajeni a resetu )...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nevim v jake komunitě se pohybuješ (škola, zaměstnání), ale jestli škola tak se určitě najde kamarád co to postaví "za pivo" a za zbytek si můžete udělat výlet do města.
    Jinak CZC ma myslim sestaveni zadara (když bereš celou sestavu), možna by se to vyplatilo. (ale zas poštovný + případná reklamace pokud nemaj pobočku u vás)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Osobně bych se díval spíše po CPU které má sběrnici na 1066 nebo 1333MHz, ale ta cena je asi dvounásobná než u toho který chceš ty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od uff Zobrazit příspěvek
    Jinak jsem koukal na tu sestavu od Huskyho.
    ...
    Rozdil oproti tehle z alfacompu asi bude hodne velkej, ze?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008R09820SG6G

    Jde mi v podstate jen o to, aby mi chodila v pohode nova FIFA a prace v PS byla sviznejsi nez ted...
    Jo tam je rozdíl docela dost - ta z Alfacompu má jen 1 GB RAM (a zrovna PS je na RAM hodně hladovej), nevím co je v tom za desku, malý disk - pravděpodobně výběhový model a ta grafika je celkem slabá, nové hry na ní nepůjdou ani náhodou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Redaktor SHW / Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    174

    Mi naopak přijde tvá volba sestavy s procesorem AMD jako perfektní. Není nic, co by bylo nějak špatně. Každopádně bych uvažoval i o tom Intelu, husky14 ji poskládal velmi dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    uff uff je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    ono i tu sestavu pro AMD navrhnul Husky a ja ji jen prachsproste okopiroval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    uff uff je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    ted tady tak ruzne resim, jak to jeste pripadne modifikovat a napadla me takova prkotina.
    Kdyz jsem kupoval PC naposled, tak nebylo co resit. Case byl bilej a mechanika taky. Jenze me se trebas libi tahle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000AGM
    nebo tahle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000F9H
    jenze u tehle barev bych mel navic jeste ladit barvu DVDRW??? To mi pripada dost sileny, odhadovat, jestli budou ty barvy podobny.
    Navic jsem si chtel jednu mechaniku prehodit ze stareho kompu a ta je jak jinak bila...
    Jak jste to resili Vy?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AMD nebo Intel? 1GK nebo SLI/Cross?
    Od Hunt3r v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-11-2010, 13:52
  2. Socket AM3: Athlon X4 nebo Phenom X2
    Od Belbas v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 08:32
  3. PC do 15tis.
    Od jacobsen v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 17:09
  4. 4jádro nebo 2jádro na hry
    Od suder v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 17-11-2007, 20:41