Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 10 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 150

Téma: Pretaktovani E4400

  1. #16
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Memory:
    DRAM Frqncy - 333.9MHz
    FSB/DRAM - 4:5
    CAS: 4
    tRCD - 5
    tRP - 5
    tRAS - 15
    tRC - 20
    Teplota je v zatezi 66 - 67, v klidu - 42 - 44. Asi moc, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ramky nechaj nastavené tak ako máš a postupne dvíhaj FSB a testuj stabilitu, nj tú teplotu by sa zišlo znížiť
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Teplota je ještě OK, ale ne pro další taktování, a asi ani pro letní teploty. Maximum v zátěži je 70°C, pak hrozí poškození procesoru. Ted uz ale vis jak to pri taktování funguje (FSB, FSB: DRAM, kde se co nastavuje).

    Zatim si teda nastav paměti na 800 at nebezej zbytecne pomalejc. A až si seženeš lepší chladič (minimálně AC Freezer 7 pro) tak se zas ozvi. Zkusíme to popohnat dál.

    Edit: jak píše klingac.. můžeš s aktuálním nastavením (667MEM) pomalu zvedat FSB, ale už nezvyšuj Vcore. to by dál zvedlo teplotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Diky moc, speedsnail a Klingac, jste moc pomohli, nemohl jsem uz nic naguglovat... urcite sezenu chladic a se ozvu, zatim nashle
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ak sa ti s tým chce pohrať tak ešte pomaly skúšaj znižovať napetie na CPU, teplota by mohla ísť dolu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Takze jsem se s tim jeste experimentoval, a zas jsem v pasti s tim nastavenim (266x664DDR) otestoval, v pohode, ale pak jsem chtel zvednout RAM, a nemohl jsem nastartovat. Nebyl tam vyber 800, jen 711 pak 883. Takze jsem skusil 711 - nenastartoval se.
    800 mohl nastavit jen pri CPU Freq. - 2400, ale zas to neslo nastartovat.
    S prednastavenym profilim se to startuje (2400x800), ale kdyz jsem to zmenil manualne, neslo to. Asi zas kvuli voltage.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli RAM nezvládají, zvedni jim voltáž na cca 2 V, to jim neublíží.

    Edit: teď se dívám že RAMky ti jedou na 4-5-5-15 ... zkus ručně nastavit 5-5-5-15, tu voltáž ale zvedni, to neuškodí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Urcite to bude tim casovanim. Nesmi byt "AUTO" ale vsechno si tam nastav manuálně (5-5-5-18). Pamětem můžeš pridat na 2.0-2.1V (možná i víc podle přesného typu, ten si bohužel neuvedl i když sem na to upozorňoval).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    A co teplota? kdyz zvednu voltaz, pujde taki nahoru, a uz ted' mam dost...
    Takze bez chlazeni uz dal asi nemuzu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Speed myslel zvýšiť napetie na RAM to sa teploty CPU nedotkne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Ale jak RAM nastavit? mam moznost nebo 711 nebo 883.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    A taki ktery z nich je volta zna RAM?
    Omlovam se, delam to poprve, takze jsem uz ted uplne mimo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Voltáž na RAM je Memory voltage.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Skusil jsem tohle vsechno, ale nemuzu nastartovat pocitac. Jde to jen v nastavenem profilu FSB 996/ DDR 800. jakmile se nastavim FSB 2400/ DDR 800, tan nejde. nevim proc je to tak. jsou to stejny nastaveni jako v tom profilu, ale nejde...Uz nevim co skusit
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Napíš pls značku RAM a zdroja
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 10 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: Přetaktování HD4870
    Od funn3r v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 15:53
  2. Přetaktování GK
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 19:47
  3. Přetaktování CPU
    Od zajdax3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 17:07
  4. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 20:18
  5. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48