Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 10 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 150

Téma: Pretaktovani E4400

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Zdroj fortron 400W, RAM - 2GB DDR2 -533 Buffalo box
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no tak to bude vic nez jiste ono

    mas totiz RAM ktere jsou delane na frekvenci 533MHz a ty po nich chces podstatne vyssi frekvencee...nejnizsi mozna frekvence RAM na s775 je dvojnasobek FSB

    tedy FSB 300MHz (efektivne 1200MHz) -> RAM 600MHz

    takze nastav to nejnizsi co se da a nepocitej v zadnem pripade s FSB pres 350MHz (1400MHz)

    navic mi nejak unika zpusob tveho taktovani, netaktuje se nahodnym strilenim hodnot od pasu a cekanim kdy to bude fungovat, je to jednoducha matika kterou zvladne dite na prvnim stupni zakladni skoly. nez zacnes dal delat zbesile pokusy doporucuju toho jeste hodne nastudovat, protoze tvuj podiv ze FSB 2400 ti nejede znamena ze chces po desce i proceosru takovych 130-140% jejich bezneho maxima a po RAM vic nez dvojnasobnou frekvenci nez kterou maji zvladat (jestli ne mnohem vic, kdo vi co tam je skutecne nastavene a jak si to deska vylozi...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Nahodne jsem nestrilel, nastavil jsem 266, pak jsem skusil dat RAM 800, a kdyz to neslo tak jsem skusil dat fsb dolu, ale neukladal jsem to.
    Kdyz DDR bude na nejnissi, jak to bude s vykonem?Zalezi na tom pri hrani?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ak sa chceš dostať nad 3Ghz tak musíš dať ddr najnižšie ako sa dá, ak by si dal viac tak ram už takú frekvenciu nezvládnu. Frekvancia ram záleží od frekvencie FSB. Keď meníš DDR tým zadávaš pomer medzi frekvenciou FSB a RAM. Na výkone to nejako kriticky nepocítiš
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Dobre, diky, takze ted' vymenin chlazeni a skusim to dal... Necham to ted' na 2.6, funguje stabilne, takze dal to s referencnim chladicem uz riskovat nebudu.
    Porad'te taki s chlazenim - vyplati se kupovat vodni nebo staci jen lepsi vetrak? Nevim jestli se me podari dosahnout 3MHz, ale kdyz jo, tak dal to urcite hnat nebudu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Vodou si to nekomplikuj, úplne bude stačiť aj vzduchové chladenie ale to už záleží na tom koľko chceš do toho investovať .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    asi tak kolem tisicovki...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zerotherm Nirvana : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50773
    Scytche Ninja : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41230

    Kolem 1000,- nejlepší volba. (Test Nirvany, Ninja je tam pro srovnání taky)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 10-02-2008 v 16:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Freezer bude stačiť a zvyšných 500 investuješ do vetrania v skrini, ale za povšimnutie stojí aj http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50773
    @Speed bol rýchlejší ale súhlas
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    2

    hm no ja mam ten isty procesor, dosku gigabyte p35-ds3 a dostal som sa stabilne na 2,8 ghz ale pri napati 1,5V na cpu, co je uz dost
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Mas lepsi desku, aspon' tak myslim. jakou mas frekvenci RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Jeste bych se zeptal, jestli tuhle tematu jeste nekdo prohlizi Konecne jsem se rozhodl s grafikou, objednal 8800GTS, takze asi za tyden ji dostanu, pak zas budu experimentovat s pretaktovanim. Ten chladic ktery ted' mam me pripada v pohode, nevim jak ho popsat, radsi ho pak vyfotim a dam sem obrazek, takze mozna bude fungovat i s tim, ted' na frekvenci 2.6 drzi 39 stupnu v klidu, v zatezi nejakych 45-48, jeste ze pod procem mam grafiku ktera topi jako blazen...
    Ted' premyslim vymenit skrin', porad'te prosim jestli to neco zmeni. Ted' mam nejaky midiPC (zadna znacka, s dvema vetrakama, jeden vepredu 80mm, jeden zadni taky 80, takze pruvan neni nic moc. Treba tenhle http://skrine.alza.cz/thermaltake-ma...oje-d62015.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Dostal s referencnim chladicem na 2.8, teploty v zatezy (Orthos), 68 stupnu. nechal jsem ten Orthos bezet pulhodiny, ale teplota se nezvysila... Ram jsem musel dat na 5300, vys nezvlada. Taky skusil RAM dat na 400 a skusit 2.9, taki neshlo. Ted' premyslim vymenit RAM na rychlejsi a skusit dozenout proc do 300. Jestli nepujde, necham jak je, jinak podivam se na teploty kdyz neco vymenim chladic
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ty si nejdriv zvlast zkus kolik ty pameti zvladnou (nejnizsi nasobic na CPU), zacni na 200fsb s delickou tak aby pameti zacinaly na 533 (realne 266Mhz) - pres CPU_Z, záložka Memory se ujisti jakou děličku sis opravdu nastavil. Pak zvedej fsb, bude se zvedat i frekvence RAM a uvidis kam dojdes (napeti na ram tak do 2.1V). Spousta 533 pameti zvladne takty kolem 700Mhz bez problemu. A jestli ti daj pameti 700Mhz (350fsb pri nejnizsi deličce), tak potom s násobičem 10 budes mit 3.5Ghz, to asi procesor nezvládne. Ale s násobičem 9 budeš mít 3150Mhz a to je reálný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jo a bacha na casovani pameti, pro jistotu dej manual a 5-5-5-15
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 10 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: Přetaktování HD4870
    Od funn3r v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 15:53
  2. Přetaktování GK
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 19:47
  3. Přetaktování CPU
    Od zajdax3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 17:07
  4. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 20:18
  5. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48