Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 10 z 10 PrvníPrvní ... 8910
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 150

Téma: Pretaktovani E4400

  1. #136
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Dik, skusim to
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    tak jsem udelal vsechni upravy ale moc jsem se nepotesil vymenil jsem pastu a dal jsem jeste vetrak 120mm do skrini, ale s teplotou procesoru to nejak moc nepomohlo...v klidu ted' 40-41, v zatezi koukam po 15 min v TATu vysplhala az na 66! mozna je to kvuli letnim teplotam, v pokoje je docela vedro...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ono i dost zalezi na tom, jaky mas stesti na IHS... nektery C2D ho maji docela dost krivy a ktomu kdyz si nesednou s chladicem... muzes skusit par dni pockat, vetsina past potrebuje tak 50-100 hodin provozu na zahoreni a pak podavaji lepsi vysledky. ale vic nez 2-3 stupne necekej
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    takze jeste jsem si s tim vcera zahral (temata je uz dost dlouha, nejak se mi to nejde. Skusil jsem postupne, podle navodu a rad v teto temate, a dostal jsem to na stabilni 2.8 (FSB 1121.9) s frequenci pameti 560 , casovani 4-4-4-12-4, delicka 1:1.
    Skusil jsem vys, ale na frequenci 300 pocitac ani nenastartoval ani s nejmensim nasobicem (6), a s nejmensi frequenci pameti s casovanim 5-5-5-15, ani nepomohlo zvyseni napeti Vcore na 1.4 a chipsetu na 0.6. Na pameti napeti 2.1
    Na 2.9 funguje stabilne, takze jsem dal na 2.8 abych trochu zvednul frwquenci pameti. ted zvlada 700, ale s casovanim 5-5-5-15, na mensi casovani musel jsem snizit frequenci.
    Take jsem zmenil PCI-E na 100 (bylo Auto), ale taki nepomohlo s dalsim taktovanim.
    Myslim ze jsem narazil na limit desky, opravte jestly se mylim.
    Teploty ted' 38-40 v klidu (napeti 1.280), nejakych 60 v TAT v zatezi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    O maximálním FSB desky jsme se bavili na straně 7 a zjistils ho na 330. Proč teď dává jen 300 nevím. Každopádně teplota 60 stupňů v TAT je naprosto vpohodě takže to tak klidně nechej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Taki jsem o tom premyslel jak jsem to minule dostal na 300, skusil jsem uplne vsechno co me sem radili a nic nepomohlo, nezvladl to ani s nasobicem 6. Ja jsi pamatuju ze to bylo nestabilni, ale aspon' se nastartovalo do Win. s te doby jsem zmenil GK a zdroj, ale vymenil jsem ho na vykonnejsi Thermaltake 550W, takze fakt netusim v cim je problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Napadají mě tři důvody:
    1. 8800GT má vyšší odběr ze slotu > vyšší nároky na napájecí obvody desky
    2. Zdroj - to že je silnější ještě neznamená že má třeba lepší průběh napětí, předchozí mohl dodávat přesnější hodnoty s menším zvlněním atd.
    3. Součástky na desce (hlavně kondenzátory) mezitím ztratily něco ze svých parametrů.

    A začtvrté pak kombinace těchto faktorů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Napadají mě tři důvody:
    1. 8800GT má vyšší odběr ze slotu > vyšší nároky na napájecí obvody desky
    2. Zdroj - to že je silnější ještě neznamená že má třeba lepší průběh napětí, předchozí mohl dodávat přesnější hodnoty s menším zvlněním atd.
    3. Součástky na desce (hlavně kondenzátory) mezitím ztratily něco ze svých parametrů.

    A začtvrté pak kombinace těchto faktorů.
    jeste bych doplnil dalsi moznost: u PC neni jisteho nikdy vubec nic, takze si mozna nektere tranzistor rekl, ze na protest proti olympiade v cine nepojede na vic nez 300MHz, nebo se CD-ROMce nelibi ze se pohlo kablikem k vetraku... tim chci rict, ze jsou veci mezi nebem a pocitacem, kterym ani buh nerozumi a v PC je mozne vsechno.

    a kdyz se zmeni jakakoli komponenta, sance na nepredvidatelne chovani se zvysuji

    mozna se ale proste jen zapomelo na nejake zapadle nastaveni v biosu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Myze byt problem se zdrojem kdyz vymenim desku a proc (na coz se zrovna chystam). myslim s taktovanim.

    Ale jak pishe mech tak je asi mozne vsechno
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Takze update po vymene desky: skusil jsem hned na 3 Ghz s napetim 1.3. Nastartovalo se bez problem, testy na stabilnost - passed! Ta deska toho asi jeste vydrzi hodne, rated FSB ted' je 1200. Pak jsem jeste pohral s pameti, casovani 4-4-4-12, frequence 800 delicka 1:1. Skusil jsem jeste procesor podvoltovat, 1.27 bez problem, jen jsem jeste neotestoval stabilitu, bylo uz pozde)
    S koupem noveho procesoru asi pockam, kdyz se mi to tak podarilo Dal bych potreboval vymenit chlazeni, takze to necham, staci 3. Dostal jsem co chtel))
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    3Ghz na 1.27V je fakt peknej vysledek

    Promin ze rejpu ale nesedi mi frekvence pameti. Pokud mas delicku 1:1 tak bezej na 600Mhz (fsb mas 300, procesor 300*10), na 800Mhz by byla potreba delicka 1:1.33 a tu nevim jestli P35 vubec ma (z hlavy tusim 1:1, 1.2, 1.25, 1.5, 1.66, 2).

    Co zkusit násobič 8, napeti tak 1.35V a potom pripadne snizit, delicka 1:1, fsb 400 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    jo, sorry, pamet je 600. nejak jsem se spletl, v BIOSu je default coz je 800 a vedle realna frekvenci
    Skusil pohrat s pameti, s napetim 0.2 pracuje na 750 s casovanim 4-4-4-12, delicka 4:5, vic uz nechce.

    Mohl bych skusit na 400 x8, jenze nechapu jak se mi ted' ukazuje teplota. je to trochu jinak nez bylo na minule desce. Ukazuje me teplotu CPU 37 a jader 47. Tat ukazuje jen teplotu jader, a te v zatezi 70. pri tom teplota CPU je 53-55. Co myslite, co je dulezitejsi? videl jsem tady v nejakem postu jak to rozebirali, ale nemuzu ho najit...Jo, a mimochodem musel jsem zvysit napeti, na 1.27 po 2 hodinach v Orthosu se zaseklo. Ty teploty jsou pri 1.3 napeti, CPU je stale na 3.00
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Důležitá je teplota jader, 70 stupňů ještě jde přežít, ale vzhledem k tomu že máš malé napětí a celkem dobrý chladič, tak by měl být teploty nižší. Tipoval bych že buď tvůj procesor má křivý povrch (nebo hůř celý rozvaděč špatně doléhá na jádro) nebo chladič má křivou základnu a teplo se špatně přenáší. Možná obojí dohromady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    To je mozny, spis myslim na chladic, protoze nema uplne hladky povrch ktery se styka s procesorem, vypada jako by ho nekdo nadrel smirkem, takze mozna bude tim ale vlastne nevim jaky ma byt)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Hrubší povrch by ještě nebyl tak hrozný, horší je nějaká vyboulená plocha - měl jsem E4300 které po nanesení pasty se na chladič obtisklo jen po krajích, to prostě chladit nešlo, lapovat CPU se mi nechtělo tak jsem ho radši prodal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 10 PrvníPrvní ... 8910

Podobná témata

  1. Radeony: Přetaktování HD4870
    Od funn3r v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 15:53
  2. Přetaktování GK
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 19:47
  3. Přetaktování CPU
    Od zajdax3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 17:07
  4. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 20:18
  5. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48