Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: Posouzeni sestavy

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: fishmar

    Znění dotazu:
    POSOUZENI SESTAVY(?) a Jaky WINDOWS(?):

    Jde o upravenou sestavu:
    ALFA Silent II /http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008R000000EEA/
    e-shop: 16 856,-

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    MB : Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1)...2 361,80
    CPU : Intel Core 2 Duo E8200 Tray OEM...3 812,20
    CHLADIC : Arctic-Cooling Alpine 7 Pro...210,70
    RAM : A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ MHz...1 190,70
    CASE : Thermaltake VI1000BNS M9 černá...1 509,20
    GPU : ASUS EAH3650/HTDI 256MB GDDR3 ... 1 724,80
    DVD: Samsung SH-S203P černá, OEM ...705,60
    ZDROJ : Seasonic SS-400ET 400W OEM ...1 264,20
    GRAFIKA : ASUS EAH3650/HTDI 256MB GDDR3 ... 1 724,80
    HDD : Samsung SpinPoint T166 3.5" 320GB HD321KJ ...1 793,40 Kč

    OP-???: Microsoft Windows XP Professional CZ OEM SP2 ...2 949,80 Kč

    + Čtečka karet Apacer USB 2.0 16in1 Black interní, Cyberlink Power DVD 7 6ch,
    Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti...1 323,- Kč,
    Sestavení nového počítače s instalací software 1 176,- Kč.
    VSE /www.alfacomp.cz/

    CELKEM: 20 419,- Kč S DPH

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Vidim tam 2x grafiku ASUS EAH3650/HTDI 256MB GDDR3...to chce provozovat crossfire? Poku ano, tak na ty zakladni desce ti pujde tezko. Jinak bych vzal grafiku s 512MB pameti. Priplatek je snad v radu stokoruny. 256MB uz je pomerne malo.
    CPU urcite 8400, je drazsi jen o zhruba 200,-.
    Chladic CPU take neni nic extra. Radsi pouzit alespon AC Freezer Pro (cca 450,-). Jinak se zbytek celkem da.



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    sestava hodne dobre navrzena, zdroj seasonic, dobra deska... zaklad rozhodne velmi kvalitni, to co navrhuje tequilla je doladeni do stavu dokonalosti (taky bych se k tem zmenam priklonil)

    s tim systemem se podivej jestli ke vsem periferiim co mas doma jsou ovladace na vistu, bez ovladacu budes muset zustat u XP

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Když sečtu ceny, tak se tam ta grafika vejde jen jednou, takže jde asi o překlep. Pokud XP, tak by stačili Home, předpokládám že to je PC na použití doma, ne podnikové. Nevím jestli HD3650 užije 512 MB paměti (myslím že výkon se pohybuje těsně nad úrovní 2600XT nebo X1950?) ale jestli je cenový rozdíl stovka tak bych ji bral.

  5. #5
    fishmar

    Ta druha grafika je preklep, omluva.

  6. #6
    Neregistrovaný

    RAM - tady silne doporucuju nekoukat po krasnych cervenych chladicich na Vitesta verzi A-Data modulu. Doporucuji obycejne RETAIL (tedy obycejne bez EE signace) moduly, ktere jak je znamo jsou jedny z nejrychlejsich ve sve kategorii. I z hlediska pretaktovani jsou nejakym podivnym zazrakem velice slusne ... dokonce je na toto docela slusna ceska recenze, kde tyto porazili i velice drahe GEIL Black Dragon edition (nebo jak si rikaji). 2x A-DATA 800Mhz DDR2

    Deska, tady ta deska neni spatna, je to takovy klasicky Gigabyte prumer .. dobre kondiky, slusne vypadajici regulace. Tady je jasnej duraz na cenu a za ty prachy je tahle deska docela dobre rozvrzena, konektory se nikde nepletou kde nemaji (treba pod grafickou kartu), vse je slusne dostupne, takze jedine co bych ocekaval jako mozne problematicke misto bude kvalita biosu, ktery u levnejsi verze zrejme bude o neco jednoduzsi. Pokud je chut si trosku prihodit na desku, mohu doporucit treba Asus P5K-E (ma trosku nadbitecne vybavy, ale da se s ni uzit dost legrace - OC), nebo o fouske levnejsi Asus P5K PRO (cca 2900 - i kdyz ted si nejsem jisty jestli sem u ni taky nemel nejake vyhrady, ale pokud ano, ted si na ne nemohu vzpomenout) ... co se tyka pohodli bejvaji na tom asus a gigabyte docela dobre (asus rekl bych i lepe .. treba udpate biosu treba probiha prostim nakopirovanim souboru ulozenym na flasce = naprosta pohoda a klid)

    Procesor - bez debat, volba odpovidajici vykon/cena.

    chladic na procesor - Arctic Cooling Freezer 7 Pro ... vzal bych tento a pretaktovani by melo byt hrackou (deska by to mela unest, ma cca to pul-kilo, coz oproti konkurenci je docela solidni podvaha - takovy Blue Orb by se uz docela pronesl)

    Graficka karta - tady je to opravdu tvoje volba, zrejme se snazis vyhnout velke investici do GF8800 GT, jak uz tu bylo zmineno, dej bacha na to ze na teto desce Cross Fire z nedostatku slotu zrejme nepujde ;-)

    HDD - Opet je zde videt, ze volis samsung, ktery bejva vzdy tak o dve tri stovecky levnejsi (myslim ze i u tohohle modelu tomu tak je). Nic proti samsungu, taky tade jeden mam, podaval v testech vyrazne dobre vysledky, nicmene posleze sem zkonstatoval dve drobnosti - 1) Seagate mi z nejakeho duvodu beha na urovni UDMA 6, samsung jen na UDMA5 (ostatni to berte jako lehce obrazne, pac u SATA disku je na dnesnich deskach obcas osemetne mluvit o UDMA - ex. radice a SCSI emulace atd atd) 2) Je nehorazne hlucnej !!! Neslysis seekovani, tedy takove to klascicke bublani, ale je slyset jeho spin - tedy zacne delat kraval kdyz se roztoci (zni to skoro jako DVD mechanika).

    - Souhlas s 16MB a NCQ - doporucil bych Seagate ... u WD bych jen nedoporucoval jejich Green Powe disky, ta "technologie" je takovy fuj podvod, ktery jen ubira na vykonu

    - disk bych doporucoval uplne nepodcenovat, chces li - a ze bych ti ji doporucoval - bude se vykon na disku hodit (pokud je na neco vista narocna, tak sou to zejmena z pocatku prave diskove operace - indexace, nahledy atd)

    PSU - hmm, vykonove to staci bohate (mam o neco vykonejsi stroj s zravejsi grafikou na obycejnej fortrnou 350W a naprosto v pohode) ... spise bych neduveroval tehle znacce uplne, lepe vzit neco overeneho jako je napriklad "Fortron Blue Storm II 400W", nebo za stejne penize dostupne CoolerMaster/Thermaltake. Pokud ma zdroj vydrzet i pro pristi pocitac, urcite by mel obsahovat alespon dve SATA napajeci pripojky .. a taky 6pin PCIe napajeci (aby nebylo treba redukci, pro pripadne novejsi graficke karty)

    Bedna dobra... (pokud ti neva plastove drzaky)

    btw disk strc primo pred predni vetrak - disk nema rad teplo a nejvice se teplem nici, chlazeni mu prospeje

    good luck

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od tequilla Zobrazit příspěvek
    CPU urcite 8400, je drazsi jen o zhruba 200,-.
    Když to vezmu z Alfacompu tak Tray verze E8400 je dražší bezmála o 700,- a dostupná BOX o dalších 200,-. To že třeba na CZC je rozdíl opravdu jen 200,- je spíš dílem tamního příjemného zvyku zdražovat věci okamžitě po naskladnění.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    RAM - tady silne doporucuju nekoukat po krasnych cervenych chladicich na Vitesta verzi A-Data modulu.
    Vpodstatě s tebou souhlasím - rozdíl je jen estetický, ale když uvážíš že Vitesty jsou dražší právě tak akorát o cenu heatsinků, přičemž v testech bývají výkonnostně s holou verzí +-nastejno, tak určitě nejsou nijak nevýhodné (což jsem v době kdy rozdíl byl 500,- vyhodnotil jinak)...a je-li libo černou tak srovnatelně vynikající budou Patriot LLK.
    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    ... spise bych neduveroval tehle znacce uplne, lepe vzit neco overeneho jako je napriklad "Fortron Blue Storm II 400W", nebo za stejne penize dostupne CoolerMaster/Thermaltake. Pokud ma zdroj vydrzet i pro pristi pocitac, urcite by mel obsahovat alespon dve SATA napajeci pripojky .. a taky 6pin PCIe napajeci (aby nebylo treba redukci, pro pripadne novejsi graficke karty)
    Teda pokud jde o image značky, tak se Seasonic nachází v potravním řetězci určitě o stupínek nad Fortronem (Ačkoliv u nás se prodává krátce). Kvalitativně by to mělo být vyrovnané, s tím že Seasonic má dokonale vybalancovanou regulaci ventilátoru (Teď odhlédnu od toho že mám doma Fortron se zaseklým větrákem a dál po reklamaci už druhý - při specifické zátěži pískající - Seasonic, jsem totiž v záležitostech kazivosti HW evidentně vyjímka potvrzující pravidlo...a nutno dodat že 350PNF nemá se Sempronem64 s Rage XL PCI problém ani pasivně).
    Ačkoliv pro Fortron v mých očích pravda mluví to, že GLN už recenzí SHW prošel s čistým štítem, zatímco OEM Seasonic jsme tu ještě rozebraný neviděli.
    Jinak SS-400ET 2xSATA konektor samozřejmě má, stejně tak PCI-E 6pin.



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    RAM...
    jo, tady se da usetrit. nicmene i vitesty jsou dost kvalitni a bezproblemove, pokud nebude chtit PC nejak dlouho ladit a zjistovat stabilitu tak tam hodi vitesty, da jim 800 CL4 2.0V a nic neresi. pokud bude mit chut si s tim pohrat, tak klidne jit do obyc CL5

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Deska, tady ta deska neni spatna, je to takovy klasicky Gigabyte prumer .. dobre kondiky, slusne vypadajici regulace...
    kvalita biosu je u vsech GB desek na vysoke urovni, troufnu si rict ze v biosu nepoznas kterou desku mas v PC jestli DS3L nebo az po DS4 (pokud si nepocitas pocet IDE/SATA zarizeni nebo si u vyberu primarni grafiky nevsimnes PEG/PEG2). i podstatne levnejsi P31-DS3L ma BIOS na vysoke urovni a da se na ni vic nez plnohodnotne taktovat a nastavit vsechno.
    update biosu primo z flashky ma samozdrejme i gigabyte
    jinak k tomu pohodli - imho je zase lepsi gigabyte, v hlavnim menu das CTRL+F1 a nastavis uplne vsechno. u asusek se nektere moznosti zobrazi az po nastaveni neceho a hlavne mene zkuseni uzivatele s tim mivaji dost casto problemy a co chvili tu na foru je dotaz kde se co nastavi na ASUS desce. z tohoto pohledu se na gigabyte nepta vubec nikdo, bios je jasny a prehledny a ani nejvetsi zacatecnici s tim nemaji zadne problemy (a kdyz uz nekdo, tak staci odpoved "v hlavnim menu biosu CTRL+F1" a vse je vyreseno)

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    HDD - Opet je zde videt, ze volis samsung, ktery bejva vzdy tak o dve tri stovecky levnejsi (myslim ze i u tohohle modelu tomu tak je)...
    s tim UDMA to je divne, ale s tim hlukem jsi musel mit velkou smulu na kus, a jestli je to vazne tak hrozne tak bych zvazoval reklamaci. samsungy jsou velmi tiche, ale jejich problem jsou vibrace - neni to nahodou i problem u tebe? jestli mas papirovou skrin tak ji disk mohl rozklepat a ta dela ten kraval jako CD-ROMka

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    PSU - hmm, vykonove to staci bohate...
    jak uz psal elpsycho, seasonic je spicka mezi vyrobci zdroju. navic i dodava vnitrnosti do extremne kvalitnich zdroju corsair.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    btw disk strc primo pred predni vetrak - disk nema rad teplo a nejvice se teplem nici, chlazeni mu prospeje
    v dobre vetrane skrini bych disk primo pred vetrak rozhodne nedaval, nizka teplota vadi diskum vic nez vysoka. nejlepsi teplota pro disky je cca 37-46 stupnu a vetrak naprimo by disk chladil tak na 30
    viz http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=13364

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nedavno sem v Alfe koupil podobnou sestavu (v podpisu) a musim souhlasit s mechem....

    BIOS desky je na hodne vysoky urovni a naopak bych se ho bal srovnavat treba s BIOSem Asusu, jak tu zaznelo.
    A jako vyhodu bych uved, ze deska i s puvodnim BIOSem F6 (nejnovejsi je F12) bez problemu poznala novej E8200, coz u vsech desek nebyva pravidlem

    Ad. RAM: je v podstate jedno, jestli EE nebo nonEE. Ja osobne bral EE, protoze sem se chystal trochu taktovat a k tomu je urcite potreba si trochu pohrat i s voltazi a tak uz se ramky s heatama hodi. Navic je to otazka 2-3 stovek rozdilu.

    Ad HDD: disk je opravdu tichy (a ja si na ticho fakt potrpim, nesnes bych komp, kterej ve 2D slysim), trochu problem jsou ty vibrace, ale to se da docela dobre vyresit. Nacpanej klasicky do 3,5" pozice bude delat kraval i v bedne za 4k.
    Disk neni treba nijak zvlast chladit, je opravdu dost chladnej (jak vychazi z recenzi).... jo a jede mi v UDMA5.


    Jinak je to sestava pekna, jen tu myslim vubec nezaznelo, na co je hlavne urcena? Hry (lepsi VGA), video (vetsi disk, 4GB ram) atd....

    A co si to PC poskladat a nainstalovat sam a usetrenych 1,2k vrazit do neceho jinyho (VGA)?
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 08-02-2008 v 10:13

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    2)Samsung je nehorazne hlucnej !!! Neslysis seekovani, tedy takove to klascicke bublani, ale je slyset jeho spin - tedy zacne delat kraval kdyz se roztoci (zni to skoro jako DVD mechanika).
    Coz ukazuje na typicke vibrace u Samsungu... zkus mu lehce povolit sroubky...

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení herní sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2014, 18:09
  2. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-09-2012, 12:02
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení vhodnosti sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-05-2011, 21:41
  4. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 11:18
  5. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení sestavy PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-03-2008, 14:02